Στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα αναρριχήθηκε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος υπέταξε με 2-0 τον Παναιτωλικό στο «Θ. Κολοκοτρώνης» στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League.
Παράλληλα, ο Λεβαδειακός έφυγε «αλώβητος» απ’ το Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ, με το «λευκό» 0-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δύο ομάδων σε ένα ματς με πάρα πολλά νεύρα και ένταση.
Αστέρας Παναιτωλικός 2-0
Τα τρία σερί «τρίποντα» στο πρωτάθλημα έφτασε ο Αστέρας και ανέβηκε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Έτσι, η ομάδα της Τρίπολης πατάει γερά πλέον στη ζώνη των play off 5-8 και φιλοδοξεί να αναρριχηθεί στην πρώτη 5άδα. Στον αντίποδα, η ομάδα του Αγρινίου έμεινε μακριά απ’ τη νίκη για 4ο σερί παιχνίδι (μία ισοπαλία, τρεις ήττες) και «υποχώρησε» στην 8η θέση.
Σε έναν πολύ «δύσκολο» αγωνιστικό χώρο και για τις δύο ομάδες λόγω της βροχής που είχε δημιουργήσει «λίμνες» νερού σε ορισμένα σημεία του γηπέδου, ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα στο ματς κι έβγαλε πιο πειστική εικόνα στο πρώτο ημίχρονο. Στο 8’ ο Λαχούντ έκανε το πρώτο σουτ, αλλά ήταν σε ετοιμότητα ο Παπαδόπουλος μπλοκάροντας σε δύο χρόνους, ενώ στο 14’ ήταν η σειρά του Κρεσπί για να πλασάρει άουτ απ’ το ημικύκλιο της περιοχής.
Στο 15’ ο Μπουζούκης έπιασε ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Παπαδόπουλος έπεσε στη γωνιά του και απομάκρυνε σωτήρια, ενώ στο 26’ μετά από κόρνερ του Μπουζούκη, απομάκρυνε η άμυνα των γηπεδούχων στο ημικύκλιο όπου ήταν αφύλακτος ο Κοντούρης, όμως το πλασέ του πέρασε άουτ.
Ο Μπουζούκης είχε άλλη μία πολύ καλή προσπάθεια κι ένα μακρινό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ στο 30’, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας μπήκε στο ματς με γκολ απ’ τα... αποδυτήρια. Στο 46’ από ωραία κάθετη του Μπαρτόλο, ο Κρεσπί έφυγε στο χώρο, πρόλαβε την έξοδο του Τσάβες και με ψυχραιμία πλάσαρε κάνοντας το 1-0, την προσπάθεια του Στάγιτς να αποκρούσει.
Στο 48’ από εκτέλεση κόρνερ ο Παπαδόπουλος έκανε τρομερή απόκρουση σε εξ επαφής προσπάθεια του Σιέλη, ενώ στο 60ό λεπτό από γλίστρημα του Παντελάκη, ο Μακέντα έκλεψε την μπάλα, τη «σέρβιρε» προς τον Μπαρτόλο, ο οποίος από κοντά δεν αστόχησε κάνοντας το 2-0 για τον Αστέρα Τρίπολης και «τελειώνοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι.
- Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)
- Κίτρινες: 39’ Μπαρτόλο - 38’ Σιέλης, 72’ Παντελάκης
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Ντέλι, Καστάνιο, Γκαρσία (84’ Χουχούμης), Άλβαρες, Αλάγκμπε, Μουνιόθ (58’ Έντερ Γκονζάλες), Μπαρτόλο, Ρεγκίς Κρεσπί (73’ Γιαμπλόνσκι), Καλτσάς (84’ Ζουγλής), Μακέντα.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Σιέλης, Παντελάκης, Στάγιτς, Μαυρίας (70’ Λομονάκο), Νικολάου (62’ Μπακάκης), Λουίς Μιγκέλ (62’ Ρόα), Κοντούρης, Μπουζούκης (84’ Ρουίθ Πάλμα), Λαχούντ, Μαϊντέβατς (84’ Κακιώνης).
ΟΦΗ - Λεβαδειακός 0-0
Ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στο σερί των δύο νικών που είχε, μένοντας στο «μηδέν» κόντρα στον Λεβαδειακό, ο οποίος κέρδισε έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού. Δύο δοκάρια είχε η ομάδα της Λιβαδειάς με τον τον Μπάλτσι στο 1’ και στο 27’, ενώ ο ΟΦΗ «απάντησε» με δοκάρι του Μπόρχα Γκονζάλες στο 88’.
Το πρώτο ημίχρονο στο «Θ. Βαρδινογιάννης» ήταν εξαιρετικό και το μόνο που έλειψε ήταν το γκολ, καθώς και οι δύο ομάδες έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες. Μόλις στο 1ο λεπτό ο Μπάλτσι είχε πλασέ στο δοκάρι, ενώ στο 4’ η κεφαλιά του Φούντα πέρασε δίπλα από την εστία του Γκαραβέλη.
Στο 13’ από λάθος του Γκαραβέλη, ο Φούντας έκανε την προβολή, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ, ενώ στο 20’ ο ΟΦΗ έχασε διπλή ευκαιρία με τους Φούντα και Γιούνγκ που δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα. Στο 27’ ο Λεβαδειακός κι ο Μπάλτσι είχε και δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά οριζόντιο, ενώ στο 32’ από παράλληλο γύρισμα του Σενγκέλια και πλασέ του Γιούνγκ από καλή θέση, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήρθε απ’ τα πόδια του Κάσσου και το σουτ που έβγαλε ωραία σε κόρνερ ο Χριστογεώργος.
Στο 47’ ο Νους από τα πέντε μέτρα δεν σημάδεψε καλά με κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ στο 60’ το σουτ του Αποστολάκη βρήκε σε ετοιμότητα ξανά τον Γκαραβέλη. Ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού έκανε άλλη μία καταπληκτική απόκρουση στο 68’ σε κοντινή κεφαλιά του Σαλσέδο, ενώ στο 70’ από ωραία ανάπτυξη του Λεβαδειακού, ο Μπάλτσι δεν «έσπασε» την μπάλα προς τον Βήχο κι επέλεξε να σουτάρει πάνω απ’ τα δοκάρια.
Στο 81’ ο Γιαννιώτας έφυγε στο χώρο, όμως ο Χριστογεώργος τον νίκησε στο τετ-α-τετ, ενώ στο 88’ ο Γκονζάλες λίγο έλειψε να σημειώσει το... γκολ της αγωνιστικής σε τρομερή σέντρα-σουτ από πολύ πλάγια θέση που βρήκε στη συμβολή των δοκαριών. Στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σαλσέδο βρέθηκε στην περιοχή του Λεβαδειακού, όμως το τελείωμά του πέρασε λίγο έξω απ' τα δοκάρια του Γκαραβέλη, στη τελευταία μεγάλη στιγμή του αγώνα.
- Διαιτητής: Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας (Καβάλας)
- Κίτρινες: 75’ Σενγκέλια, 77’ Νους - 37’ Μεχία, 43’ Κάσσος, 58’ Λιάγκας, 75’ Αμπού Χάνα, 77’ Μπάλτσι, 83’ Τσοκάι, 90+3’ Ζίνι
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΦΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Χριστογεώργος, Γκονζάλες, Λαμπρόπουλος, Σίλβα, Χατζηθεοδωρίδης (86’ Αμπάντα), Μπάκιτς, Αποστολάκης (63’ Νέιρα), Φούντας, Σενγκέλια, Νους (86’ Θεοδοσουλάκης), Γιούνγκ (63’ Σαλσέδο).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκαραβέλης, Βήχος, Αμπού Χανά, Εραμούσπε, Μπάλτσι (86’ Πεντρόσο), Μεχία (64’ Γιαννιώτας), Κάσσος, Τσοκάι, Λιάγκας, Συμελίδης (90’+3’ Ρόμο), Ζίνι (90’+3’ Πλέγας).
*Τον αγώνα στο Ηράκλειο παρακολούθησε απ’ την εξέδρα κι ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Ιβάν Γιοβάνοβιτς, θέλοντας να «τσεκάρει» Έλληνες παίκτες των δύο ομάδων για τις επόμενες διεθνείς κλήσεις του Μαρτίου, αλλά και γενικά για τους ποδοσφαιριστές που θέλει να έχει στον «προθάλαμο» της εθνικής ομάδας.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας