Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εριξε «γέφυρες» στην «Pan Asia» για ΟΑΚΑ και ΠΑΕ Παναθηναϊκός
ΙΝΤΙΜΕ

Εριξε «γέφυρες» στην «Pan Asia» για ΟΑΚΑ και ΠΑΕ Παναθηναϊκός

  • A-
  • A+

Χείρα συνεργασίας έτεινε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προς το ασιατικό κονσόρτσιουμ «Pan Asia» με την προϋπόθεση επιλογής του ΟΑΚΑ ως λύσης στο γηπεδικό ζήτημα του Παναθηναϊκού, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα ως καλοδεχούμενη κάθε προσπάθεια σωτηρίας του συλλόγου.

Ο ηγέτης της ΚΑΕ και εκπρόσωπος του πολυεθνικού κονσόρτσιουμ «Athens Alive» γνωστοποίησε τη θέση του γύρω από τις εξελίξεις στην αλλαγή σκυτάλης της ΠΑΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι:

Α. Το «Athens Alive» βρίσκεται σε τελικό στάδιο συμφωνίας με την κυβέρνηση σε σχέση με το πρότζεκτ του ευρύτερου χώρου του ΟΑΚΑ.

Β. Το «Pan Asia» είναι καλοδεχούμενο στον Παναθηναϊκό, από τη στιγμή που θα συμφωνήσει να αποκτήσει τις μετοχές της ΠΑΕ και

Γ. Είναι εφικτή η συνεργασία των δύο κονσόρτσιουμ σε ό,τι αφορά το γηπεδικό, στην περίπτωση που το «Pan Asia» αντιληφθεί ότι το ΟΑΚΑ αποτελεί τη σίγουρη λύση για τη νέα στέγη και του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, εκφράζοντας την άποψη ότι το θέμα «Βοτανικός» είναι εγκλωβισμένο νομικά. Το μεγαλύτερο μέρος της θέσης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει:

«Από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προσπάθησε και συνεχίζει να προσπαθεί με μοναδικό στόχο να σωθεί ο Παναθηναϊκός. Τόσο το ποδοσφαιρικό τμήμα του όσο και ο Ερασιτέχνης. Αυτός ήταν ο βασικότερος σκοπός του, όταν ξεκίνησε την ιστορία με το “Athens Alive” και την επένδυση του ενός και πλέον δισεκατομμυρίου ευρώ, που συνεχίζει να “τρέχει”.

»Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο κάθε προσπάθεια που γίνεται με τον ίδιο σκοπό δεν είναι απλά καλοδεχούμενη αλλά κάτι παραπάνω. Αλλωστε μιλάμε για μια οικογένεια, η οποία έχει αποδείξει για περισσότερο από μισό αιώνα πια, ότι για εκείνη ο Παναθηναϊκός ήταν, είναι και θα είναι πάνω από όλους και όλα. Σε αυτή τη βάση λοιπόν, η προσπάθειά της ή οποιαδήποτε άλλη προκύψει στο άμεσο μέλλον, εφόσον αποδειχτεί σοβαρή πρέπει να είναι καλοδεχούμενη από κάθε φίλο του Παναθηναϊκού. Οπως είναι καλοδεχούμενη και από τον ίδιο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

»Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι παράλληλα δεν συνεχίζεται και δεν προχωρά το project “Athens Alive”. Κάθε άλλο... Οι επαφές με την κυβέρνηση και την πλευρά Γιαννακόπουλου είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τις ομάδες εργασίας να έχουν καθημερινές διεργασίες.

»Από την πλευρά της κυβέρνησης δρομολογούνται όλες οι μετατροπές που απαιτούνται σε σχέση με το αρχικό project, ώστε η τελική συμφωνία να είναι επωφελής για όλες τις πλευρές. Κοινή πεποίθηση και των δύο πλευρών (κυβέρνησης - ξένων επενδυτών) είναι πως η επίτευξη συμφωνίας και η υπογραφή της είναι θέμα ίσως ολίγων ημερών.

»Με τον χρόνο ωστόσο για τον Παναθηναϊκό να πιέζει ασφυκτικά και τις εξελίξεις να είναι από ραγδαίες έως δραματικές, ουδείς μπορεί να μην είναι στο πλευρό του οποιουδήποτε σοβαρού επιχειρηματία, που θα έχει τη δυνατότητα όχι απλά να σώσει το καράβι από τα βράχια (χρεοκοπία, Β΄ Εθνική), αλλά πολύ περισσότερο να το βγάλει ξανά με ασφάλεια σε ανοικτές θάλασσες (πρωταθλητισμός, Champions League).

»Με δεδομένο ότι η διαπραγμάτευση ανάμεσα στον Αλαφούζο και στην πλευρά της “Pan Asia” είναι σε εξέλιξη, θα πρέπει να αναμένουμε την τελική έκβαση αυτής, ώστε η ΠΑΕ να γυρίσει σελίδα και να απομακρυνθεί κάθε κίνδυνος. Στην περίπτωση που δεν στεφθεί με επιτυχία η διαπραγμάτευση με τους Ασιάτες για την άμεση απεμπλοκή Αλαφούζου (που διακαώς επιθυμεί και ο ίδιος) το “Athens Alive” και η πλευρά Γιαννακόπουλου θα δρομολογήσει τη διαδικασία που έχει εξαγγείλει για την είσοδό της στην ΠΑΕ.

»Αν προκύψει συμφωνία ανάμεσα στους Ασιάτες και τον Αλαφούζο, είναι πολύ πιθανό να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν την “Pan Asia” να εξετάζει την ενεργοποίηση του Νόμου της Διπλής Ανάπλασης, άρα και τη δημιουργία γηπέδων στην περιοχή του Βοτανικού. Σε αυτή την περίπτωση και με δεδομένο ότι το θέμα “Βοτανικός” είναι πολύπλοκο και εγκλωβισμένο νομικά (και όχι μόνο), η πλευρά Γιαννακόπουλου μέσω του “Athens Alive” θα αποτελέσει τη σίγουρη λύση για τη νέα στέγη και του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα από το εξωτερικό, το Σάββατο θα έχει συνάντηση με τους προέδρους των τηλεοπτικά άστεγων ομάδων, με ορίζοντα την αλλαγή στην ποινή του υποβιβασμού για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες και τη Δευτέρα θα μπει στην τελική ευθεία των επαφών με τον Παϊρότζ Πιεγκπονσάντ για την παραχώρηση της «πράσινης» ΠΑΕ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ρελάνς μέσω Ερασιτέχνη από τον Γιαννακόπουλο
Την είσοδό του στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, που ως γνωστόν αποτελεί «κλειδί» για την ανέγερση νέου γηπέδου της ποδοσφαιρικής ομάδας, προανήγγειλε ο Δ. Γιαννακόπουλος μέσω ραδιοφωνικής συνέντευξης. Κίνηση που...
Ρελάνς μέσω Ερασιτέχνη από τον Γιαννακόπουλο
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Επιβεβαίωση και 
αναμονή
Τους παγκόσμιους οικονομικούς κολοσσούς Redstone, Bluerock και AECOM έχει ως «συμπαίκτες» ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο μεγαλεπήβολο εγχείρημα για την απόκτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μέσω της αξιοποίησης του...
Επιβεβαίωση και 
αναμονή
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Σήμανε... Βοτανικός
Τη βεβαιότητά του ότι το πρότζεκτ της συστέγασης όλων των τμημάτων του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό θα υλοποιηθεί όποια προβλήματα κι αν προκύψουν, εξέφρασε ο Δημ. Γιαννακόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον...
Σήμανε... Βοτανικός
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
«Προχωρημένες επαφές με την κυβέρνηση για τον Βοτανικό»
Αποφασισμένος να εξαντλήσει τα περιθώρια για την απόκτηση ενός «πράσινου σπιτιού» στον Βοτανικό που θα επιτρέπει τη συστέγαση όλων των τμημάτων του Παναθηναϊκού είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
«Προχωρημένες επαφές με την κυβέρνηση για τον Βοτανικό»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Στο τραπέζι ΟΑΚΑ, Ριζούπολη! 

Στον αέρα η παραμονή της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού στο ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου εξαιτίας της αδυναμίας εξεύρεσης λύσης για νέα σύμβαση μεταξύ της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη. Το πρόβλημα ανέκυψε...
Στο τραπέζι ΟΑΚΑ, Ριζούπολη! 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
«Τύμπανα πολέμου» για Ερασιτέχνη - ΠΑΕ
Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός υποδέχθηκε με ανοιχτές αγκάλες τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που ανέλαβε τις τύχες της «Μάνας του Λόχου» με σαρωτικό ποσοστό που ξεπέρασε το 95% (211 σταυρούς προτίμησης ανάμεσα στα 217...
«Τύμπανα πολέμου» για Ερασιτέχνη - ΠΑΕ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας