Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εποχή «κηδεμονίας» στην ΕΠΟ

ΙΝΤΙΜΕ

Εποχή «κηδεμονίας» στην ΕΠΟ

  • A-
  • A+

Στο «θολό» τοπίο που διαμορφώνεται στα «κυβερνητικά» του ελληνικού ποδοσφαίρου με το τέλος της σεζόν, εν μέσω όλο και πιο ενεργητικών παρεμβάσεων από FIFA – UEFA, ένα είναι πλέον το δεδομένο.

Η καινούργια εποχή που ξεκίνησε με τις εκλογές τον Αύγουστο του 2017 και την εκλογή του Βαγγέλη Γραμμένου, με τη στήριξη ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, φτάνει πρόωρα και άδοξα στο τέλος της.

Το «μοντέλο» δεν προχώρησε και «πνίγηκε» στην διαμάχη της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ με επίκεντρο το πρωτάθλημα, η οποία στην αρχή υπέβοσκε και σταδιακά ξέσπασε και βγήκε με κάθε τρόπο στο προσκήνιο.

Αυτό, μαζί με το γεγονός πως το νέο διοικητικό σχήμα στην ΕΠΟ έτσι κι αλλιώς δεν έδειξε αντανακλαστικά και ιδιαίτερη ικανότητα διαχείρισης στις πολύπλευρες προκλήσεις που αντιμετώπισε όλο αυτό το διάστημα, οδηγούν σήμερα στην παγίωση της «κηδεμονίας» από FIFA –UEFA.

Και στην ουσία σε ένα μοντέλο στο οποίο η διοίκηση της ομοσπονδίας θα παίζει συμπληρωματικό ρόλο, δίπλα στους εκπροσώπους των διεθνών συνομοσπονδιών, που ήδη είναι εδώ, αλλά κι αυτούς που θα έλθουν και θα έχουν ακόμη πιο αυξημένες αρμοδιότητες.

Η επιστολή των έξι σημείων της Γ.Γ. της FIFA δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας. Πράγματα που τέθηκαν σαν προτεραιότητες για την αποφυγή του  Grexit, όταν η επιτροπή παρακολούθησης κινητοποιήθηκε μετά το επεισόδιο με τον Ιβάν Σαββίδη στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ,  η Φάτμα Σαμούρα δεν αφήνει καμιά αμφιβολία πως θεωρεί ότι δεν έχουν προχωρήσει ικανοποιητικά.

Γι' αυτό στέλνει άμεσα έναν νέο «υπερ-σύμβουλο» - «υπερ επιτηρητή», που στην ουσία θα είναι το νέο αφεντικό της ΕΠΟ. Στην οποία δεν έχει εκδηλωθεί η παραμικρή αντίδραση για όλα αυτά. 

Ο απεσταλμένος που θα εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα και στα γραφεία της ΕΠΟ δεν έρχεται... για πλάκα, ούτε απλώς για να κοιτάει. Αποδεικνύεται αυτό από τις 30 χιλιάδες τον μήνα που θα λαμβάνει ως μισθό. Η δουλειά που έχει να κάνει θεωρείται δηλαδή πολύ σοβαρή, από τις προϊστάμενες αρχές του.

Θα είναι «Top Man» σε διεθνές «κυβερνητικό» επίπεδο ποδοσφαίρου, όπως έχει ειπωθεί χαρακτηριστικά.

Η έλευσή του θα συμπληρωθεί από την έλευση του τρίτου ξένου μέλους στην ΚΕΔ, που θα πλαισιώσει Περέιρα και Μάριν κι όλοι μαζί θα είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τους ορισμούς των διαιτητών σε Super League και Κύπελλο Ελλάδας.

Η θεσμοθέτηση της δυνατότητας ορισμού ξένων διαιτητών σε σημαντικούς αγώνες ανάλογα με την κρίση των μελών της ΚΕΔ, επίσης περιλαμβάνεται στην επιστολή της Γ.Γ. της FIFA. Προφανώς κατέληξαν πως η παρουσία του Ισπανού Μπορμπαλάν στον τελικό Κυπέλλου βγήκε σαν επιλογή. Και λίγοι μπορούν να το αμφισβητήσουν αυτό.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
«Οι παίκτες πλέον ξέρουν πως δεν έχουν κριθεί τα πάντα πριν καν αγωνιστούν»
Δύο μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας στην ΕΠΟ, που περιγράφηκε σαν αλλαγή σελίδας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Βαγγέλης Γραμμένος μιλάει στην...
«Οι παίκτες πλέον ξέρουν πως δεν έχουν κριθεί τα πάντα πριν καν αγωνιστούν»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΑΕΚ: Βλέπουν «μάχη» με Ολυμπιακό
Η ΑΕΚ θα πάει στη συνάντηση της Μεγάλης Δευτέρας έχοντας ξεκάθαρες θέσεις, το τελευταίο διάστημα, για όλα τα κεντρικά ζητήματα στο ποδόσφαιρο. Σαφές...
ΑΕΚ: Βλέπουν «μάχη» με Ολυμπιακό
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Το πάνε για ξένους!
Παρά το ότι η χθεσινή μέρα ήταν γεμάτη από σημαντικές συσκέψεις και δηλώσεις από θεσμικούς φορείς, δεν μας διαφώτισε ιδιαίτερα για τις εξελίξεις από...
Το πάνε για ξένους!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Τώρα καίνε και σπίτια!
Ενα καμένο σπίτι ήταν αυτό που ακόμη δεν είχαμε δει στο μενού της εγκληματικής δράσης του υπόκοσμου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Την ώρα που ο Μπίκας...
Τώρα καίνε και σπίτια!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ζητάει διαιτητές πρώτης κατηγορίας FIFA
Εδώ και κάποιο διάστημα οι «ερυθρόλευκοι» αφήνουν υπόνοιες και για τους ξένους διαιτητές που έχουν σφυρίξει παιχνίδια του, με αποκορύφωμα τα ματς με...
Ζητάει διαιτητές πρώτης κατηγορίας FIFA