Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε τον Ισπανό Φάουστο έως το 2021
ΙΝΤΙΜΕ

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε τον Ισπανό Φάουστο έως το 2021

Παίκτης του Παναθηναϊκού έως το 2021 είναι και με τη βούλα από το απόγευμα της Πέμπτης ο Ισπανός αμυντικός χαφ Φάουστο Τιένθα. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του 29χρονου  μέσου, που υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας.

Ο Φάουστο γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1990 στη Μπανταχόθ της Ισπανίας. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική διαδρομή του στην ακαδημία της Μπανταχόθ, προτού τον ζητήσει η ακαδημία της Βαλένθια. Στα 19 του άρχισαν οι δανεισμοί σε ομάδες τρίτης κατηγορίας της Ισπανίας. Αρχικά την Καραβάκα, Λα Μουέλα, Μελίγια.

Τον Ιανουάριο του 2013 η Μπέτις του άνοιξε την πόρτα της Primera Division. Το 2014 έφυγε για την Αλκορκόν στη δεύτερη κατηγορία αλλά το 2016 επέστρεψε στην Primera για λογαριασμό της Οσασούνα. Τον Ιανουάριο του 2018 μετακόμισε στην Κάντιθ, ενώ την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος με την Εξτρεμαδούρα.

Ο Φάουστο έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Παναθηναϊκού στο επίσημο σάιτ του συλλόγου, υπογραμμίζοντας τα εξής:

«Η πιθανότητα να αγωνιστείς στον Παναθηναϊκό αποτελεί κίνητρο για κάθε ποδοσφαιριστή. Ο σύλλογος είναι γνωστός σε όλους και όλοι γνωρίζουν τι έχει πετύχει. Είναι μια μεγάλη ομάδα. Θέλω να βοηθήσω το σύλλογο να πετύχει τους στόχους του και να νιώσω σημαντικός μέσα στην ομάδα. Είμαι κλασικός αμυντικός μέσος με ένταση και ισορροπία στο παιχνίδι μου», τόνισε ο Φάουστο μετά την υπογραφή του συμβολαίου του.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
«Δεν είμαι μάντης, αλλά δεν πρέπει να πανικοβληθούμε»
Για περισσότερο από δύο ώρες (!) μίλησε ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού Νίκος Νταμπίζας χθες το απόγευμα στο Κορωπί, στο περιθώριο της παρουσίασης των φετινών μεταγραφικών αποκτημάτων της ομάδας.
«Δεν είμαι μάντης, αλλά δεν πρέπει να πανικοβληθούμε»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Νταμπίζας: «Να μην υπάρχει πανικός και αποπροσανατολιστούμε»
Επί παντός επιστητού μίλησε ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού Νίκος Νταμπίζας στο περιθώριο της παρουσίασης των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων του συλλόγου.
Νταμπίζας: «Να μην υπάρχει πανικός και αποπροσανατολιστούμε»
Μόνο αμυντικός μέσος και βλέπουμε
Ετσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στον «μνημονιακό» Παναθηναϊκό του Γιάννη Αλαφούζου, οι μεταγραφικές αναγκαιότητες της ομάδας έχουν αυτομάτως περιοριστεί στην εξής μία: του αμυντικού μέσου.
Μόνο αμυντικός μέσος και βλέπουμε
Τα τρία κακά της μοίρας του
Πέρυσι τέτοια εποχή ο Παναθηναϊκός δεν είχε καν το δικαίωμα να πραγματοποιήσει μεταγραφές ξένων παικτών, πλην ενός. Φέτος θα έπρεπε θεωρητικά όλα να πηγαίνουν καλύτερα όμως παρουσιάζει μια θλιβερή εικόνα.
Τα τρία κακά της μοίρας του