Να διευρύνει το εντυπωσιακό σερί των είκοσι (20) αήττητων αγώνων του στη Λεωφόρο επί των ημερών του Μαρίνου Ουζουνίδη, αλλά και να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα μετά την ισοπαλία στη Λαμία φιλοδοξεί ο Παναθηναϊκός στο σημερινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (19.30, Novasports 1HD).
Το «τριφύλλι», με τον Εβρίτη τεχνικό στο τιμόνι του, μετράει αισίως δεκαεπτά νίκες και μόλις τρεις (όλες «λευκές») ισοπαλίες στο «καμίνι» της Λεωφόρου, χωρίς να υπολογίζεται το περσινό ματς με τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, με το κουτάκι μπίρας που χτύπησε τον Ιβιτς και το έχασε 0-3 στα χαρτιά, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλα τα ντέρμπι ως γηπεδούχος δεν έχει δεχθεί γκολ!
Το φετινό ντέρμπι των «αιωνίων» βρίσκει τον Παναθηναϊκό στη χειρότερη στιγμή των επαγγελματικών του χρόνων, με παραιτημένο ιδιοκτήτη, δίχως ρευστότητα και ουσιαστική διοίκηση, αλλά κυρίως με χρέη και αμέτρητες υποχρεώσεις που σφίγγουν καθημερινά τη θηλιά γύρω απ’ τον λαιμό του συλλόγου.
Το γεγονός, ωστόσο, ότι το «τριφύλλι» βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, αντιμετωπίζοντας τα μύρια όσα προβλήματα, δεν σημαίνει ότι στο χορτάρι και ειδικά μέσα στο «κάστρο» του δεν έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, η οποία είναι πασιφανές ότι, εάν προκύψει, θα απογειώσει την ψυχολογία της ομάδας, αλλά και το εύρος συσπείρωσης του κόσμου ενόψει του Γολγοθά που ακολουθεί.
Η σημασία της νίκης, άλλωστε, είναι τεράστια και από αμιγώς βαθμολογική πλευρά, μιας και ο Παναθηναϊκός θα μειώσει στο ελάχιστο (έναν βαθμό) την απόσταση που τον χωρίζει από τον Ολυμπιακό, ενώ με δεδομένες τις απώλειες που έχουν φέτος όλοι οι «μεγάλοι», αναμένεται να τον ξαναβάλει στο παιχνίδι της διεκδίκησης της κορυφής.
Οσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα, η ευχάριστη είδηση για τον Παναθηναϊκό είναι ότι δικαιώθηκε στην έφεση για την έκπτωση της τιμωρίας του Ροντρίγκο Μολέδο, που τέθηκε στη διάθεση του Ουζουνίδη.
Οι Βλαχοδήμος - Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μολέδο, Χουλτ - Κουρμπέλης, Σιλά - Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ, Μουνιέ - Μολίνς έχουν το προβάδισμα για την ενδεκάδα.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας