Χρειάστηκε ένα γκολ του Χόιμπιεργκ στο 95’ της αναμέτρησης της Τότεναμ στο «Βελοντρόμ» με τη Μαρσέιγ, για να αλλάξει για πολλοστή φορά, χθες, η κατάταξη στον 4ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και να «ξεμπλέξει» το συναρπαστικό αυτό κουβάρι. Με το γκολ αυτό, τα «σπιρούνια» έκαναν το 2-1 και πήραν τελικά την πρώτη θέση, στέλνοντας τη Μαρσέιγ στην τελευταία.
Οι Φωκαείς είχαν προηγηθεί με εντυπωσιακή κεφαλιά του Μπεμπά, αλλά ο Λονγκλέ ισοφάρισε επίσης με το κεφάλι για την Τότεναμ που στερήθηκε από νωρίς των υπηρεσιών του τραυματία Σον. Ο αγώνας έγινε... ροντέο στα τελευταία λεπτά, με ευκαιρίες και στις δύο περιοχές. Τελικά, ο Χόιμπιεργκ, που είχε δοκάρι στο 85’, πέτυχε το «χρυσό» γκολ που επέτρεψε στην Αγγλία να κάνει το 4x4, με όλες τις ομάδες της παρούσες στα νοκ άουτ.
Στην πρώτη της συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ με την τωρινή μορφή του, η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (φιναλίστ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1960) πανηγύρισε χθες μια μεγάλη πρόκριση στους «16». Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας είχε στη μεγαλύτερη διάρκεια της βραδιάς το εισιτήριο για τους «16» στα χέρια της, χάρη στο τέρμα του Αρτούρ Γκόμες με το οποίο είχε προηγηθεί.
Ομως στην τελική ευθεία οι παίκτες του Ρούμπεν Αμορίμ δεν είχαν λύσεις απέναντι στην ένταση, την πίεση και τη φυσική κατάσταση των «αετών» της Φρανκφούρτης, που νίκησαν στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» με 2-1. Οταν έληξε ο αγώνας της, η Σπόρτινγκ βρισκόταν στην 4η θέση, όμως το γκολ του Χόιμπιεργκ στη Μασσαλία έγινε δεκτό με πανηγύρια, καθώς τα «λιοντάρια» θα συνεχίσουν στο Γιουρόπα Λιγκ.
Στον πρώτο όμιλο, τα ακραία σκορ που έπρεπε να πετύχουν η Λίβερπουλ (επί της Νάπολι) και οι Ρέιντζερς (επί του Αγιαξ) για να κερδίσουν θέσεις στην τελική βαθμολογία του ομίλου δεν προέκυψαν.
Στον τρίτο όμιλο δεν υπήρχε κανένα διακύβευμα και τα θεωρητικά φαβορί των αναμετρήσεων επικράτησαν. Η Μπάγερν νίκησε με 2-0 την Ιντερ και έγινε η μοναδική ομάδα φέτος με το απόλυτο 6x6 στους ομίλους. Στην Τσεχία, η Μπαρτσελόνα πιέστηκε αρκετά από τη Βικτόρια Πλζεν, αλλά τελικά κέρδισε 4-2.
Λίβερπουλ – Νάπολι 2-0
(Σαλάχ 85’, Νούνιες 98’)
Ρέιντζερς – Αγιαξ 1-3
(Ταβερνίρ 87’ πέν. - Μπεργκχάουζ 4’, Κούντους 29’, Κονσεϊσάο 89’)
Πόρτο – Ατλέτικο Μ. 2-1
(Ταρέμι 5’, Εουστάκιο 24’ – Μαρκάνο 95’ αυτ.)
Λεβερκούζεν - Μπριζ 0-0
Βικτόρια Πλζεν - Μπαρτσελόνα 2-4
(Χόρι 51’ πέν., 63’ – Αλόνσο 6’, Φεράν Τόρες 44’, 54’, Τόρε 75’)
Μπάγερν Μ. – Ιντερ 2-0
(Παβάρ 32’, Τσουπό-Μοτίνγκ 72’)
Σπόρτινγκ Λ. – Αϊντραχτ 1-2
(Αρτούρ Γκόμες 39’ – Καμάντα 62’ πέν., Μουανί 72’)
Μαρσέιγ - Τότεναμ 1-2
(Μπεμπά 45+2’ – Λονγκλέ 54’, Χόιμπιεργκ 95’)
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας