• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 13.8°C / 16.9°C
  2 BF
  59%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 4.8°C / 8.3°C
  3 BF
  56%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 12.9°C / 16.0°C
  3 BF
  74%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 8.1°C
  2 BF
  81%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  4°C 3.9°C / 5.7°C
  4 BF
  87%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 3.0°C / 7.7°C
  2 BF
  62%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  0°C -0.6°C / 2.9°C
  5 BF
  80%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 10.2°C / 15.6°C
  3 BF
  78%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 12.7°C / 16.4°C
  4 BF
  67%
 • Μυτιλήνη
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 12.9°C / 14.9°C
  4 BF
  67%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 14.4°C / 15.7°C
  5 BF
  67%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 12.3°C / 15.6°C
  5 BF
  71%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 15.9°C
  4 BF
  72%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 13.8°C / 14.5°C
  2 BF
  54%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 10.0°C / 14.5°C
  2 BF
  76%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 12.8°C / 15.8°C
  2 BF
  65%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 14.0°C / 17.1°C
  4 BF
  45%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 7.1°C / 9.3°C
  2 BF
  61%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 3.2°C / 8.4°C
  3 BF
  65%
 • Καστοριά
  Ήπιες χιονοπτώσεις
  0°C -0.2°C / -0.2°C
  3 BF
  83%
EUROKINISSI
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Κλείδωσε» η χρηματοδότηση του γηπέδου στον Βοτανικό!

 • A-
 • A+
Μέσα στον Απρίλιο προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διμερείς συμβάσεις όλων των εμπλεκόμενων μερών που εμπλέκονται με το ζήτημα της ανέγερσης.

Το πλέον καθοριστικό βήμα για την υλοποίηση της κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό πραγματοποιήθηκε και τυπικά χθες, καθώς «κλείδωσε» κατ’ ουσίαν το πιο καθοριστικό ζήτημα που σχετίζεται με τη χρηματοδότηση της ανέγερσής του.

Συγκεκριμένα, μετά την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο κονδύλι των 75 εκατ. ευρώ για τα έργα ανάπλασης της περιοχής και την υλοποίηση όλων των απαιτούμενων έργων, πέραν της κατασκευής του γηπέδου, πέρασε χθες από την οικονομική επιτροπή και το αίτημα του Δήμου Αθηναίων για τη χρηματοδότηση του ίδιου του γηπέδου αυτού.

Ο Δήμος Αθηναίων υπέβαλε αίτημα για ποσό που φτάνει, μαζί με τον ΦΠΑ, στα 88 εκατ. ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ενόσω έχει ήδη υπάρξει συμφωνία με την κυβέρνηση για την αποδέσμευση «καθαρού» ποσού που ξεπερνά τα 70 εκατ. ευρώ (συνολικό κονδύλι 145 εκατ. ευρώ).

Η εν λόγω εξέλιξη σχετίζεται άμεσα με το μνημόνιο συναντίληψης που έχουν υπογράψει ο Δήμος Αθηναίων, η κυβέρνηση, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, καθώς και οι Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank, που κατέχουν μεγάλο μέρος του ακινήτου και υποχρεούνται να κατασκευάσουν τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη και του δήμου στην περιοχή.

Με την παραπάνω εξέλιξη το έργο της χρηματοδότησης όσον αφορά τη Διπλή Ανάπλαση εξασφαλίζεται και το επόμενο βήμα αφορά τη δημοπράτηση του έργου μέσω δημόσιου διαγωνισμού. Ο στόχος είναι μέσα στο καλοκαίρι να έχει ξεκινήσει η δημοπράτησή του, η οποία αναμένεται να διαρκέσει περίπου έναν χρόνο.

Επιπλέον, μέσα στον Απρίλιο προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διμερείς συμβάσεις όλων των εμπλεκόμενων μερών. Ηδη υπάρχει συμφωνία της ΠΑΕ με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και του Δήμου Αθηναίων με την «πράσινη» ΠΑΕ, καθώς επίσης και των τραπεζών με τον Ερασιτέχνη, ενώ άμεσα αναμένεται να προχωρήσει και η τριμερής σύμβαση μεταξύ δήμου, ΠΑΕ και Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Εξυπακούεται ότι οι συμβάσεις για να προχωρήσουν σε φάση υλοποίησης θα πρέπει προηγουμένως να περάσουν από τις συνελεύσεις του Δήμου Αθηναίων και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού αντιστοίχως.

Δηλώσεις επί των εξελίξεων πραγματοποίησε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις έξι». Ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το γήπεδο του Παναθηναϊκού προχωρά κανονικά μέσα στα χρονοδιαγράμματα που προβλέπονται. Σήμερα (σ.σ. χθες), μάλιστα, κατατέθηκε το πρώτο επίσημο αίτημα χρηματοδότησης ύψους 70 εκατ. ευρώ. Δεν μιλάμε, απλώς, για ένα γήπεδο. Πρόκειται για μια μητροπολιτική παρέμβαση. Είναι η δημιουργία δύο πόλων μέσα στην Αθήνα. Στη Λεωφόρο θα δημιουργήσουμε έναν χώρο πρασίνου. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο χαμένο. Επίσης, πρέπει να βάλουμε μπροστά την περιοχή του Βοτανικού.

Ο Βοτανικός απαιτεί γήπεδο και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Υποδομές, επενδύσεις και πολεοδομικές ρυθμίσεις. Είναι μια περιοχή της πρωτεύουσας που πρέπει να μπει ξανά στον χάρτη. Να προσελκύσει επενδύσεις, οι οποίες υπολογίζονται σε πρώτη φάση σε ποσό μεγαλύτερο των 300 εκατ. ευρώ. Το γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι αναπτυξιακό έργο και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για όλη την Αθήνα».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Διευρύνεται το εκλογικό σώμα ενόψει της Γ.Σ. του Βοτανικού
Ρεκόρ επανεγγραφών πραγματοποιήθηκε χθες στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό εν όψει της καθοριστικής γενικής συνέλευσης από την οποία θα προκύψουν οι εξελίξεις για το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης.
Διευρύνεται το εκλογικό σώμα ενόψει της Γ.Σ. του Βοτανικού
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Τα έξι σημεία που άναψαν «πράσινο» για τον Βοτανικό
Το «πράσινο φως» άναψε χθες το μεσημέρι η διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού όσον αφορά την υλοποίηση του πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης και της κατασκευής ποδοσφαιρικού γηπέδου.
Τα έξι σημεία που άναψαν «πράσινο» για τον Βοτανικό
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
«Γκαζώνουν» για τη δημοπράτηση στον Βοτανικό
Γήπεδο-πρότυπο, που θα είναι το καλύτερο στην Ελλάδα, χαρακτήρισε την ενδεχόμενη κατασκευή του γηπέδου στον Βοτανικό για τον Παναθηναϊκό ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
«Γκαζώνουν» για τη δημοπράτηση στον Βοτανικό
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Δικαίωμα ψήφου για τον Βοτανικό με 150 ευρώ
Με το ποσό των 150 ευρώ θα έχει τη δυνατότητα να λάβει μέρος κάθε μέλος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού που δεν έχει ανανεώσει τη συνδρομή του στην επικείμενη και άκρως καθοριστική Γ.Σ. για το πρότζεκτ της Διπλής...
Δικαίωμα ψήφου για τον Βοτανικό με 150 ευρώ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Προς έγκριση το κονδύλι για τον Βοτανικό
Το υπουργείο Περιβάλλοντος υπέβαλε επισήμως στις 30 Ιουνίου αίτημα στο υπουργείο Ανάπτυξης για την έγκριση κονδυλίου για την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου.
Προς έγκριση το κονδύλι για τον Βοτανικό
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Παράταση στην κρίσιμη Γ.Σ. για τον Βοτανικό
Τον προσεχή Ιούλιο ή Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί τελικά η καθοριστική Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού που σχετίζεται με την αποδοχή των συμβάσεων για την υλοποίηση του πρότζεκτ στον Βοτανικό.
Παράταση στην κρίσιμη Γ.Σ. για τον Βοτανικό

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας