Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

διατροφή

Η «Λωξάντρα» μαγειρεύει στην Αθήνα

Η «Λωξάντρα», μετά τη μεγάλη περιοδεία της στα ανοιχτά θέατρα της Ελλάδας, σταθμεύει τώρα και στην Αθήνα για πέντε τελευταίες παραστάσεις: Αθλητικό...
Η «Λωξάντρα» μαγειρεύει στην Αθήνα
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
Επιστήμονες «διάβασαν» το DNA του αβοκάντο -θα τρώμε καλύτερο γουακαμόλε;
Αμερικανοί και Μεξικάνοι επιστήμονες κατόρθωσαν να αποκωδικοποιήσουν το γονιδίωμα του αβοκάντο, του πολύ δημοφιλούς καρπού που χρησιμοποιείται σε σαλάτες και σάλτες, με πιο γνωστό το μεξικάνικο γουακαμόλε.
Επιστήμονες «διάβασαν» το DNA του αβοκάντο -θα τρώμε καλύτερο γουακαμόλε;
ΓΙΑ Κ.ΑΛ.Ο
Γαστροτουρισμός και γυναικείοι συνεταιρισμοί
Για την ΚΟΙΝΣΕΠ «Ιππολύτη-mama’s flavours» είχαμε γράψει πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2017. Από τότε τα δεδομένα άλλαξαν και, έτσι, αντικείμενο πλέον της mama’s flavours είναι η διοργάνωση γαστρονομικών...
Γαστροτουρισμός και γυναικείοι συνεταιρισμοί
ΕΥΕΞΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Τρώω, αλλά πεινάω;
Ο παχύσαρκος κινείται διατροφικά στα άκρα. Κι όμως πίσω από αυτή την αφύσικη λειτουργία του, πίσω από αυτήν την «ανισορροπία» του υπάρχει μια θαυμαστή ισορροπία που τον βοηθά να τα βγάλει πέρα.
Τρώω, αλλά πεινάω;
ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αυξημένος κίνδυνος καρκίνου λόγω κατανάλωσης σακχαρούχων ποτών
Η τακτική κατανάλωση σακχαρούχων ποτών, όπως αναψυκτικά και χυμοί φρούτων, συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, σύμφωνα με μελέτη Γάλλων ερευνητών, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση The British...
Αυξημένος κίνδυνος καρκίνου λόγω κατανάλωσης σακχαρούχων ποτών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καύσωνας: Πώς να ντυθούμε, πώς να τραφούμε και τι πρέπει να προσέχουμε
Με τις θερμοκρασίες να σκαρφαλώνουν πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, όλοι οι πολίτες αλλά και οι ευπαθείς ομάδες απαιτείται να λάβουν κάποια μέτρα προστασίας και πρόληψης ώστε να μη θέσουν σε κίνδυνο την...
Καύσωνας: Πώς να ντυθούμε, πώς να τραφούμε και τι πρέπει να προσέχουμε
ΕΥΕΞΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Τα περιθώρια στο αδυνάτισμα
Ο άνθρωπος με διαταραχή βάρους λειτουργεί σαν να μην έχει περιθώρια να κάνει λάθη, σαν να μην έχει περιθώρια να κάνει κάτι άλλο από αυτά που έχει μάθει να κάνει, σαν να μην έχει ούτε χιλιοστό ζωτικού χώρου για...
Τα περιθώρια στο αδυνάτισμα
ΥΓΕΙΑ
Οδηγίες ΕΦΕΤ για όσους πρέπει να αποφεύγουν τη γλουτένη
Ενημερωτικές πληροφορίες προς όσους καταναλωτές πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση γλουτένης εξέδωσε ο ΕΦΕΤ. Αφορά κυρίως πρόσωπα που πάσχουν από κοιλιοκάκη, μια φλεγμονώδη κατάσταση του λεπτού εντέρου λόγω...
Οδηγίες ΕΦΕΤ για όσους πρέπει να αποφεύγουν τη γλουτένη
ΝΗΣΙΔΕΣ
Πόσα μικροπλαστικά φάγαμε σήμερα;
Πρώτη στο είδος της έρευνα αποδεικνύει ότι ετησίως καταπίνουμε μαζί με το φαγητό που τρώμε, το νερό που πίνουμε αλλά και τον αέρα που αναπνέουμε από 39.000 έως 121.000 μικροπλαστικά σωματίδια.
Πόσα μικροπλαστικά φάγαμε σήμερα;
ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Έρευνα: η βιταμίνη D επιμηκύνει τη ζωή σε ασθενείς με καρκίνο
Επιστημονική μελέτη κατέγραψε ότι διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο να πεθάνουν από καρκίνο όσοι λαμβάνουν συμπληρώματα βιταμίνης D.
Έρευνα: η βιταμίνη D επιμηκύνει τη ζωή σε ασθενείς με καρκίνο
INFOWAR
To λόμπι που αποφασίζει τι θα τρως... και στην Ελλάδα
Λίγα χρόνια μετά την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, ο Κεμάλ Ατατούρκ έλαβε μια απόφαση που άλλαξε για πάντα τις διατροφικές συνήθειες της γειτονικής χώρας. Με σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων που ενίσχυαν...
To λόμπι που αποφασίζει τι θα τρως... και στην Ελλάδα
ΝΗΣΙΔΕΣ
Από την προϊστορική Ευρώπη στο... πιάτο μας!
Στόχος της Τάνιας Βαλαμώτη είναι η αρχαιοβοτανική γνώση, που παράγεται σε ερευνητικό επίπεδο, να φτάσει στο ευρύ κοινό μέσα από τα ΜΜΕ, μέσα από συναντήσεις παραγωγών με ΜΚΟ, διαλέξεις και εκθέσεις.
Από την προϊστορική Ευρώπη στο... πιάτο μας!
ΝΗΣΙΔΕΣ
Συνταγές και βότανα από τον Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων
Κρίταμο με ούζο, ζυμαρικά με μελισσόχορτο, πεσκανδρίτσα με φασκόμηλο και φοκατσάκια με ματζουράνα είναι μερικές μόνο από τις συνταγές που... φέρνει ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων στο πιάτο μας.
Συνταγές και βότανα από τον Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων