Ο Ρομελού Λουκάκου είναι ο εκλεκτός του Ζοσέ Μουρίνιο για την επιθετική γραμμή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τις δύο πλευρές να φτάνουν χθες σε συμφωνία. Βασικός στόχος του Πορτογάλου τεχνικού ήταν ο Αλβαρο Μοράτα της Ρεάλ Μαδρίτης, μόνο που αυτή η μετακίνηση «πάγωσε» λόγω της κόντρας που έχουν οι Αγγλοι με τους Ισπανούς από παλαιότερες μεταγραφικές υποθέσεις.
Ο Λουκάκου, στα 24 του, είναι βασικός κι αναντικατάστατος στην Εθνική Βελγίου, με την οποία σκόραρε στην ισοπαλία 1-1 του Μαρτίου κόντρα στην εθνική μας ομάδα. Εκανε μια εκπληκτική σεζόν στην Εβερτον, όπου πέτυχε 25 τέρματα.
Η είδηση της συμφωνίας του γιγαντόσωμου επιθετικού με τη Γιουνάιτεντ ήρθε ως έκπληξη, αφού εδώ και μέρες φαβορί για να τον αποκτήσει ήταν η Τσέλσι. Από την πρωταθλήτρια Αγγλίας, άλλωστε, ξεκίνησε τη βρετανική καριέρα του το 2011 ο «Λου».
Επειτα από μια «άσφαιρη» σεζόν ως αναπληρωματικός δόθηκε δανεικός στη Γουέστ Μπρομ και κατόπιν στην Εβερτον. Τα «ζαχαρωτά» ενθουσιάστηκαν με την απόδοσή του και το καλοκαίρι του 2014 έκαναν πρόταση για να τον αποκτήσουν με κανονική μεταγραφή.
Το «ΟΚ» για την παραχώρησή του έδωσε ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος διήνυε τη δεύτερη θητεία του στους «μπλε». Οπως γίνεται κατανοητό, ο Πορτογάλος μετάνιωσε βλέποντας την πρόοδο του Βέλγου επιθετικού και όλα δείχνουν πως φέτος θα συνεργαστούν επιτέλους.
Οι υπογραφές δεν έχουν πέσει ακόμη, αλλά ο «Μου» επιθυμεί να τον έχει μαζί του την Κυριακή, όταν η αποστολή αναχωρεί για τις ΗΠΑ, όπου θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.
Η Εβερτον, από τη μεριά της, αναμένεται να έχει διπλό κέρδος. Κατ’ αρχάς θα καρπωθεί γύρω στα 85 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό πολύ υψηλό και αναμφίβολα αποδεκτό για έναν σύλλογο που ήξερε ότι φέτος δεν θα μπορέσει να κρατήσει τον καλύτερο επιθετικό του.
Η Γιουνάιτεντ, για να αποκτήσει περαιτέρω προβάδισμα σε σχέση με την Τσέλσι, είναι διατεθειμένη να κάνει κι ένα σημαντικό «δώρο» στην ομάδα του Λίβερπουλ: να της δώσει ελεύθερο τον Γουέιν Ρούνεϊ.
Ο αρχηγός της Γιουνάιτεντ δεν είναι στα βασικά πλάνα του Μουρίνιο και έχει τονίσει εδώ και καιρό πως θέλει να φύγει, ώστε να πάει σε μια ομάδα που θα είναι βασικός.
Στόχος του είναι να βρίσκεται σε τοπ φόρμα εν όψει του Μουντιάλ που θα γίνει του χρόνου. Για τον 32χρονο άσο, η Εβερτον είναι μια καλή επιλογή, καθώς πρόκειται για την ομάδα που υποστήριζε από μικρός κι εκεί άλλωστε ξεκίνησε την καριέρα του.
Αρα, αν ο παίκτης τα βρει στο οικονομικό με την πρώην (και μελλοντική) ομάδα του, η Γιουνάιτεντ δεν θα σταθεί εμπόδιο.
Πώς όμως οι «κόκκινοι διάβολοι» έφτασαν στην επιλογή του Λουκάκου και τι θα συμβεί στο μέλλον με τον Μοράτα; Πιθανότατα τίποτα, όμως ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά ότι η υπόθεση αυτή είναι λήξασα.
Ουσιαστικά, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε «καψώνι» στη Μάντσεστερ, κρατώντας το «μανιάτικο» από πρόπερσι, όταν η μεταγραφή του Ντε Χέα δεν έγινε για λίγα λεπτά, επειδή οι Αγγλοι καθυστέρησαν (επίτηδες;) να αποστείλουν το τελικό φαξ.
Οταν ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους δύο συλλόγους, η πρωταθλήτρια Ευρώπης αξίωσε 100 εκατομμύρια ευρώ.
Η Γιουνάιτεντ αντιπρότεινε ένα ποσό γύρω στα 80 εκατομμύρια κι έπειτα από πιέσεις του παίκτη -ήθελε σαν... τρελός να πάει στο «Ολντ Τράφορντ»- η Ρεάλ ζήτησε 80 και άλλα 10 ως μπόνους. Η αγγλική ομάδα έδινε πέντε εκατομμύρια υπό μορφή μπόνους και κάπου εκεί χάλασε το deal, προφανώς από... καπρίτσιο των Μαδριλένων.
Οι μεταγραφές της κατόχου του φετινού Γιουρόπα Λιγκ δεν θα σταματήσουν εδώ. Αναμένεται να κλείσει σύντομα ο εξτρέμ της Ιντερ, Ιβάν Πέρισιτς, ενώ θα γίνουν κινήσεις για έναν δεξιό μπακ, έναν εξτρέμ και έναν κεντρικό μέσο.
Ο Μουρίνιο αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στον Μάτιτς της Τσέλσι και τον Ναϊνγκολάν της Ρόμα, ενώ ως αουτσάιντερ προβάλλει ο Ντάιερ της Τότεναμ, αν και οι Λονδρέζοι δύσκολα θα τον παραχωρήσουν.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας