Μετά το 2-2 στο «Ανφιλντ» με τη Λίβερπουλ την περασμένη εβδομάδα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβγαλε προσωπικότητα και στην έδρα της Αρσεναλ. Μολονότι έμεινε με 10 παίκτες από το 69ο λεπτό της αναμέτρησης του Κυπέλλου Αγγλίας, η κάτοχος του τροπαίου κατάφερε να επιζήσει στην παράταση και να επικρατήσει στη διαδικασία των πέναλτι με απόλυτη ευστοχία (5-3).
Η Γιουνάιτεντ πήρε προβάδισμα με τον Μπρούνο Φερνάντες στο 52’, όμως το ματς στράβωσε γι’ αυτή στο 61’, όταν ο Ντιόγο Νταλότ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση από τον Γκαμπριέλ Μαγκαλιάες.
Καθοριστικός στην πρόκριση των «κόκκινων διαβόλων» στους «32» της διοργάνωσης ήταν ο Αλτάι Μπαγιντίρ. Ο 26χρονος Τούρκος τερματοφύλακας, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2023 από τη Φενερμπαχτσέ και δεν έχει κάνει ακόμα ντεμπούτο στην Πρέμιερ Λιγκ, απέκρουσε πέναλτι του Μάρτιν Εντεγκααρντ στην κανονική διάρκεια, το οποίο δόθηκε (ελλείψει VAR) σε «βουτιά» του Χάβερτς. Επιπλέον έκανε πολλές δύσκολες και κρίσιμες αποκρούσεις που κράτησαν τους φιλοξενούμενους στην αναμέτρηση. Στα πέναλτι, ο Μπαγιντίρ είπε «στοπ» και στον Χάβερτς, επιτρέποντας στην ομάδα του να πάρει την πρόκριση με τις εύστοχες εκτελέσεις των Μπρούνο Φερνάντες, Ντιαλό, Γιορό, Λισάντρο Μαρτίνες και Ζίρκζεε.
Η φάση των «64» του Κυπέλλου Αγγλίας δεν είχε ιδιαίτερες εκπλήξεις, αν εξαιρέσει κανείς τον αποκλεισμό της Μπρέντφορντ, που έχασε 1-0 στην έδρα της από την Πλίμουθ, ουραγό της Τσάμπιονσιπ. Είναι μία από τις μόλις 3 ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ που δεν θα συνεχίσουν στον θεσμό, μαζί με την Αρσεναλ, όπως προαναφέρθηκε, και τη Γουέστ Χαμ που αποκλείστηκε από την (επίσης της Πρέμιερ) Αστον Βίλα.
Η Λίβερπουλ δεν συνάντησε δυσκολίες απέναντι στην Ακρινγκτον (4ης κατηγορίας), επικρατώντας 4-0. Το τέταρτο γκολ των «κόκκινων» ήταν και το πρώτο του Φεντερίκο Κιέζα με τη νέα του ομάδα.
H Τότεναμ, αντίθετα, ταλαιπωρήθηκε για να περάσει το εμπόδιο της ερασιτεχνικής Τάμγουερθ (5ης κατηγορίας). Χρειάστηκαν παράταση οι παίκτες του Ποστέκογλου που σοβαρεύτηκαν μετά το 100ό λεπτό για να επικρατήσουν με 3-0.
Η Μάντσεστερ Σίτι πέτυχε το μεγαλύτερο σκορ (8-0 επί της Σάλφορντ Σίτι), όμως στις τάξεις των «πολιτών» το βασικό θέμα είναι το αίτημα του Κάιλ Ουόκερ στον σύλλογο να αποχωρήσει από την ομάδα στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας