Η Μπάγερν Μονάχου έχει πάρει... διαζύγιο από το Κύπελλο Γερμανίας. Μετά την κατάκτησή του τη σεζόν 2019-20, σε βάρος της Λεβερκούζεν, δεν έχει ξαναφτάσει στον τελικό. Ούτε τον ερχόμενο Μάιο θα βρίσκεται στο Βερολίνο, καθώς της έκοψε τον δρόμο για τα προημιτελικά η... Λεβερκούζεν.
Η αναμέτρηση της «Αλιάντς Αρένα» σημαδεύτηκε από την πρώτη αποβολή του Μάνουελ Νόιερ στην καριέρα του. Συνέβη στο 17ο λεπτό του αγώνα, όταν ο 38χρονος τερματοφύλακας δεν υπολόγισε καλά την τροχιά της μπάλας και στην προσπάθειά του να την μπλοκάρει γκρέμισε τον Φρίμπονγκ. Ο διαιτητής έδειξε αμέσως κόκκινη κάρτα και ο προπονητής της Μπάγερν, Βενσάν Κομπάνι, αναγκάστηκε να αποσύρει τον Σανέ για να βάλει τον αναπληρωματικό γκολκίπερ Πέρετς. Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα και μολονότι αγωνίζονταν χωρίς τον τραυματία Χάρι Κέιν, οι Βαυαροί συνέχισαν να πιέζουν τη Λεβερκούζεν και να φτάνουν επικίνδυνα στα καρέ του Χραντέσκι.
Η φυσιολογική κούραση όμως κάποια στιγμή έκανε την εμφάνισή της και επέτρεψε στις «ασπιρίνες» να ανέβουν στο γήπεδο και να φτάσουν στο γκολ με κεφαλιά του Τέλα στο 69’ από αριστοτεχνική σέντρα του Γκριμάλντο - το γκολ που έστειλε την περσινή νταμπλούχο Γερμανίας στα προημιτελικά του Κυπέλλου.
«Είναι οδυνηρός αυτός ο αποκλεισμός. Στα αποδυτήρια είναι όλοι απογοητευμένοι. Αυτό όμως είνα το Κύπελλο - είτε προχωράς, είτε βγαίνεις έξω. Δεν υπάρχουν περιθώρια να διορθώσεις κάτι», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής των Βαυαρών, Μαξ Εμπερλ.
Με δραματικό τρόπο πέρασε στα προημιτελικά η Βέρντερ, επικρατώντας της Ντάρμσταντ (β’ κατηγορίας) με 1-0, με γκολ του Γιουνγκ στο 90’+4. Η Στουτγάρδη δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στη Γιαν Ρέγκενσμπουργκ (3-0). Την έκπληξη έκανε η Αρμίνια Μπίλεφελντ, 3ης κατηγορίας, που απέκλεισε τη Φράιμπουργκ με 3-1, χωρίς να απειληθεί σε καμία φάση του αγώνα.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας