Χωρίς γκολ έληξε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Αρη και τον ΠΑΟΚ που έγινε χθες στο κατάμεστο «Κλ. Βικελίδης». Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που βρέθηκαν πιο κοντά στο τρίποντο, καθώς είχαν τις σημαντικότερες ευκαιρίες στο ματς, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Ντομινίκ Κοτάρσκι, αποδείχθηκε ανίκητος. Εκλεψε, μάλιστα, και μερίδιο της δόξας από τον ομόλογό του στην εστία του Αρη, Χουλιάν Κουέστα, που είχε επίσης μία σπουδαία επέμβαση στην αρχή του δεύτερου μέρους σε προβολή του Μπράντον.
Ο ΠΑΟΚ, βέβαια, διατήρησε το αήττητο στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά με δεδομένο ότι πλέον έχει φτάσει τα πέντε ματς χωρίς γκολ κόντρα στον συμπολίτη, δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι είχε και ψυχολογικά οφέλη. Από την άλλη πλευρά, ο Αρης με τον υπηρεσιακό Τόλη Τερζή στον πάγκο του ήταν συμμαζεμένος σε σχέση με αυτό που έδειξε μία εβδομάδα πριν στο Αγρίνιο και κερδίζει ηρεμία μέχρι την έλευση του νέου προπονητή του.
Το πρώτο μέρος ήταν σχετικά υποτονικό παρότι οι δυο ομάδες είχαν εννιά τελικές (πέντε ο Αρης και τέσσερις ο ΠΑΟΚ). Πολύ τρέξιμο, ουκ ολίγες μονομαχίες, αλλά λιγοστές φάσεις στο ματς. Οι πιο αξιόλογες ήταν μία κεφαλιά του Ντόουγκλας μετά από κόρνερ στο 27΄ και ένα μακρινό σουτ του Μαντσίνι που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κοτάρσκι στο 35΄.
Ο Κροάτης ήταν συνολικά ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο ματς, καθώς στο 51’ «καπάκωσε» την μπάλα σε πέναλτι που εκτέλεσε ο Γκρέι και είχε κερδίσει ο Εμπακατά από ανατροπή απειρίας του Κουλιεράκη. Λίγα λεπτά αργότερα, είχε νέα σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Μανού και ουσιαστικά κάπου εκεί τελείωσαν και οι ευκαιρίες στο ματς (ακόμη μία απόπειρα του Γκρέι στο 61΄ σταμάτησε σε παρέμβαση του Βιεϊρίνια). Οι πολλές αλλαγές, συνολικά οκτώ που έγιναν σε ένα εικοσάλεπτο, αλλοίωσαν τον ρυθμό του αγώνα, το ίδιο και η καταρρακτώδης βροχή που έπεφτε από τα μισά του δεύτερου μέρους. Το φινάλε του αγώνα, μάλιστα, έφερε και μεγάλη ένταση μετά από μια μονομαχία Ολιβέιρα - Νταμπό. Ο δεύτερος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, ενώ απευθείας κόκκινη δόθηκε και στον Ελ Καντουρί, ενώ κάρτες, κίτρινες και κόκκινη, μοιράστηκαν και στους πάγκους.
● Κοντά σε δύο μεταγραφές είναι ο Αρης. Ηρθε σε συμφωνία με τη Στόουκ για την απόκτηση του διεθνή Νιγηριανού αμυντικού χαφ Πίτερ Ετέμπο και μένει να τα βρει με τον 26χρονο ποδοσφαιριστή. Εξάλλου, οι «κιτρινόμαυροι» προσπαθούν να αποκτήσουν και τον Εντουιν Ροντρίγκεζ, συμπατριώτη του Λουίς Πάλμα, που ανήκει στην Ολίμπια της Ονδούρας.
ΑΡΗΣ (Τ. Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, Ντουκουρέ, Ντιόπ (46΄ Νταμπό), Μαντσίνι (81΄ Καμάτσο), Ματέο (81΄ Ζερβίνιο), Μανού Γκαρθία (69΄ Ιτούρμπε), Γκρέι (63΄ Πάλμα).
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ινγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (59΄ Βιεϊρίνια), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Ντάντας (59΄ Μπίσεσβαρ), Νάρεϊ, Αντρίγια (73΄ Ελ Καντουρί), Μπράντον (63΄ Ολιβέιρα).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκοντίνιο (Πορτογαλία).
ΚΙΤΡΙΝΗ: 16΄ Ντιόπ, 71 Ντουκουρέ, 75΄ Νταμπό-22΄ Τσαούσης, 92΄ Ινγκασον, 93΄ Κούρτιτς.
ΚΟΚΚΙΝΗ: 90΄+5΄ Νταμπό (2η κίτρ.), 97΄ Ελ Καντουρί.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας