Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Βίντεο μαθητών για τα άγρια χόρτα της Κρήτης

  • A-
  • A+

Τον κόσμο του ντοκιμαντέρ εξερεύνησαν δεκάδες παιδιά από τα σχολεία του Ηρακλείου στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Camera ON Festival 2017. Το Γυμνάσιο Αγίων Δέκα, στη Μεσαρά δημιούργησε ένα φιλμ οκτώμισι λεπτών για τα άγρια χόρτα του νησιού   

Οι μαθητές μάζεψαν αγριόχορτα που τρώγονται, από μια περιφραγμένη περιοχή δίπλα στο σχολείο τους για να τα καθαρίσουν και να τα μαγειρέψουν στη συνέχεια με τη βοήθεια της κας Ιωάννας Πηρουνάκη κατοίκου των Αγίων Δέκα. Όπως ανέφεραν τα παιδιά στο φιλμάκι που γύρισαν «η στάση μας και η συμπεριφορά απέναντι στα άγρια χόρτα του τόπου μας άλλαξε εντελώς. Επίσης αναθεωρήσαμε κάποιες εσφαλμένες απόψεις που είχαμε για τη διατροφή  και το κυριότερο: Αποφασίσαμε  να προσθέσουμε περισσότερα χόρτα και λαχανικά στην διατροφή μας».

Το ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας , κεφάλαιο Διατροφή , ενότητα «χόρτα λαχανικά» και για τη δημιουργία του εργάστηκαν αλφαβητικά οι μαθητές του Α1 τμήματος:  Βελιδάκη Καλλιόπη-Μαρία, Βοσκάκη Χρυσάνθη, Δαριβιανάκης Μανόλης, Δουλγεράκης Μιχάλης, Ζαχαριουδάκης Γιώργος, Καργάκη Μαρία-Ελένη, Κογεράκη  Κωνσταντίνα, Κυριακάκη Ιωάννα, Κυρλάκη Μαρίνα, Λουπάκης Γιώργος, Μαμότσι Ορέστης, Μασαούτης Μανόλη και Μασαούτης Θοδωρής.

Υπεύθυνος συντονιστής καθηγητής ήταν ο Γιάννης Φραγκιαδάκης με τη συνδρομή των καθηγητών Σήφη Πηρουνάκη και Παρασκευής Φλώρου.

Τη διοργάνωση του Φεστιβάλ ανέλαβε το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Περιφέρειας Κρήτης και τον συντονισμό είχε η Αγγελική Ζαχαράτου, υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Εκτός από το Γυμνάσιο των Αγίων Δέκα συμμετείχαν το 4ο , 6ο και 10ο Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού, το Καλλιτεχνικό Σχολείο, τα Γυμνάσια Μελεσών και Μοχού καθώς και το 2ο, 3ο, 4ο, 8ο, 13ο Λύκεια, το Πειραματικό Λύκειο και το Λύκειο Μοχού καθώς και το 6ο ΕΠΑΛ. Φιλική συμμετοχή είχαν το 25ο -27ο & το 28ο Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου. 

ΒΙΝΤΕΟ
«Τραγωδία στην Παλαιόχωρα»: Η έλλειψη καθηγητών σε βίντεο-παρωδία
Στην Παλαιόχωρα, αν και τα σχολεία έχουν ανοίξει εδώ και πάνω από δύο μήνες, δεν υπάρχει μέριμνα για επαρκή αριθμό δασκάλων και καθηγητών.
«Τραγωδία στην Παλαιόχωρα»: Η έλλειψη καθηγητών σε βίντεο-παρωδία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Διαμαρτύρονται για την περικοπή των δωρεάν μετακινήσεων των μαθητών
Την αντίδραση των γονέων των μαθητών του ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά προκάλεσε η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα εμ την οποία οι μετακινήσεις μέσω ΚΤΕΛ των μαθητών που έμεναν σε απόσταση 4...
Χανιά: Διαμαρτύρονται για την περικοπή των δωρεάν μετακινήσεων των μαθητών
ΒΙΝΤΕΟ
Τα κορδόνια του
Μια συγκινητική ταινία για την ειδική αγωγή με τίτλο «Τα κορδόνια του» έφτιαξαν μαθητές του Γυμνασίου Αλικιανού Χανίων. Η ταινία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης «cine-mathimata» του 6ου...
Τα κορδόνια του
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κλειστά σχολεία του Ηρακλείου λόγω καταλήψεων
Οι μαθητές διαμαρτύρονται, κατά κύριο λόγο, για τις αλλαγές στην ύλη των μαθημάτων που προωθεί το Υπουργείο, καθώς και για ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και κτιριακές υποδομές.
Κλειστά σχολεία του Ηρακλείου λόγω καταλήψεων