• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 10.6°C / 14.1°C
  3 BF
  80%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.3°C / 12.2°C
  3 BF
  90%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 13.0°C / 14.9°C
  4 BF
  77%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 7.9°C / 10.5°C
  1 BF
  75%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 10.7°C
  3 BF
  87%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 9.0°C / 10.9°C
  1 BF
  93%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 5.4°C / 7.3°C
  0 BF
  100%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  2 BF
  80%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.7°C / 13.2°C
  2 BF
  90%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 11.8°C / 12.9°C
  1 BF
  76%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 14.4°C / 14.4°C
  4 BF
  77%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.7°C / 10.7°C
  4 BF
  76%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  4 BF
  82%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.7°C / 11.7°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.5°C / 13.3°C
  1 BF
  85%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 14.8°C / 17.1°C
  1 BF
  79%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 9.8°C / 14.0°C
  0 BF
  90%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 10.5°C / 10.5°C
  2 BF
  81%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.7°C / 12.3°C
  2 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 7.9°C
  1 BF
  93%

Ρωτήστε το ΣΔΟΕ...

 • A-
 • A+

Ανακοίνωση-απάντηση στο ρεπορτάζ της «Εφ.Συν. Σαββατοκύριακο» για την εξέλιξη του ελέγχου του ΣΔΟΕ στην ΕΠΟ, έβγαλε το Σάββατο η διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Σε μεγάλο μέρος αναλώνεται στην ανακάλυψη κινήτρων και μιλάει για «σχέδια» ενάντια στη σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ, στα οποία θεωρούν πως εντάσσεται και το δικό μας ρεπορτάζ, αφού αφιερώνει πολύ χώρο σε διάφορα «γουστόζικα» περί «πειραμάτων Φιλαδέλφειας» που... εξαφανίζουν γήπεδα.

Τέλος πάντων, για όποιον καταφέρει να το ανακαλύψει μέσα στο κείμενο, η απάντηση της ΕΠΟ εστιάζεται σε τρία σημεία (όλη η ανακοίνωση, με το που βγήκε νωρίς το Σάββατο το μεσημέρι, δημοσιεύθηκε και στο efsyn.gr).

1. Από το φθινόπωρο του 2014 υπάρχει στη θέση «Σπιάντζα» κοντά στον Πύργο Ηλείας το Ενωσιακό Γήπεδο. Σύμφωνα με την απάντηση της ΕΠΟ, κατασκευάστηκε με το 1 εκατ. ελβετικά φράγκα που πήρε από την UEFA το 2007. Γίνεται μάλιστα και ανάλυση της ισοτιμίας ευρώ και ελβετικού φράγκου εκείνη την εποχή, ενώ σημειώνεται πως υπήρξε και επιθεώρηση από την UEFA.

2. Η αποθήκη στην οδό Φυλής που επιβεβαιώνει και η ανακοίνωση της ΕΠΟ πως βρέθηκαν 12 κούτες με υλικό που αφορά την περίοδο 2003-2014, αναφέρεται πως ήταν παλιά γραφεία της ομοσπονδίας και όχι κάποια «κρυφή αποθήκη».

3. Υποστηρίζεται πως το προσωπικό της ΕΠΟ έχει συνεργαστεί άρτια με το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, ενώ μάλιστα υποστηρίζεται πως οι ίδιοι υπέδειξαν πως υπάρχουν οι 12 κούτες με υλικό στην οδό Φυλής, των οποίων, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση-απάντηση της ΕΠΟ, το άνοιγμα επίκειται.

Οσον αφορά το πρώτο, συμπτωματικά και λόγω εντοπιότητας, ήταν αδύνατον να μη γνωρίζουμε πως από το 2014 υπάρχει στη συγκεκριμένη θέση στην Ηλεία το Ενωσιακό Γήπεδο.

Το πρόβλημα είναι όμως πως το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» δεν ισχυρίζεται πως δεν έγινε γήπεδο εκεί, επτά χρόνια βέβαια μετά τη χορήγηση του ποσού από την UEFA.

Το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» αναφέρει πως το ΣΔΟΕ, για λόγους που γνωρίζουν τα στελέχη του, κάνει έρευνα για το συγκεκριμένο ποσό του 1 εκατ. ελβετικών φράγκων.

Κάτι που σημαίνει πως αυτά που ισχυρίζεται η ΕΠΟ στην ανακοίνωσή της και σίγουρα ειπώθηκαν και προς το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, δεν στάθηκαν ικανά για να τους κάνουν να θεωρήσουν πως δεν υφίσταται λόγος για περαιτέρω έρευνα. Το «γιατί» φυσικά θα το μάθουμε στη συνέχεια και θα το καλύψουμε δημοσιογραφικά.

Για το δεύτερο στοιχείο της απάντησης και πάλι αναρωτιέται κανείς τι ακριβώς αφορά αυτή η απάντηση. Το ρεπορτάζ μας αναφέρει, για όσους το έχουν διαβάσει, πως ο χώρος που βρέθηκαν οι κούτες σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στην ΕΠΟ.

Περί «κρυφής αποθήκης» ή αποθήκης που ανήκει σε κάποιον άλλον, όσο και να ψάξει κανείς δεν θα βρει στο δικό μας ρεπορτάζ.

Το τρίτο σημείο της απάντησης αποτελεί έναν ισχυρισμό της ΕΠΟ, τον οποίο φυσικά δεν μπορούμε να σχολιάσουμε στην ουσία του.

Οι πληροφορίες στο δικό μας ρεπορτάζ, για τον τρόπο που έφτασε το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ στην οδό Φυλής, είναι σαφείς και καταγράφονται. Οπως και το κατά πόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε «άριστη συνεργασία» με τους υπαλλήλους της υπηρεσίας ή όχι.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Εκλογές χωρίς νόμο Ορφανού ζητάει η FIFA
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Εφ.Συν.», σε συνάντηση που έγινε στο περιθώριο του συνεδρίου, ανάμεσα σε ανώτερα στελέχη της UEFA και στον πρόεδρο της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της...
Εκλογές χωρίς νόμο Ορφανού ζητάει η FIFA
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Πώς θα δούμε μπάλα
Σήμερα ή αύριο στην Ελβετία, στη σχετική σύσκεψη ανάμεσα σε FIFA και UEFA, θα οριοθετηθούν οι εξελίξεις από εδώ και πέρα σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα. Η αίσθηση που υπάρχει, πάντως, είναι πως οι...
Πώς θα δούμε μπάλα
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Το πάνε για ξένους!
Παρά το ότι η χθεσινή μέρα ήταν γεμάτη από σημαντικές συσκέψεις και δηλώσεις από θεσμικούς φορείς, δεν μας διαφώτισε ιδιαίτερα για τις εξελίξεις από εδώ και πέρα στο ποδόσφαιρο. Το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει,...
Το πάνε για ξένους!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΕΠΟ – Κοντονής: «Διπλό» τελικό...
Στο Πάρκο Γουδή, εκεί απ’ όπου ξεκινούσαν οι πιο σκληρές ώς και χυδαίες επιθέσεις σε βάρος του Σταύρου Κοντονή με αφορμή το μέτωπο που είχε ανοίξει με το σύστημα ΕΠΟ, έμελλε τελικά να επισφραγιστεί η απόλυτη...
ΕΠΟ – Κοντονής: «Διπλό» τελικό...
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Η απάντηση της ΕΠΟ και ένα σχόλιο...
Με μια επιθετική ανακοίνωση, γεμάτη από κατηγορίες κατά πάντων αλλά πάντως αόριστες όπως συνήθως, επιχειρεί να απαντήσει η διοίκηση της ΕΠΟ, στο ρεπορτάζ της «Εφ.Συν. Σαββατοκύριακο», σχετικά με την πορεία του...
Η απάντηση της ΕΠΟ και ένα σχόλιο...
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Κύρος η «χρυσή τομή»
Παρελθόν αποτελούν και οι δύο σοβαρές εκκρεμότητες για την έναρξη του πρωταθλήματος το Σάββατο. Υπήρξε συμφωνία ΕΠΟ και Super League για τον ορισμό του Κύρου Βασσάρα ως επιδιαιτητή στην ΚΕΔ, ενώ οι ομάδες της...
Κύρος η «χρυσή τομή»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας