Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
18°C
19.2° 17.3°
2 BF
63%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
16°C
17.2° 13.3°
0 BF
52%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
16°C
16.0° 15.5°
3 BF
74%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
8°C
7.9° 7.9°
1 BF
81%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
12.9° 12.9°
0 BF
82%
Βέροια
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.0° 14.0°
3 BF
55%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
2 BF
46%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.7° 11.7°
1 BF
100%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
21.1° 17.8°
1 BF
63%
Μυτιλήνη
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.1° 15.1°
2 BF
85%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.4° 17.4°
3 BF
82%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
16°C
16.2° 16.2°
4 BF
69%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.4° 14.4°
3 BF
89%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
12.9° 12.9°
0 BF
62%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.4° 15.6°
2 BF
56%
Ρόδος
Αίθριος καιρός
15°C
17.8° 15.4°
2 BF
86%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
1 BF
49%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
14°C
14.4° 14.4°
1 BF
93%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.7° 14.7°
2 BF
52%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
0 BF
56%
ΜΕΝΟΥ
Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2025
manchester city-real
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
AP Photo/Bernat Armangue, File

Δύο προβληματικές πρωταθλήτριες

Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ Μαδρίτης απόψε στο «Ετιχαντ», στη μάχη δύο ευάλωτων ομάδων.

Μόνο μία από τις δύο τελευταίες πρωταθλήτριες Ευρώπης θα μετάσχει στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης «πλήρωσαν» τα φετινά τους αγωνιστικά προβλήματα και τους πολλούς τραυματισμούς, τερματίζοντας εκτός οκτάδας της league phase και έπεσαν η μία στον δρόμο της άλλης. Είναι η τέταρτη σερί σεζόν που «τα λένε» σε έναν... πρόωρο τελικό και όχι σε πραγματικό. Τις προηγούμενες χρονιές, η ομάδα που επέζησε, κατέκτησε κατόπιν την κούπα: η Ρεάλ το 2021-22 και 2023-24 και η Σίτι το 2022-23.

Η πρώτη αναμέτρηση διεξάγεται απόψε στο «Ετιχαντ» του Μάντσεστερ. Προβλέψεις δεν μπορούν να κάνουν ούτε οι φανατικότεροι των οπαδών των δύο ομάδων – αυτοί που παρακολουθούν τα ματς του αποψινού αντιπάλου και χαίρονται με τις πολλές και χτυπητές αδυναμίες του, αλλά κατόπιν βλέπουν τα δικά τους προβλήματα και πονοκεφαλιάζουν...

Η Σίτι δραστηριοποιήθηκε έντονα στην πρόσφατη μεταγραφική περίοδο. O Πεπ Γουαρδιόλα δεν έβγαλε μεν τον τραυματία Ρόδρι από τη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ελπίζει πως αν περάσουν θα τον έχουν στη διάθεσή τους πριν ολοκληρωθεί η διοργάνωση. Ομως για τα ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τον Νίκο Γονθάλεθ. Ο Ισπανός μέσος, που αποκτήθηκε από την Πόρτο για να καλύψει το κενό του Ρόδρι, τραυματίστηκε το Σάββατο στο ματς με τη Λέιτον Οριεντ και βγήκε νοκ άουτ από τα ευρωπαϊκά... νοκ άουτ. Αντίθετα είναι διαθέσιμοι οι νεοαποκτηθέντες Ομάρ Μαρμούς και Αμπντουκοντίρ Χουσάνοφ, ο οποίος μάλιστα πέτυχε και το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα της Σίτι στον σαββατιάτικο αγώνα του Κυπέλλου Αγγλίας.

Ούτε στη Ρεάλ Μαδρίτης είναι ευχάριστα τα νέα στο μέτωπο των τραυματισμών. Η πολύπαθη αμυντική γραμμή των «μερένγκες» υπέστη άλλη μία απώλεια το Σάββατο, καθώς ο Λούκας Βάθκεθ θα παραμείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες λόγω προβλήματος στο αριστερό πόδι. Είναι ο 36ος τραυματισμός στη φετινή σεζόν για τη Ρεάλ Μαδρίτης (και 26ος μυϊκός).

Ο Κάρλο Αντσελότι βρίσκεται από χθες στην Αγγλία, χωρίς τους δύο δεξιούς πλάγιους μπακ (Καρβαχάλ, Βάθκεθ) και τους τρεις βασικούς στόπερ του (Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Αλάμπα). Δεν έχει άλλη λύση από το να παρατάξει δύο μέσους στην άμυνά του, τον Τσουαμενί στο κέντρο της (παρέα με τον πιτσιρικά Ραούλ Ασένθιο) και τον Βαλβέρδε στα δεξιά, στερώντας τη μεσαία του γραμμή από την πολύτιμη δουλειά του Ουρουγουανού.

Για να πάρει απόψε αποτέλεσμα πρέπει να δουλέψει στην εντέλεια η τετράδα της επίθεσης. Οχι μόνο με γκολ, όταν θα έχουν την μπάλα στα πόδια τους στο 4-2-3-1 του Αντσελότι οι Μπαπέ, Βινίσιους, Ροδρίγο, Μπέλιγχαμ, αλλά κυρίως σε φάση άμυνας στο 4-4-2. Εκεί ο Μπέλιγχαμ πάει αριστερά μπροστά από τον Μεντί (ή Φραν Γαρθία) και ο Ροδρίγο μπροστά από τον δεξί μπακ. Με τις δικές τους βοήθειες, με τη φόρμα του Μπαπέ και τις διεισδύσεις του Βινίσιους, η Ρεάλ μπορεί απόψε να πάρει αποτέλεσμα. Ή και όχι... Η Σίτι έχει μεν ζητήματα, όμως είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί τα αμυντικά προβλήματα της Ρεάλ. Αν, βέβαια, περιορίσει τα δικά της στο μίνιμουμ, κάτι που ελάχιστες φορές έχει καταφέρει φέτος.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Δύο προβληματικές πρωταθλήτριες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας