Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

«Merry Plastic Christmas»: Ένα σουρεαλιστικό βίντεο για το περιβάλλον

  • A-
  • A+
Ένα βίντεο για τα σκουπίδια και τα πλαστικά στο Ηράκλειο δημιούργησε μια ομάδα καλλιτεχνών.

Το βίντεο με τίτλο «Merry Plastic Christmas» (Χαρούμενα Πλαστικά Χριστούγεννα) αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου οικο-καλλιτεχνικού πρότζεκτ με γενικό τίτλο «Life in Plastic is NOT Fantastic».

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του βίντεο (Γωγώ Πετραλή κα Κωνσταντίνα Πάλλη), «η χρήση του πλαστικού και η “αναγκαιότητα” αυτού είναι ένα τόσο άνισο ζήτημα που τρομάζει τον κάθε σκεπτόμενο νου. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, συνειδητοποιούμε πως η μόρφωση κι η καλλιέργεια δεν έχει να κάνει ούτε με τα πτυχία, ούτε με το κοινωνικό μας επίπεδο ή την προσωπική μας επιτυχία. Είναι απαράδεκτο από τα νοσοκομεία μέχρι και τα σχολεία, από την όποια δημοτική υπηρεσία μέχρι και το πιο χουχουλιάρικο γιορτινό τραπέζι, τι συμβαίνει με τη χρήση του πλαστικού».

«Είναι ένα σουρεαλιστικό βίντεο για τα “χρόνια πολλά” που ευχόμαστε αυτές τις μέρες και που διόλου δεν έχουμε καταλάβει πόσο δύσκολα όντως θα έρθουν εάν δεν επαναπροσδιοριστούμε ως ανθρώπινο είδος. Επαναπροσδιορισμός της καθημερινότητας που εμείς οι ίδιοι οι άνθρωποι τόσο απερίσκεπτα δημιουργήσαμε στο βωμό των τόσο απατηλών αναγκών μας», αναφέρουν οι συνδημιουργοί.

ΝΗΣΙΔΕΣ
Στην εποχή των πλαστικών
Ηδη γνωρίζουμε ότι τα θηλαστικά, τα ψάρια, οι θαλάσσιοι οργανισμοί αλλά και τα πτηνά είναι τα πρώτα στη σειρά θύματα της πλαστικής μόλυνσης που μαστίζει τα οικοσυστήματα του πλανήτη μας.
Στην εποχή των πλαστικών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέο πρόγραμμα διαχείρισης πλαστικών από τον Δήμο Ρεθύμνης
Στόχοι του προγράμματος είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η αύξηση της αποδοτικότητας χρήσης των φυσικών πόρων και η ενίσχυση των καινοτόμων λύσεων διαχείρισης των πλαστικών.
Νέο πρόγραμμα διαχείρισης πλαστικών από τον Δήμο Ρεθύμνης
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
Στον οργανισμό μας 50.000 μικροσωματίδια πλαστικού κάθε χρόνο
Ένα πολύ ανησυχητικό φαινόμενο έχουν διαπιστώσει οι επιστήμονες, καθώς, σύμφωνα με έρευνα, η μόλυνση από τα πλαστικά πέφτει σαν βροχή πάνω από τις πόλεις με τη μορφή μικροσωματιδίων, τα οποία οι κάτοικοι...
Στον οργανισμό μας 50.000 μικροσωματίδια πλαστικού κάθε χρόνο
ΝΗΣΙΔΕΣ
«Ασφυξία» από τα πλαστικά μας
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, 4,8 έως 12,7 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν στους ωκεανούς. H ποσότητα αυτή είναι ικανή να γεμίσει κάθε μέτρο ακτογραμμής παγκοσμίως με 15 σακούλες...
«Ασφυξία» από τα πλαστικά μας
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Η Μεσόγειος κινδυνεύει από τα πλαστικά
Θαλάσσια σκουπίδια έχουν βρεθεί σε όλα τα ύδατα της Ευρώπης, ενώ το 94% των πλαστικών απορριμμάτων βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας. Επιστήμονες εκτιμούν ότι 1.455 τόνοι πλαστικού επιπλέουν σήμερα στη...
Η Μεσόγειος κινδυνεύει από τα πλαστικά