Αφού η ιστορία της Σούπερ Λιγκ αποδείχθηκε βραχύβια και τελείωσε άδοξα, θα περίμενε κανείς ότι τα πνεύματα θα ηρεμούσαν. Αμ δε. Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν, είναι αποφασισμένος να ρίξει «λάδι στη φωτιά» και ήδη ξεκίνησε από χθες, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του.
Ο Σλοβένος παράγοντας τα έχει περισσότερο με τον Φλορεντίνο Πέρεθ (Ρεάλ Μαδρίτης), τον απερχόμενο πια εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουορντ, και με τον Αντρέα Ανιέλι. Τον ιδιοκτήτη της Γιουβέντους και κουμπάρο του.
«Το Σάββατο με κάλεσαν διαδοχικά από πέντε ομάδες, όπου ενημέρωσαν ότι φεύγουν από τις διοργανώσεις της UEFA. Εγώ με τη σειρά μου πήρα τηλέφωνο τον Αντρέα Ανιέλι (μέχρι πρότινος πρόεδρο των ευρωπαϊκών συλλόγων), ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι όλα αυτά είναι μαλ…
Συμφωνήσαμε να βγάλουμε μια κοινή ανακοίνωση, όμως έκτοτε σταμάτησε να βγαίνει στο τηλέφωνο». Οσο για τον Γούντγουορντ, «με κάλεσε προ μιας εβδομάδας για να μου πει ότι είναι ευχαριστημένος με το νέο concept του Τσάμπιονς Λιγκ. Ανθρωποι που τους εκτιμούσα, αποδείχθηκαν ψεύτες».
Ομως, όλα δείχνουν ότι το μεγαλύτερο μένος ο Τσέφεριν το έχει για τον πρόεδρο της Ρεάλ: «Δεν με συμπαθεί, γιατί δεν κάνω αυτά που θέλει. Εχει πει ότι δεν είμαι κατάλληλος πρόεδρος για την UEFA. Αυτά του τα λόγια, με κάνουν να θέλω να γίνω ακόμη καλύτερος».
Κάποια στιγμή, κι ενώ ο Σλοβένος πρόεδρος ήταν… ποταμός, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε κάτι που μέχρι εκείνη την ώρα δεν έχει σκεφτεί κανείς. Αν θα γίνουν οι ημιτελικοί του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου συμμετέχουν τρεις ομάδες της πρώην Σούπερ Λιγκ. «Δυστυχώς η σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη και υπάρχουν συμβόλαια. Οπότε θεωρώ ότι μάλλον τα ματς θα γίνουν.
Οι πιθανότητες για ακύρωσή τους είναι λίγες. Ομως, αυτό που συνέβη δεν θα περάσει έτσι»! Τι εννοεί ο… ποιητής; Υπάρχουν φήμες, που προέρχονται κυρίως από την Ισπανία και αναφέρουν δυο τινά:
Πρώτον ότι, σήμερα, τελευταία μέρα του συνεδρίου της UEFA, θα προταθεί η τιμωρία της Ρεάλ και της Γιουβέντους (τουλάχιστον) από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για έναν χρόνο! Ενώ παραμένει στο τραπέζι και η άμεση τιμωρία, αρχής γενομένης από τα ματς της άλλης εβδομάδας.
Από την άλλη, οι Ισπανοί φοβούνται κάτι πιο… ύπουλο όσο πλησιάζουν οι δυο ημιτελικοί της Ρεάλ με την Τσέλσι. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει περίεργες διαιτησίες ακόμη και σε πολύ σημαντικά παιχνίδια, οπότε στη Μαδρίτη φοβούνται κάτι τέτοιο.
Αν συμβεί οτιδήποτε από τα παραπάνω, η UEFA θα χάσει άμεσα σημαντικό κομμάτι της έξωθεν καλής μαρτυρίας που απέκτησε εσχάτως. Αν επιδείξει ρεβανσιστικές τάσεις, είναι πιθανό να υπενθυμίσει στον κόσμο το άκρως «αμαρτωλό» παρελθόν της.
Ο Τσέφεριν δείχνει πανίσχυρος αυτή τη στιγμή, όμως λησμονεί μερικά πράγματα. Οτι βρίσκεται στην προεδρία της UEFA… περίπου τυχαία.
Αν ο Πλατινί δεν πιανόταν ένοχος για σειρά από… αμαρτίες, αν ο Ινφαντίνο δεν μεταπηδούσε απευθείας στη FIFA και αν παράγοντες σαν τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη αρνούνταν την καρέκλα, τότε το ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό δεν θα ήξερε σήμερα τον Σλόβενο. Κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το σκεφτεί και ο ίδιος.
Εντύπωση προκάλεσε ότι στην τηλεοπτική του συνέντευξη έδειξε… κατανόηση για την Μπαρτσελόνα, η οποία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Την απάντηση την πήρε μερικές ώρες αργότερα από τον ίδιο τον Λαπόρτα.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας