Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«We do Local»: Συνεργασία ξενοδόχων - παραγωγών

Από την ημερίδα η οποία πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της ΑΝΕΚ

«We do Local»: Συνεργασία ξενοδόχων - παραγωγών

  • A-
  • A+

Ημερίδα με θέμα «We do local - Όταν η παράδοση συναντά τη φιλοξενία», πραγματοποιήθηκε το πρωΐ της Κυριακής, στο συνεδριακό κέντρο της ΑΝΕΚ, παρουσία ξενοδόχων αλλά και παραγωγών. 

Στόχος της σύμπραξης μεταξύ ξενοδόχων και παραγωγών, είναι η δημιουργία ενός νέου «προϊόντος φιλοξενίας», το οποίο θα αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν, με στοιχεία εντοπιότητας και μοναδικότητας αλλά και η ενίσχυση των τοπικών παραγωγών και η συνολική τόνωση της οικονομίας με νέους τρόπους ανάπτυξης.

Η σύμπραξη στοχεύει στον τουρισμό και στο ξενοδοχείο και θέλει να δημιουργήσει ένα δίκτυο συνεργασίας, με τελικό αποτέλεσμα ένα τουριστικό προϊόν φιλοξενίας το οπί θα διακρίνεται για την μοναδικότητά του ως αποτέλεσμα της ιδιαίτερης εντοπιότητας.

Στην ημερίδα αναπτύχθηκαν τα θέματα: 

  • TUI Care Foundation & Futouris e.V. Project: Κρήτη | βήματα προς ένα βιώσιμο διατροφικό προορισμό 2017-2019, από τον Σωτήρη Δ. Μπαμπαγιούρη-Πρόεδρο, LOCAL FOOD EXPERTS sce- TUI Care Foundation & Futouris e.V. Project Team member)
  • Ξενοδοχεία, Γαστρονομία & Μάρκετινγκ – Η γαστρονομία των ξενοδοχείων ως ένα εργαλείο Μάρκετινγκ για την ανάδειξη της ελληνικής φιλοξενίας και την προσέλκυση νέων επισκεπτών. Ομιλητής Λευτέρης Καραταράκης – Πρόεδρος/Διευθύνων Σύμβουλος, Καραταράκης ΑΕ)
  • We do local–Πιστοποιητικό εντοπιότητας τουριστικών καταλυμάτων και πλοίων. Ομιλητές Μαριγιάννα Χαλκιαδάκη – Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Προώθησης του We do local και Απόστολος Κορτέσης – Υπεύθυνος πιστοποιήσεων, Cosmocert SA)
  • Ελληνικό Πρωινό – Το κλειδί στη φιλοξενία με τον Δρ. Αλέξιο Πατάπιο Κόντη- Υπεύθυνο Μάρκετινγκ ΕλληνικούΠρωινού.
  • Lyrarakis Wines / Delights of Crete – Εταιρείες που συμβάλλουν προς ένα βιώσιμο διατροφικό προορισμό. Ομιλητές Γιώργος Λυραράκης, Πρόεδρος, Lyrarakis Wines & Αλέξανδρος Μαρκαντωνάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, Μύλοι Κρήτης).

Οι πιστοποιημένες επιχειρήσεις οι οποίες φέρουν το λογότυπο του προτύπου «We do local», στηρίζουν μετρήσιμα την παραγωγή, την οικονομία και το εργατικό δυναμικό του τόπου τους, αναδεικνύουν την ιδιαιτερότητα τους και την ευθύνη της φιλοξενίας, προσφέρουν υπηρεσίες οι οποίες προβάλλουν τον τοπικό πολιτισμό και την γαστρονομία και σέβονται το περιβάλλον και την αειφορία του τόπου τους.

Η ΑΝΕΚ, ως μέτοχος της εταιρείας «Τοπική Παραγωγή και Φιλοξενία Α.Ε» αλλά και ως εταιρεία η οποία στηρίζει την εντοπιότητα, συμμετέχει και στηρίζει τις δράσεις του «We do Local».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Τοπική Παραγωγή και Φιλοξενία Α.Ε» Ανδρέας Μεταξάς τόνισε: «Η ενίσχυση των τοπικών προϊόντων αποτελεί πολύ σοβαρή κίνηση για την οικονομική ανάπτυξη και αποτελεί διεθνή τάση ενώ σε μια περιοχή όπως στην Κρήτη, όπου τα ξενοδοχεία προσφέρουν τεράστιες δυνατότητες κατανάλωσης, η κάλυψή της με τοπικά προϊόντα, ενισχύει τη θέση τόσο των ξενοδόχων όσο και την παραγωγών. Στην Κρήτη υπάρχουν οι περισσότερες πιστοποιημένες επιχειρήσεις που έχουν υιοθετήσει τη φιλοσοφία του «We do Local», με τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του δικτύου ξενοδοχείων - παραγωγών να είναι σημαντικές. Μέχρι στιγμής πανελλαδικά, πάνω από 30 ξενοδοχεία έχουν την πιστοποίηση «We do Local» και λειτουργούν κάτω από αυτήν την φιλοσοφία». 

Ο πρόεδρος του Δ.Σ της εταιρείας «Τοπική Παραγωγή και Φιλοξενία Α.Ε» Γιάννης Βαρδινογιάννης τόνισε ότι η κρητική παράδοση, η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς , της κρητικής φιλοξενίας και η αξίας της κρητικής διατροφής, αποτελεί ένα σημαντικό πόλο έλξης για τα εκατομμύρια τουριστών που έρχονται στο νησί και επεσήμανε την αξία της συνεργασίας για την οικονομική ανάπτυξη και τόνισε ότι στηρίζοντας ο ένας τον άλλο μπορούμε να πάμε κόντρα στην οικονομική κρίση.

  

ΑΓΟΡΑ
Κρήτη: Τα επιμελητήρια «βάζουν» προϊόντα του νησιού στα ξενοδοχεία
Με βασικό στόχο τα παραδοσιακά κρητικά προϊόντα να «κατακτήσουν» την τουριστική αγορά της Κρήτης και να μπουν στα ξενοδοχεία του νησιού, τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης αναλαμβάνουν δράση και πρωτοβουλίες...
Κρήτη: Τα επιμελητήρια «βάζουν» προϊόντα του νησιού στα ξενοδοχεία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ηράκλειο: Δέσμευση ξενοδόχων για απορρόφηση ντόπιων προϊόντων
Τη δέσμευση ότι μέσα από ύπαρξη συγκεκριμένων προϋποθέσεων, τα ντόπια αγροτικά προϊόντα θα απορροφώνται άμεσα από τα ξενοδοχεία του Ηρακλείου, εξέφρασαν ξενοδόχοι του Ηρακλείου.
Ηράκλειο: Δέσμευση ξενοδόχων για απορρόφηση ντόπιων προϊόντων
ΑΓΟΡΑ
Σ/Μ Χαλκιαδάκης: Συνεχίζεται το αφιέρωμα στα κρητικά προϊόντα
Μέχρι το τέλος του χρόνου θα διαρκέσει το μεγάλο αφιέρωμα των σούπερ μάρκετ «Χαλκιαδάκης» στα κρητικά προϊόντα, με στόχο την ανάδειξή και προβολή τους. Η δράση λαμβάνει χώρα σε όλα τα καταστήματα Χαλκιαδάκης,...
Σ/Μ Χαλκιαδάκης: Συνεχίζεται το αφιέρωμα στα κρητικά προϊόντα
ΑΓΟΡΑ
Συνεργασία ΙΤΕ - Παγκρήτιας Τράπεζας για την καινοτομία στις επιχειρήσεις
Συμφωνία συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Κρήτη, υπογράφηκε μεταξύ της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Σε ειδική...
Συνεργασία ΙΤΕ - Παγκρήτιας Τράπεζας για την καινοτομία στις επιχειρήσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης σύμφωνα με την Παγκρήτια Τράπεζα
Παρουσίαση της μελέτης της ICAP για την «Επιχειρηματική Δραστηριότητα της Κρήτης», πραγματοποίησε η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με την μελέτη, ο αριθμός των απασχολουμένων παρουσίασε...
Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης σύμφωνα με την Παγκρήτια Τράπεζα
ΑΓΟΡΑ
Έδωσαν μετοχές, αγόρασαν πλοία οι Μινωικές
Στη διάθεση του συνόλου των μετοχών της εταιρίας Hellinic Seaways, προχωράει η Minoan Lines, προκειμένου να προβεί στην αγορά δύο νέων πλοίων. Πρόκειται για το «SUPERFAST XII» από εταιρεία του Ομίλου Grimaldi...
Έδωσαν μετοχές, αγόρασαν πλοία οι Μινωικές

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας