• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 11.2°C / 16.3°C
  1 BF
  87%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 9.3°C / 12.8°C
  1 BF
  88%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  15°C 12.0°C / 15.5°C
  0 BF
  73%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 8.9°C / 10.0°C
  1 BF
  90%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 11.9°C / 13.9°C
  3 BF
  82%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.2°C / 10.0°C
  2 BF
  86%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 5.6°C / 6.4°C
  1 BF
  100%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 10.2°C / 10.2°C
  1 BF
  86%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 13.0°C / 15.8°C
  4 BF
  82%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  11°C 11.2°C / 11.2°C
  3 BF
  72%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 13.8°C / 16.4°C
  2 BF
  82%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  1 BF
  76%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 15.1°C / 15.1°C
  4 BF
  90%
 • Λάρισα
  Ασθενής ομίχλη
  10°C 9.9°C / 11.7°C
  0 BF
  93%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 11.5°C / 14.0°C
  0 BF
  88%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 13.8°C / 13.8°C
  1 BF
  82%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 10.5°C / 14.9°C
  1 BF
  91%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 12.1°C / 12.1°C
  1 BF
  93%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 9.7°C / 12.3°C
  1 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 7.2°C / 7.2°C
  1 BF
  94%
INTIME

Η απάντηση της ΕΠΟ και ένα σχόλιο...

 • A-
 • A+

Με μια επιθετική ανακοίνωση, γεμάτη από κατηγορίες κατά πάντων αλλά πάντως αόριστες όπως συνήθως, επιχειρεί να απαντήσει η διοίκηση της ΕΠΟ, στο ρεπορτάζ της «Εφ.Συν. Σαββατοκύριακο», σχετικά με την πορεία του ελέγχου του ΣΔΟΕ, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία από τον Ιούνιο.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ εστιάζει πρώτον στο ότι το γήπεδο για το οποίο το ρεπορτάζ αναφέρει πως δόθηκαν 1 εκ. Ελβετικά Φράγκα από την UEFA, υπάρχει στην Ηλεία από το 2014. Δεύτερον πως η αποθήκη στην οδό Φυλής που βρέθηκαν τα 12 κιβώτια στα οποία υπάρχει υλικό που σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας δηλώθηκε αρχικά σαν απωλεσθέν ή κατεστραμμένο, είναι χώρος που ανήκει στην ΕΠΟ και όχι κάποια «κρυφή αποθήκη». Τρίτον πως σε όλες τις διαδικασίες η συνεργασία των παραγόντων της Ομοσπονδίας με της Αρχές, ήταν υποδειγματική, ενώ ακόμη και την ύπαρξη της αποθήκης και του υλικού που ήταν εκεί, την... υπέδειξαν οι ίδιοι.

Όλα αυτά χωρίς να αναφερόμαστε στο ύφος της ανακοίνωσης και το επίπεδο που ο καθένας μπορεί να κρίνει. Τα περί «σχεδίου» και τα σχετικά, μάλλον είναι φυσιολογικά, αν αναλογιστεί κανείς τον τρόπο που λειτουργούν τα κέντρα εξουσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. «Εξ' ιδίων» πιθανότατα κρίνουν. 

Όσον αφορά το πρώτο, δυστυχώς για τους συγγραφείς της ανακοίνωσης – απάντησης, η «Εφ.Συν» δεν έχει φυσικά ισχυριστεί πως στην θέση «Σπιάντζα» κοντά στον Πύργο Ηλείας, δεν υπάρχει από το φθινόπωρο του 2014  το Ενωσιακό Γήπεδο. Πουθενά δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο.

Αυτό που καθαρά λέει το ρεπορτάζ, είναι πως η ροή και η διαχείριση του εν λόγω ποσού, που δόθηκε επτά χρόνια πριν την κατασκευή, είναι υπό διερεύνηση από τον ΣΔΟΕ. Το γιατί, το γνωρίζουν οι αρμόδιοι της υπηρεσίας και φυσικά στην πορεία θα γίνει γνωστός ο λόγος.

Για το δεύτερο δυστυχώς και πάλι για τους συγγραφείς της ανακοίνωσης, στο ρεπορτάζ μας αναφέρεται πως σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο χώρος που βρέθηκαν οι 12 κούτες ανήκει στην ΕΠΟ. Άρα σε τι ακριβώς απαντάνε, είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς.

Για το τρίτο, οι ίδιοι απλά υποστηρίζουν πως συνεργάστηκαν υποδειγματικά με τις αρμόδιες Αρχές, σε αντίθεση με τις πληροφορίες του δικού μας ρεπορτάζ. Σε αυτό δεν υπάρχει φυσικά κάτι να σχολιάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – απάντηση της ΕΠΟ:

Με αφορμή δημοσιεύματα του Γραπτού Τύπου, τα οποία αναπαράχθηκαν ακολούθως από δεκάδες ηλεκτρονικά ΜΜΕ, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται τα παρακάτω.

Η προπαγάνδα, η μετατροπή του άσπρου σε μαύρο και τα ψέματα, επιτέλους έχουν ένα όριο. Η... λατρεμένη μέθοδος Γκέμπελς, που ακολουθείται από γνωστά κέντρα σε αγαστή συνεργασία με τον περίγυρο και όχι μόνο της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού, πέτα λάσπη και όλο κάτι θα μείνει πάνω στον αντίπαλό σου, δεν πρόκειται να περάσει.

Διότι, με τη φοβερή και τρομερή... λογική που έχουν όλοι αυτοί, προκειμένου να αλώσουν την ΕΠΟ και τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων μέλη της και να μετατρέψουν το ποδόσφαιρο σ' ένα χειραγωγούμενο απ' αυτούς άθλημα, σε λίγο δεν θα διστάσουν να πουν στην ποδοσφαιρική οικογένεια και τους φιλάθλους ότι δεν υφίστανται το ΟΑΚΑ, η λεωφόρος Αλεξάνδρας ("Απόστολος Νικολαΐδης"), η Τούμπα, το "Γεώργιος Καραϊσκάκης", ακόμη και ο Λευκός Πύργος.

Όπως έγινε, λοιπόν, στο περίφημο πείραμα της Φιλαδέλφειας, κατά το οποίο το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ εξαφάνισε ένα ολόκληρο πλοίο με το πλήρωμά του και το επανέφερε στη θέση του μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα πληροφορείται για το πείραμα της Ηλείας, σύμφωνα με το οποίο εξαφανίζεται ένα ολόκληρο Αθλητικό Κέντρο στον Πύργο.

Δυστυχώς, για αυτούς, και τα προαναφερθέντα υφίστανται, αλλά και οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας «Άγγελος Αναστασόπουλος», που, όντως, χρηματοδοτήθηκαν από την UEFA με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων . Η ισοτιμία τότε αντιστοιχούσε σε 635.000 ευρώ, με την ΕΠΟ να συμπληρώνει τα υπόλοιπα χρήματα έως το 1.100.000 ευρώ (συν τον ΦΠΑ που αναλογούσε), το οποίο κόστισε συνολικά η κατασκευή, αλλά και την UEFA να επιθεωρεί τις εγκαταστάσεις, τόσο πριν, όσο κατά τη διάρκεια κατασκευής τους, αλλά και μετά την ολοκλήρωσή των έργων.

Σε ό,τι αφορά το χρονικό διάστημα 2004-2007, που αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει ελεγχθεί τρεις φορές από κλιμάκια του ΣΔΟΕ και μια φορά από τον τακτικό έλεγχο του κράτους και δεν έχει προκύψει το παραμικρό πρόβλημα.

Τέλος, αναφορικά με τα 12 κιβώτια που κατέσχεσε ο ΣΔΟΕ από την αποθήκη της ΕΠΟ στην οδό Φυλής, αυτά οι υπάλληλοι του κλιμακίου τα βρήκαν κατόπιν υπόδειξης της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΠΟ, η οποία μάλιστα έχει κληθεί να παραστεί εντός της προσεχούς εβδομάδας στη διαδικασία ανοίγματός τους από τους ανθρώπους του ΣΔΟΕ.

Εκτός του ότι η συγκεκριμένη «κρυφή αποθήκη», πέραν του ότι είναι τα ιστορικά γραφεία της Ομοσπονδίας, όπου στεγάστηκε επί σειρά δεκαετιών, είναι η... κρύπτη της ΕΠΟ που επισκέφθηκαν εισαγγελικοί λειτουργοί συνοδευόμενοι από στελέχη της Ομοσπονδίας για να πάρουν όσα στοιχεία χρειάζονταν για την υπόθεση των φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων, θέμα που η ίδια η ΕΠΟ είχε αναδείξει και στείλει προς διερεύνηση στην ελληνική δικαιοσύνη.

Συνεπώς, τα περί μη συνεργασίας και άρνησης εξυπηρέτησης του ελέγχου της οποιασδήποτε οικονομικής διαδικασίας έχει λάβει χώρα στην ΕΠΟ, όχι απλώς ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, αλλά αποτελούν σαφές και ξεκάθαρο δημιούργημα των γνωστών μηχανισμών που ως μοναδικό τους στόχο έχουν την άλωση της Ομοσπονδίας, την πλήρη καταστρατήγηση του αυτοδιοίκητού της και τη μετατροπή της σε πειθήνιο όργανο των ορέξεών τους.

Μόνο που επειδή δεν μπορούν να επιτύχουν το στόχο τους μέσω της μοναδικής νόμιμης οδού, της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης, όπως έχει αποδειχθεί από τις πρακτικές κωλυσιεργίας που ακολουθούν, επιχειρούν με κάθε τρόπο να ισοπεδώσουν ανθρώπους και συνειδήσεις, παρουσιάζοντάς τους, όπως στην περίπτωση της... περίφημης υπόθεσης για την «κάρτα υγείας» (όλως περιέργως κι αυτή η υπόθεση είχε σταλεί στη δικαιοσύνη από την ΕΠΟ, αλλά στο... δρόμο ξεχάστηκε), ως υπανθρώπους.

Ε, ας ξέρουν οι τύποι αυτοί και οι μηχανισμοί που έχουν στήσει, ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση πως όσο κι αν «φωνάζει ο κλέφτης, δεν πρόκειται να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Υ.Γ.1: Οι έμμισθοι άπιστοι... Θωμάδες, που διαχειρίζονται τους μηχανισμούς με τις ευλογίες των ανωτέρων τους, είναι προσκεκλημένοι την Κυριακή 25/9/2016 και ώρα 17:00 στις «ανύπαρκτες» αθλητικές εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Ηλείας να παρακολουθήσουν από κοντά τον «ανύπαρκτο» αγώνα για το τοπικό πρωτάθλημα μεταξύ των «ανύπαρκτων» σωματείων Θύελλας Πύργου-Προοδευτικής Μανωλάδας.

Υ.Γ.2: Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται καθώς και τα ακόλουθα link είναι... ανύπαρκτα.
http://www.eps-ilias.gr/?p=5155#
http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/athlitismos/gipedo-kosmima-gia-tin-ileia

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ρωτήστε το ΣΔΟΕ...
Σε μεγάλο μέρος αναλώνεται στην ανακάλυψη κινήτρων και μιλάει για «σχέδια» ενάντια στη σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ, στα οποία θεωρούν πως εντάσσεται και το δικό μας ρεπορτάζ, αφού αφιερώνει πολύ χώρο σε διάφορα...
Ρωτήστε το ΣΔΟΕ...
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
«Δεν έχουμε λεφτά…»
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ επισκέφθηκε πριν από μερικές μέρες την Κρήτη για τη γιορτή της ΕΠΣ Λασιθίου και έδωσε και μια συνέντευξη σε αθλητική ιστοσελίδα του Ηρακλείου, που δημοσιεύτηκε χθες. Τη μέρα λοιπόν που η...
«Δεν έχουμε λεφτά…»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Η «μπαρούφα» περί παραβίασης του αυτοδιοίκητου
Κυκλοφορεί πολύ αυτό το story τελευταία, το επανέλαβε σήμερα σε δηλώσεις του σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης και ο Α΄ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας, Αστέριος Αντωνίου. Η στάση του υφυπουργού...
Η «μπαρούφα» περί παραβίασης του αυτοδιοίκητου
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Η ΕΠΟ έδωσε κι επίσημα το «ΟΚ» για την αναδιάρθρωση
Εγκρίθηκε και τυπικά από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, στη συνεδρίασή της η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών, έτσι όπως συμφωνήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι κι επιβεβαιώθηκε και στην συνάντηση...
Η ΕΠΟ έδωσε κι επίσημα το «ΟΚ» για την αναδιάρθρωση

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας