Από τις ομάδες που συμμετέχουν στη Γ’ κατηγορία του Nations League, υπάρχει σίγουρα μία που βρίσκεται σε ανώτερο επίπεδο από την Εθνική Ελλάδας. Πρόκειται για την Τουρκία, την οποία αποφύγαμε στη χθεσινή κλήρωση. Οπότε είναι στο χέρι των διεθνών και του νέου προπονητή, ώστε να αποδείξουμε την ανωτερότητά μας και να πάρουμε επιτέλους την άνοδο στη Β’ κατηγορία έπειτα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες.
Αντίπαλοί μας στο καλοκαιρινό τουρνουά θα είναι το Κόσοβο, η Βόρεια Ιρλανδία και μία εκ των Κύπρου, Εσθονίας. Οι δυο τους θα δώσουν μπαράζ τον Μάρτιο και η νικήτρια θα παραμείνει στην κατηγορία.
Τι ακριβώς κερδίζουμε από τη συμμετοχή μας σε αυτή τη διοργάνωση; Με αρκετές νίκες και άνοδο στο παραπάνω σκαλοπάτι θα πάρουμε βαθμούς που θα μας ανεβάσουν στην κατάταξη της UEFA. Κι αυτό σημαίνει -θεωρητικά- καλύτερες κληρώσεις στο μέλλον σε προκριματικά EURO και Μουντιάλ. Επίσης είναι πολύ πιθανό οι πρώτες ομάδες που δεν πήραν απευθείας πρόκριση για μια μεγάλη διοργάνωση να εξασφαλίσουν από εκεί το εισιτήριό τους. Η UEFA δεν ανακοίνωσε κάτι τέτοιο προς το παρόν, όμως έτσι συνέβη τις δύο προηγούμενες φορές και λογικά θα γίνει και τώρα.
Ο κάθε όμιλος με τις τέσσερις ομάδες έχει συνολικά έξι αγωνιστικές. Οι πρώτοι τέσσερις αγώνες θα διεξαχθούν στο διάστημα 2-14 Ιουνίου 2022 και οι δύο τελευταίοι από 22 μέχρι 27 Σεπτεμβρίου.
Χθες σχεδόν απ’ όλες τις ομάδες μίλησαν οι προπονητές τους. Αυτό δεν συνέβη με την Ελλάδα, πολύ απλά γιατί δεν έχει κόουτς! Είναι κατανοητό ότι μεγάλη βιασύνη δεν υπάρχει. Οι επόμενοι αγώνες θα γίνουν τον Μάρτιο και θα είναι φιλικοί, ενώ απομένουν σχεδόν έξι μήνες για το Nations League.
Απαντες στην ΕΠΟ έχουν έναν διακαή πόθο για τον πάγκο: τον Φερνάντο Σάντος. Ωστόσο η δική του περίπτωση είναι και η πιο δύσκολη. Κατ’ αρχάς γιατί τον Μάρτιο θα δώσει τα μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Πορτογαλία. Αν η ομάδα του αποκλειστεί, έχει πει ότι μπορεί να φύγει, άρα πιθανώς να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή του στη χώρα μας. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι στα φιλικά του Μαρτίου θα πάμε με κάποιον υπηρεσιακό κόουτς και μετά θα… προσευχόμαστε να συμφωνήσει ο Σάντος. Αντίθετα, αν δεν συμβεί αυτό ή αν οι Πορτογάλοι περάσουν, τότε θα πρέπει να ψάξουμε για προπονητή ουσιαστικά τον Απρίλιο.
Πάντως όλο αυτό το διάστημα στην ομοσπονδία έχουν έρθει σε επαφές με κόουτς. Εχει ακουστεί το όνομα του Γερμανού Φινκ (παρόμοια περίπτωση με τους Σκίμπε, Φαν Σιπ), αλλά και των παλιών γνώριμων Χιμένεθ, Γκατούζο.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας