Η Γαλλία επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, νίκησε σήμερα την Πολωνία με 3-1 και πήρε εύκολα την πρόκριση για τα προημιτελικά του Μουντιάλ του Κατάρ, όπου θα παίξει με την Αγγλία ή τη Σενεγάλη.
Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές στηρίχθηκαν στα μεγάλα επιθετικά ατού τους για να λυγίσουν την αντίσταση της ομάδας του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ειδικά στον σούπερ σταρ τους, τον Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος διέλυσε την άμυνα της Πολωνίας, δίνοντας την ασίστ για το πρώτο γκολ του Ολιβιέ Ζιρού (44'), που έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της χώρας του με 52 τέρματα και πέτυχε το δεύτερο και το τρίτο (74ο και 91ο λεπτό) με δύο εντυπωσιακά σουτ.
Ο διάσημος άσος έγινε έτσι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φτάνει τα οκτώ γκολ σε Μουντιάλ πριν κλείσει τα 24 του χρόνια! Η Πολωνία μείωσε με πέναλτι του Λεβαντόφσκι στις καθυστερήσεις.
Η Γαλλία, ως αναμενόταν, πήρε τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά και πίεσε την αντίπαλη άμυνα. Στο 29' έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Τότε ο Γκριεζμάν έδωσε στον Ντεμπελέ, εκείνος δεν τελείωσε την φάση μέσα από την περιοχή, έσπασε στον Ζιρού, ο οποίος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 38' η Πολωνία έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο ματς, όταν μετά από γύρισμα του Μπερεζίνσκι, έδιωξε με το πόδι ο Γιορίς, ο Ζιελίνσκι πήρε το ριμπάουντ, σούταρε, αλλά ο Γάλλος γκολκίπερ απέκρουσε, με τον Βαράν να διώχνει τελευταία στιγμή νέο σουτ του Καμίνσκι.
Η υπεροχή της Γαλλίας καρποφόρησε στο 44ο λεπτό. Ασίστ του Εμπαπέ, ο Ζιρού έκανε το 1-0, με διαγώνιο πλασέ και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας, ξεπερνώντας τον Τιερί Ανρί.
Οι «τρικολόρ» συνέχισαν να πιέζουν και στο 74ο λεπτό, ο Εμπαπέ έδειξε την κλάση του με φοβερό σουτ από την περιοχή, ανέβαζοντας τον δείκτη του σκορ σε 2-0, αλλά ο διάσημος άσος δεν σταμάτησε εκεί, καθώς με νέο καταπληκτικό σουτ στο 91' «έγραψε» το 3-0.
Η Πολωνία από την πλευρά της μείωσε με πέναλτι του Λεβαντόφσκι, με διπλή προσπάθεια, καθώς δόθηκε επανάληψη, στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων, κάνοντας το τελικό 3-1.
Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Χεσούς Βαλενσουέλα. από τη Βενεζουέλα, έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Τσουαμενί - Μπερεζίνσκι
Οι συνθέσεις:
Πολωνία (Τσέσλαβ Μιχνίεβιτς): Σέζνι, Κας, Γκλικ, Κίβιορ (88' Γκροσίτσκι), Μπερεζίνσκι, Σ. Σιμάνσκι, Κριχόβιακ (71' Μπιέλικ), Φρανκόφσκι (88' Μπέντναρεκ), Ζιελίνσκι, Kαμίνσκι (71' Ζαλέφσκι), Λεβαντόφσκι.
Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Λιορίς, Κουντέ, Βαρ άν, Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντέζ, Ραμπιό, Τσουαμενί (67' Φοφανά), Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (76' Κομάν), Ζιρού (76' Τιράμ), Μπαπέ.
►Το δεύτερο ζευγάρι των προημιτελικών θα ολοκληρωθεί με τον νικητή του αγώνα Αγγλία-Σενεγάλη στις 21:00 απόψε. Ολλανδία και Αργεντινή είναι οι πρώτοι «μονομάχοι» για την πρόκριση στους «4».
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας