Η φάση υλοποίησης των δεσμεύσεων που υφίστανται στο MoU, που υπέγραψε ο Γιάννης Αλαφούζος με τον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ για την παραχώρηση της πλειοψηφίας των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην «Pan Asia», ξεκίνησε ουσιαστικά χθες στο «τριφύλλι».
Το πλάνο εξομάλυνσης που ο ιδιοκτήτης των «πρασίνων» έχει δεσμευτεί ότι θα κάνει πράξη στον Ταϊλανδό επιχειρηματία, δίκην «γέφυρας» για την ιστορική μετάβαση του συλλόγου στο ασιατικό κονσόρτσιουμ, σχετίζεται πρωτίστως με τη διευθέτηση των (άμεσων) υφιστάμενων οφειλών και ειδικά της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ποδοσφαιριστές, υπό τον σοβαρό κίνδυνο προσφυγών.
Το εγχείρημα είναι προφανές ότι δεν είναι καθόλου εύκολο, με γνώμονα τον αναβρασμό των αποδυτηρίων και τα ψέματα που έχουν εισπράξει οι παίκτες καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής κωμικοτραγικής σεζόν, την ίδια στιγμή που υπάρχει ως δεδομένη η απόφαση περί εξοντωτικών περιορισμών στις μεταγραφές της επικείμενης αγωνιστικής περιόδου.
Ως εκ τούτου, η αποφυγή των προσφυγών θεωρείται υψίστης σημασίας, εξ ου και οι χθεσινές πληρωμές σε παίκτες και προπονητικό τιμ αναφορικά με το 35% της δόσης του Δεκέμβρη.
Ουσιαστικά, δόθηκαν τα χρήματα που σχετίζονταν με τις επιταγές που μοίρασε η διοίκηση στο Κορωπί την περασμένη εβδομάδα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτα πληρώθηκαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας και εν συνεχεία τα υπόλοιπα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος (προπονητές, φροντιστές κ.λπ.).
Σύμφωνα δε με τους διοικούντες του Παναθηναϊκού, την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν χρήματα και στους υπαλλήλους της ΠΑΕ, ενώ έως τις 16 Μαΐου θα έχει γίνει πλήρης εξόφληση του Δεκέμβρη και θα έχει επίσης μπει στους λογαριασμούς των «πρασίνων» η δόση του Φλεβάρη, που αποτελεί «κλειδί» για να μην υπάρξουν προσφυγές από τους παίκτες. Ιδωμεν.
Προς το παρόν, το μόνο χειροπιαστό δεδομένο είναι ότι δόθηκε το 35% του Δεκέμβρη και... βλέπουμε, διότι, με τη συγκεκριμένη διοίκηση, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.
Πέραν των πληρωμών, ο Αλαφούζος έχει εντείνει τις επαφές του για την πρόσληψη τεχνικού διευθυντή, με στόχο να επανέλθει η ομαλότητα και η εμπιστοσύνη στις σχέσεις διοίκησης - παικτών, με το όνομα του Νίκου Νταμπίζα να έχει πέσει στο τραπέζι και το Σάββατο στη συνάντησή του με τον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ.
Ο τελευταίος δεν έδειξε να έχει κάποια αντίρρηση, αρκεί να αποφευχθεί το τσουνάμι προσφυγών, ενώ επεσήμανε ότι προορίζει τον Αβραάμ Γκραντ για γενικό διευθυντή και όχι για τεχνικό διευθυντή. Με τον Νταμπίζα ο Αλαφούζος έχει πραγματοποιήσει αρκετές επαφές και όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι θα επιστρέψει άμεσα στο «τριφύλλι».
Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο Νταμπίζας έχει εισηγηθεί τον Γιώργο Δώνη για τη νευραλγική θέση του προπονητή της ομάδας, με τον οποίο Δώνη άλλωστε συνδέονται με φιλία ετών, από την εποχή της συνύπαρξής τους στη Λάρισα και αυτήν την περίοδο είναι ελεύθερος.
Αλλωστε, η «εχθρική» σχέση του Αλαφούζου με τον Ουζουνίδη καθιστά δεδομένη την αποχώρηση του τελευταίου από τον σύλλογο, παρότι, δίχως τον Ουζουνίδη στον πάγκο του, ο Παναθηναϊκός θα είχε τεράστιο πρόβλημα να διατηρηθεί αγωνιστικά στην κατηγορία, με όσα θλιβερά εκτυλίχθηκαν την παρούσα καταθλιπτική σεζόν.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας