Αθήνα, 9°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
9°C
10.2° 6.2°
2 BF
64%
Θεσσαλονίκη
Αίθριος καιρός
4°C
5.1° 1.3°
0 BF
83%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
10°C
10.5° 8.7°
4 BF
62%
Ιωάννινα
Αίθριος καιρός
1°C
0.9° 0.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
-2°C
-2.1° -2.1°
0 BF
93%
Βέροια
Αίθριος καιρός
3°C
4.4° 0.7°
1 BF
84%
Κοζάνη
Αίθριος καιρός
0°C
0.4° -1.0°
3 BF
75%
Αγρίνιο
Αίθριος καιρός
6°C
6.5° 6.5°
2 BF
66%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
10°C
11.1° 9.8°
2 BF
87%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
7°C
7.1° 5.1°
3 BF
79%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
13°C
13.4° 12.2°
5 BF
71%
Σκόπελος
Αίθριος καιρός
7°C
6.8° 6.8°
4 BF
66%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
13°C
12.7° 12.7°
2 BF
76%
Λάρισα
Αίθριος καιρός
3°C
2.9° 2.4°
0 BF
91%
Λαμία
Αίθριος καιρός
4°C
4.5° 3.5°
1 BF
95%
Ρόδος
Αίθριος καιρός
14°C
13.8° 13.8°
3 BF
77%
Χαλκίδα
Αίθριος καιρός
8°C
10.0° 7.5°
2 BF
79%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
6°C
6.0° 6.0°
2 BF
76%
Κατερίνη
Αίθριος καιρός
1°C
1.4° -0.3°
1 BF
86%
Καστοριά
Αίθριος καιρός
0°C
-0.4° -0.4°
1 BF
89%
ΜΕΝΟΥ
Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, 2025
Παναθηναϊκός
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μονόδρομος η νίκη

Ο Παναθηναϊκός παίζει στην Αγγλία με την άσημη ουαλική Νιου Σεντς

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του (και το πρώτο του «διπλό») στη League Phase του Κόνφερενς Λιγκ ευελπιστεί να πραγματοποιήσει απόψε στο Σριούσμπερι της Αγγλίας ο Παναθηναϊκός απέναντι στην ουαλική Νιου Σεντς (10 μ.μ.) προκειμένου να αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στα νοκ άουτ της επόμενης φάσης της διοργάνωσης.

Το «τριφύλλι» έσπασε το ρόδι στο ματς με την Ελσίνκι στο ΟΑΚΑ και επιβάλλεται να εκμεταλλευτεί το βατό πρόγραμμα που έχει μπροστά του, καθώς αμέσως μετά τους Ουαλούς θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Ντιναμό Μινσκ, για να μην μπλέξει σε περιπέτειες όσον αφορά την πρώτη 24άδα που οδηγεί στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Το θετικό για το «τριφύλλι» είναι ότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, μετά την τέταρτη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα και το «διπλό» στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου για το Κύπελλο.

Ομως, ο Ρουί Βιτόρια δεν υπολογίζει στον ανεβασμένο Φακούντο Πελίστρι, αφού ο Ουρουγουανός εξτρέμ ανέβασε χθες πυρετό και δεν ταξίδεψε μαζί με την «πράσινη» αποστολή στην Αγγλία. Σε αυτή βρίσκονται οι Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Λίλο, Βαγιαννίδης, Μαξ, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης, Ουναΐ, Τετέ, Μπακασέτας, Ινγκασον, Τσέριν, Μαντσίνι, Μαξίμοβιτς, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Πελίστρι, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Αράο, Μπρέγκου και Νταμπίζας.

Οσον αφορά τα πλάνα του Πορτογάλου προπονητή, θεωρείται δεδομένο ότι θα πραγματοποιήσει κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα. Οι Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μαξ, Τσέριν, Ουναΐ, Λημνιός και Γερεμέγεφ διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα, αλλά δύσκολα θα γίνουν τόσες πολλές μαζεμένες τροποποιήσεις από τον Βιτόρια. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ομάδα θα διατηρήσει τη σύνδεσή της με τους φιλάθλους της, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι «σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός όσο περισσότερος κόσμος είναι ενωμένος προς ένα κοινό όραμα, τόσο πιο δυνατός γίνεται».

Επιπλέον αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στους ποδοσφαιριστές του: «Είμαστε μια μεγάλη ομάδα, πάντα παίζουμε τον επόμενο αγώνα για να τον νικήσουμε, ανεξάρτητα από το τι διακυβεύεται. Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε υπολογισμούς, κοιτάμε μόνο το επόμενο ματς. Οι αντίπαλοί μας έχουν φιλοδοξίες, σε κάθε αγώνα προσπαθούμε να μελετήσουμε τον αντίπαλο, αλλά και να μη χάσουμε την ταυτότητα που έχουμε χτίσει στα τελευταία παιχνίδια. Για έναν προπονητή είναι τεράστια η ικανοποίηση να βλέπει ότι, ανεξάρτητα από το ποιους παίκτες χρησιμοποιεί, η απόδοση της ομάδας δεν αλλάζει. Αυτό μου δίνει ελπίδα για το μέλλον. Η ομάδα έχει βελτιωθεί όχι μόνο στους αυτοματισμούς, αλλά και στο πνευματικό κομμάτι, στην αποφασιστικότητα και τη θέληση. Βέβαια, υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης, αλλά είμαι ικανοποιημένος».

Ο Παναθηναϊκός θα έχει τη συμπαράσταση 1.000 και πλέον φίλων του στο αποψινό ματς.

Και οι… Αγιοι φοβέρα θέλουν

«The New Saints of Oswestry Town & Llansantffraid Football Club». Αυτή είναι η πλήρης ονομασία της σημερινής αντιπάλου του Παναθηναϊκού στο Κόνφερενς Λιγκ.

Η απλή ονομασία «The New Saints», ελληνιστί Νέοι Αγιοι, επικράτησε μετά το 1996 κι ενώ μέχρι εκείνη την περίοδο η ομάδα ονομαζόταν Χλάνσαντφρεντ. Η ιστορία άλλαξε όταν έγινε το χορηγικό deal με την Total Network Solutions, εταιρεία υπολογιστών που έδρευε στο γειτονικό Οσβεστρι, σε μόλις 13 χιλιόμετρα απόσταση, αλλά σε αγγλικό έδαφος. Το 2003 η τοπική ομάδα συγχωνεύτηκε μαζί της και τρία χρόνια αργότερα, το 2006, η εταιρεία TNS εξαγοράστηκε από την British Telecom. Αμεσα ξεκίνησαν οι διαδικασίες μετονομασίας και τελικά επικράτησε μία διπλή λύση. Αφενός μεν να διατηρηθούν τα αρχικά TNS, αφετέρου δε να συνεχιστεί η παράδοση της ομάδας της Χλάνσαντφρεντ που είχε το παρατσούκλι «οι άγιοι» και να υπάρχει ως βασικό όνομα το «The New Saints»!

Και οι… Αγιοι φοβέρα θέλουν. Η Τζουργκάρντεν επικράτησε μετά κόπων και βασάνων με 1-0, όπως και οι Σάμροκ Ρόβερς με 2-1, ενώ η Φιορεντίνα μόνο περίπατο δεν έκανε, αν και νίκησε τελικά με 2-0. Αντίθετα, η Αστάνα πλήρωσε ακριβά την αλαζονεία της χάνοντας με 2-0 από τους άσημους Ουαλούς. Η εμπειρία της είναι ελάχιστη από τελική φάση ευρωπαϊκών διοργανώσεων, για την ακρίβεια μόλις φέτος συμμετέχει σε κάτι ανάλογο. Τα 16 πρωταθλήματα Ουαλίας που έχει κατακτήσει της έχουν δώσει την ευκαιρία να συμμετάσχει στις πρώτες φάσεις του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως ποτέ δεν κατάφερε κάτι παραπάνω από μία πρόκριση σε προκριματικούς γύρους. Στο φετινό Κόνφερενς υποχρεώθηκε να αλλάξει έδρα στη League Phase επειδή δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις και αγωνίζεται στο «Κρόουντ Μίντοου» της Σριούσμπερι, περίπου 14 χλμ. μετά τα αγγλικά σύνορα.

Τίθεται αντιμέτωπη για πρώτη φορά με μία ελληνική με ομάδα, ενώ ο Παναθηναϊκός βρίσκει στον δρόμο του δεύτερη ουαλική μετά τη Σουόνσι της περιόδου 1989-90, την οποία είχε νικήσει με 3-2 στην Αθήνα (με δύο γκολ του Βλάχου κι ένα του Σαραβάκου) και είχε αναδειχθεί ισόπαλος με 3-3 στη ρεβάνς-θρίλερ (ένα ο Χρήστος Δημόπουλος και δύο ο Σαραβάκος, το δεύτερο στο 89’!). Είναι για να μην ξεχνιόμαστε. Ποτέ στην Ευρώπη δεν πρέπει να υποτιμάς κανέναν αντίπαλο...

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μονόδρομος η νίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας