Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
PanAsiaναϊκός!

Από αριστερά προς τα δεξιά: ο νομικός σύμβουλος του Π. Πιενμπονγκσάντ, Γ. Παχατουρίδης, ο συνεργάτης του Γ. Νεοκλέους, ο Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ, ο Γιάννης Αλαφούζος καιτο «δεξί» χέρι του Ταϊλανδού επιχειρηματία, Ζ. Σρίσουμριντ

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

PanAsiaναϊκός!

  • A-
  • A+

Εξι χρόνια μετά την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από τον Γιάννη Αλαφούζο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι πλέον έτοιμη να γυρίσει σελίδα και να περάσει στα χέρια του ασιατικού κονσόρτσιουμ «Pan Asia»! Η σαββατιάτικη συνάντηση του Ταϊλανδού επιχειρηματία Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ με τον ιδιοκτήτη των «πράσινων» στο γραφείο του τελευταίου στον ΣΚΑΪ επικύρωσε την πλήρη συμφωνία των δύο πλευρών, έφερε τις υπογραφές στο σχετικό Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης (MOU) έναντι του ποσού των 27 εκατ. ευρώ που θα καλύψουν μέρος του χρέους του συλλόγου και έθεσε ως ημερομηνία αλλαγής σκυτάλης την 30ή Ιουνίου.

Η μοναδική εκκρεμότητα που υφίσταται αφορά την ολοκλήρωση του νομικού/οικονομικού ελέγχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τη φετινή χρήση (για τις προηγούμενες χρήσεις υπάρχει προεργασία από τον έλεγχο της εταιρείας «Grant Thornton») ενώ στο μεσοδιάστημα μέχρι τον Ιούνιο την ομάδα θα «τρέχει» η διοίκηση Αλαφούζου υπό την επιτήρηση ανθρώπων του Πιεμπονγκσάντ.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας ξεναγήθηκε στην ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και αποχώρησε αυθημερόν, ενώ προγραμμάτισε να έρθει στην Αθήνα μέσα στο επόμενο δεκαήμερο ο επιστήθιος φίλος του και πασίγνωστος ατζέντης, Πίνι Ζαχάβι, καθώς και ομάδα «ειδικών» από το εξωτερικό που θα επιθεωρήσουν τα προπονητικά κέντρα στο Κορωπί και στην Παιανία.

Επιπλέον, θεωρείται δεδομένο ότι ο Αβραάμ Γκραντ θα αναλάβει το πόστο του διευθυντή ποδοσφαίρου.

Η κοινή ανακοίνωση των δύο πλευρών, μετά τις υπογραφές του MOU, ανέφερε:

«Ενα σημαντικό βήμα σημειώθηκε σήμερα (σ.σ. Σάββατο) στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί μεταξύ των κυρίων Ιωάννη Αλαφούζου και Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ εκ μέρους της Pan Asia Investments S.A., στο γραφείο του πρώτου, και στην οποία συμμετείχαν τεχνικοί σύμβουλοι των δύο πλευρών, αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες ελέγχου των οικονομικών και διοικητικών υποχρεώσεων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ώστε να καταστεί δυνατή η νομική κατοχύρωση των δύο πλευρών στην πορεία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου της ομάδας, το οποίο σήμερα ανήκει στον κ. Ιωάννη Αλαφούζο, προς τον αγοραστή Pan Asia Investments.

2. Να οριστεί ημερομηνία λήξης όλων των διαδικασιών και της μεταβίβασης των μετοχών η 30ή Ιουνίου 2018.

3. Στο μεσοδιάστημα οι αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας να λαμβάνονται από κοινού και με καλή πίστη μεταξύ των δύο πλευρών.

4. Να δοθεί στη δημοσιότητα με κοινή δήλωση των δύο πλευρών η συνάντηση, οι αποφάσεις και τα περαιτέρω βήματα, ώστε οι φίλαθλοι της ομάδας να γνωρίζουν με απόλυτη διαύγεια τα τεκταινόμενα.

Τα ανωτέρω επισφραγίστηκαν με Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης (MOU), το οποίο περιλαμβάνει τις προθέσεις των δύο πλευρών, την εν λόγω συμφωνία και τα βήματα που θα ακολουθηθούν έως τις 30 Ιουνίου.

Το σύμφωνο υπέγραψαν οι κ. Ιωάννης Αλαφούζος και Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ και προβλέπει:

α. Ξεκινά αμέσως από εξειδικευμένους τεχνοκράτες ο οικονομικός και νομικός έλεγχος.

β. Επιβεβαιώνονται απολύτως οι οικονομικές δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί από τις δύο πλευρές, οι οποίες έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί.

γ. Η τελική συμφωνία θα υπόκειται στο Αγγλικό Δίκαιο.

Τόσο ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος όσο και ο κ. Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ μετά το πέρας της πολύωρης συνάντησης εξέφρασαν την ελπίδα ότι η υπεύθυνη προσπάθεια που ξεκίνησε σήμερα και θα επισφραγιστεί με την τελική συμφωνία, θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε ένα πιο αισιόδοξο και δυναμικό μέλλον».

Ο κακός χαμός με Γιαννακόπουλο και Αλαφούζο

Πολύ κοντά στην απόκτηση του μάνατζμεντ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον Γιάννη Αλαφούζο βρέθηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος την περασμένη εβδομάδα, αλλά ο ιδιοκτήτης των «πρασίνων» προτίμησε την πρόταση του Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ, προκαλώντας την οργή του ηγέτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Η πρόταση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου έγινε την περασμένη Τετάρτη και ήταν 4 εκατ. ευρώ για το μάνατζμεντ 18 μηνών, ενώ το 70% των εσόδων θα πήγαινε στην ομάδα και το υπόλοιπο 30% στον Γιάννη Αλαφούζο, μέχρις ότου προχωρήσει το θέμα του ΟΑΚΑ μέσω του πρότζεκτ «Athens Alive».

Η αρχική στάση του Αλαφούζου ήταν άκρως θετική, πλην όμως στη νέα συνάντησή τους στη ΒΙΑΝΕΞ, δύο ημέρες αργότερα, ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού την απέρριψε ως μη συμφέρουσα σε σχέση με αυτήν της «Pan Asia».

Η διαρροή του θέματος το βράδυ του Σαββάτου, λίγη ώρα μετά τη συμφωνία Αλαφούζου-Πιεμπονγκσάντ, επέφερε... κακό χαμό!

Μέσα προσκείμενα στον Γιαννακόπουλο «στόλιζαν» τον Αλαφούζο και αμέσως μετά ο ίδιος ο (οργισμένος) Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποκάλυψε ότι ο Αλαφούζος του απέστειλε απειλητικά μηνύματα, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του για τη δημοσιοποίηση των δύο συναντήσεων και των λεπτομερειών αυτών, κάνοντας λόγο για ψέματα και απειλώντας τον πως θα έρθει αντιμέτωπος με την οργή του...

 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
«Καμπανάκια» από τον... επανεμφανιζόμενο Αλαφούζο
Δύο μόλις χρόνια μετά την αιφνιδιαστική του… παραίτηση και όσα τραγελαφικά ακολούθησαν και ντρόπιασαν την ιστορία του συλλόγου, με την απροκάλυπτη επιβολή καθεστώτος «ελεγχόμενης χρεοκοπίας» και τον...
«Καμπανάκια» από τον... επανεμφανιζόμενο Αλαφούζο
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Παναθηναϊκός: Πιστοποιήθηκε ΑΜΚ ύψους 2,6 εκατ. ευρώ
Καταχωρήθηκε επισήμως το απόγευμα της Πέμπτης στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο η καταβολή συνολικού ποσού 2.620.500 ευρώ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με το οποίο καλύφθηκε μερικώς η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου των...
Παναθηναϊκός: Πιστοποιήθηκε ΑΜΚ ύψους 2,6 εκατ. ευρώ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Οι απανωτές ΑΜΚ μειώνουν το χρέος της ΠΑΕ κατά 50%
Μειωμένο σε ποσοστό ανώτερο του 50% προβλέπεται να κλείσει το χρέος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο τέλος της παρούσας αγωνιστικής περιόδου, μετά τις απανωτέςαυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας απ’ τον Ιούνη...
Οι απανωτές ΑΜΚ μειώνουν το χρέος της ΠΑΕ κατά 50%
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Πάνω από το 85% το μετοχικό ποσοστό του Αλαφούζου
Διαρκώς αυξανόμενο, φτάνοντας σε ύψος που ξεπερνά αυτή τη στιγμή το 85%, είναι το μετοχικό ποσοστό του Γιάννη Αλαφούζου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σύμφωνα με την κατάθεση των επίσημων ισολογισμών στη Γενική...
Πάνω από το 85% το μετοχικό ποσοστό του Αλαφούζου
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Να προστατέψει τα τελευταία «οχυρά»
Ετσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, δεν απέμειναν και πολλά για να υπερασπιστεί ο Παναθηναϊκός τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Το «τριφύλλι» άλλωστε βρίσκεται εκτός των παραδοσιακών του στόχων.
Να προστατέψει τα τελευταία «οχυρά»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Προκηρύσσει ΑΜΚ 6 εκατ. ευρώ για την αδειοδότηση
Εκτακτη γενική συνέλευση στις 28 Φλεβάρη για την προκήρυξη αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έως του ποσού των 6 εκατ. ευρώ αποφάσισε το Δ.Σ. των «πρασίνων», εξαιτίας της ανάλογης εισροής...
Προκηρύσσει ΑΜΚ 6 εκατ. ευρώ για την αδειοδότηση

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας