Οι σκηνές χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης φανέρωσαν πόσο μεγάλη είναι η δίψα του κόσμου του Αρη για πρόκριση της ομάδας στον τελικό του Kυπέλλου ύστερα από δέκα χρόνια.
Δεκάδες φίλοι των «κιτρινόμαυρων» περίμεναν να φτάσει το πούλμαν της ομάδας για να τους «ντοπάρουν» ψυχολογικά λίγο πριν από την πτήση για Αθήνα για τον απογευματινό ημιτελικό με την ΑΕΚ (18.30).
Ο Ενινγκ, οι συνεργάτες του και οι παίκτες, αρκετοί από τους οποίους εμφανίστηκαν με μάσκα ως προληπτικό μέτρο για τον κίνδυνο του κορονοϊού που παραμονεύει, δέχθηκαν τις παραινέσεις για ένα αποτέλεσμα που θα αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης στη ρεβάνς που θα γίνει τον Απρίλιο.
Βέβαια, το μήνυμα έχει περάσει εδώ και μέρες στα αποδυτήρια και είναι χαρακτηριστική η δήλωση του νεαρού Πέτρου Μπακούτση μετά τον τελευταίο αγώνα με τον Ατρόμητο: «Ο κόσμος ζητάει την πρόκριση, κατά κάποιο τρόπο είμαστε υποχρεωμένοι να περάσουμε».
Το θετικό για τον Μίκαελ Ενινγκ είναι ότι έχει στη διάθεσή τους όλους τους παίκτες και είναι χαρακτηριστικό ότι η αποστολή αποτελείται από 23 παίκτες.
Η παρουσία του Πορτογάλου διαιτητή Αρτούρ Σοάρες Ντίας, κατηγορίας Elite, έχει «κόψει» κάθε συζήτηση για τη διαιτησία του πρώτου ημιτελικού και το βάρος πέφτει στο αγωνιστικό κομμάτι, όπου ο Αρης θα κατέβει με ξεκάθαρο πλάνο.
Οι «κιτρινόμαυροι» θα στηριχθούν στο γνωστό σχήμα με τον Κουέστα κάτω από την εστία, την τετράδα Ροζ, Βέλεθ, Δεληζήση και Κόρχουτ στην άμυνα, το δίδυμο Ματίγια, Σάσα στα χαφ και πίσω από τον Ιντέγε, μεσοεπιθετική τριάδα τους Φετφατζίδη, Λάρσον και Γκάμα.
Με αυτή τη διάταξη είναι προφανής η στόχευση του εκτός έδρας γκολ που θα αυξήσει τις πιθανότητες για πρόκριση του Αρη στον τελικό.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας