Απόψε ξεκινάει στη Σαουδική Αραβία, και συγκεκριμένα στην Τζέντα, το φάιναλ φορ του ισπανικού Σούπερ Κυπέλλου, με τον πρώτο ημιτελικό.
Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει την Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά το μυαλό όλων στο στρατόπεδο των Καταλανών βρίσκεται στα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου που δεν έχουν επιτρέψει να εγγραφούν στη λίστα της ομάδας ο Ντάνι Ολμο και ο Πάου Βίκτορ. Αμφότεροι οι παίκτες ταξίδεψαν με την υπόλοιπη αποστολή στην αραβική χερσόνησο και... περιμένουν. Χθες η διοίκηση κατέθεσε αίτηση στο Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού για την κατεπείγουσα έκδοση προσωρινής άδειας ώστε να εγγραφούν οι δύο παίκτες για το δεύτερο μισό της σεζόν. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θεωρείται πολύ δύσκολο να βγει η απόφαση εγκαίρως για τον αποψινό ημιτελικό με την Μπιλμπάο. Αν είναι θετική, αρκεί στους «μπλαουγράνα» να πάρουν την άδεια μέχρι την Κυριακή, ημέρα ενός υποθετικού τελικού με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία αύριο αντιμετωπίζει τη Μαγιόρκα στον β’ ημιτελικό.
Το θέμα της μη εγγραφής των δύο παικτών κυριάρχησε χθες στη συνέντευξη Τύπου του προπονητή της Μπαρτσελόνα Χάνζι Φλικ και του αρχηγού Ραφίνια. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ, που διανύει εξαιρετική σεζόν με 17 γκολ και 10 ασίστ σε 25 παιχνίδια, τόνισε: «Το κλίμα στην ομάδα είναι θετικό, όμως αναμφισβήτητα πρόκειται για μια κατάσταση πολύπλοκη για τους δύο παίκτες που δεν ξέρουν αν θα μπορέσουν να παίξουν. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας». Οταν τον ρώτησαν αν αυτές οι εξελίξεις δυσκολεύουν μελλοντικές μεταγραφές της Μπαρτσελόνα, απάντησε με ειλικρίνεια: «Δεν μπορώ να το αρνηθώ, γιατί θα ήταν ψέματα. Αν εγώ βρισκόμουν σε άλλο σύλλογο και έβλεπα ό,τι περνούν ο Ντάνι και ο Πάου, σίγουρα θα αναρωτιόμουν αν θα ήταν καλό να έρθω εδώ».
Ο Γερμανός προπονητής, από την πλευρά του, είπε ότι «το μοναδικό που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε. Δεν είναι εύκολο να μην έχουμε στη διάθεσή μας δύο σημαντικούς παίκτες. Σίγουρα μας λείπει ο Ντάνι Ολμο, που είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Ομως πρέπει να συνεχίσουμε και να έρθουμε πιο κοντά ως ομάδα». Εγινε και στον Φλικ η ερώτηση για το μέλλον των δύο παικτών και το αν επηρεάζει την πολιτική μεταγραφών της Μπαρτσελόνα. Εδειξε ενοχλημένος: «Δεν ξέρω. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως γνωρίζουμε ποια είναι η κατάσταση και ότι ο σύλλογος είναι τεράστιος. Υπογράφεις έτσι κι αλλιώς...».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας