Η εμφατική νίκη μέσα στο Λονδίνο με σκορ 3-1 δίνει στη Ρεάλ Μαδρίτης ένα τεράστιο προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ομως, μπάλα είναι και γυρίζει. Και αντίπαλος των Ισπανών είναι η Τσέλσι, η νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης. Οπότε, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Ο Κάρλο Αντσελότι το ξέρει καλά αυτό και βασικό μέλημά του είναι να διατηρήσει σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές του: «Οι μεγάλες ομάδες δεν τα παρατάνε ποτέ. Πάνε πάντοτε για τη νίκη και την πρόκριση. Αυτό θα επιχειρήσει και η Τσέλσι», τόνισε ο Ιταλός προπονητής, χθες.
Ο Τόμας Τούχελ χαμηλώνει πολύ τους τόνους, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του προέρχεται από μια ευρεία εκτός έδρας νίκη απέναντι στη Σαουθάμπτον, με 6-0. «Νομίζω ότι είναι σχεδόν απίθανο να ανατρέψουμε την κατάσταση, όμως αξίζει να προσπαθήσουμε.
Στο πρώτο παιχνίδι δεν ήμασταν τόσο δυνατοί. Οχι μόνο αγωνιστικά αλλά και σωματικά. Δεν δουλέψαμε καλά πάνω σε αυτό το κομμάτι», είπε ο Γερμανός και πρόσθεσε μάλλον ατυχώς: «Εχουμε ένα μεγάλο ντεζαβαντάζ απέναντι στη Ρεάλ, αφού εμείς στην Αγγλία έχουμε δικαίωμα τριών αλλαγών σε κάθε αγώνα και όχι πέντε».
Οι γηπεδούχοι έχουν βιώσει, τα τελευταία χρόνια, κάποιες δύσκολες καταστάσεις στο Μπερναμπέου, σε επαναληπτικούς νοκ άουτ ευρωπαϊκών παιχνιδιών. To 2019, ηττήθηκαν με 4-1 από τον Αγιαξ, παρά τη νίκη με 2-1 στην Ολλανδία. Μία σεζόν νωρίτερα, στον δρόμο για την κατάκτηση του 13ου, οι 75-80 χιλιάδες οπαδοί που γεμίζουν το γήπεδο λαχτάρισαν.
Πρώτα ήταν η Γιουβέντους, που ισοφάρισε το 0-3 του Τορίνου και αποκλείστηκε με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό, ενώ ακολούθως η Μπάγερν επικράτησε με 2-1 και έμεινε εκτός στην παράταση. Ο Αντσελότι τα θυμάται καλά όλα αυτά και δεν θέλει να ζήσει ανάλογες περιπέτειες και σήμερα.
Οσον αφορά τις απουσίες, ο βασικός στόπερ Μιλιτάο θα λείψει, λόγω τιμωρίας, και τη θέση του θα πάρει ο Νάτσο, ο οποίος, πάντως, είναι έμπειρος από τέτοια παιχνίδια. Η Τσέλσι δεν θα έχει τον Αθπιλικουέτα, που στον πρώτο αγώνα έπαιξε αριστερός μπακ χαφ, αλλά απόψε προαλειφόταν για στόπερ. Ενας εκ των Κρίστενσεν-Τσαλόμπα θα πάρει τη θέση του, ενώ νοκ άουτ τέθηκε και ο Ρομελού Λουκάκου, που θα μπορούσε να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας