Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αλλαγή με πολλαπλά μηνύματα
ΙΝΤΙΜΕ

Αλλαγή με πολλαπλά μηνύματα

  • A-
  • A+

Μια εξέλιξη που έχει αρκετό παρασκήνιο σε σχέση με πρόσωπα και πράγματα στην ΠΑΕ ΑΕΚ, ουσιαστικά επισημοποιήθηκε από χθες, με την ανακοίνωση της αποχώρησης του τεχνικού διευθυντή των Ακαδημιών, Μιχάλη Μητροτάσιου.

Ολη η ευθύνη για τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ και τη λειτουργία τους περνά πλέον στα χέρια του επιχειρηματία (γνωστού από τη δραστηριοποίησή του στον τομέα των καλλυντικών) Γρηγόρη Σαράντη.

Οι Ακαδημίες της ΑΕΚ γίνονται ανεξάρτητες από την ΠΑΕ, με την οποία θα υπάρχει πλέον σχέση μόνο όσον αφορά τη σύνδεση με την πρώτη ομάδα, δηλαδή τις από κοινού αποφάσεις για το ποιοι παίκτες θα προωθούνται σε αυτήν από τα τμήματα υποδομής.

Εκτός από αυτό, όσον αφορά τη λειτουργία, τη δομή, την οργάνωση και τη στελέχωση των Ακαδημιών κανείς από την ΠΑΕ δεν θα έχει σχέση.

Πρόκειται για προσωπική απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη, μετά την έκφραση ενδιαφέροντος από τον Σαράντη, με τον οποίο έχουν φιλικές σχέσεις. Ωστόσο, στην ουσία πρόκειται και για απόφαση–παραδοχή της αποτυχίας του project των Ακαδημιών όπως ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2013.

Πολύ περισσότερο, όπως πολλοί υποστηρίζουν, για απροθυμία της διοίκησης της ΠΑΕ και προσωπικά του Δ. Μελισσανίδη να κάνει τις παρεμβάσεις που οι περισσότεροι θεωρούσαν απαραίτητες για να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο στη λειτουργία των Ακαδημιών. Και ο λόγος της απροθυμίας φαίνεται πως λέγεται Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Οπως έχει γίνει στα περισσότερα ζητήματα μέχρι σήμερα, έτσι και στις Ακαδημίες, ο Δ. Μελισσανίδης στήριξε τις επιλογές του Ντούσκο, ο οποίος ήθελε να έχει ενεργό συμμετοχή.

Ετσι, αποδέχτηκε χωρίς να κάνει κάποια παρέμβαση την εξέλιξη με την παραίτηση του Ακη Ζήκου, έπειτα από οξύτατες διαφωνίες με τον Μπάγεβιτς, και την προώθηση του Μιχάλη Μητροτάσιου στη θέση του πρώην άσου της ΑΕΚ και της Μονακό. Με τον οποίο Μητροτάσιο ο Μπάγεβιτς είχε εξαιρετικές σχέσεις.

Ολα καλά ώς εδώ. Μόνο που το πράγμα δεν περπάτησε καθόλου. Εδώ και καιρό οι Ακαδημίες της ΑΕΚ ταλαιπωρούνται από προβλήματα που οφείλονται σε οργανωτικές ανεπάρκειες, παρά το γεγονός πως γίνεται μια μεγάλη επένδυση όλη την τελευταία τριετία.

Ρόλοι που δεν είναι διακριτοί, πρόσωπα που κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς κάνουν, κάποιοι που βρίσκονται σε επίκαιρες θέσεις χωρίς να δείχνουν πως ανταποκρίνονται στα στάνταρ, ενώ άλλοι που προσελήφθησαν με βάση σημαντικά βιογραφικά μένουν αναξιοποίητοι.

Η κατάσταση έφτασε στο μη περαιτέρω τον τελευταίο χρόνο. Αποκορύφωμα το περιστατικό στον αγώνα της Κ17 με την αντίστοιχη του Λεβαδειακού, που δεν εμφανίστηκε γιατρός και η ΑΕΚ εκτέθηκε δημόσια με όλη τη φασαρία που έγινε. Αλλά αυτό είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου.

Οποιοσδήποτε ασχοληθεί με το να δει τι γίνεται στη λειτουργία και πολύ περισσότερο στη σύνδεση των Ακαδημιών με την πρώτη ομάδα, καταλαβαίνει γρήγορα τα πολύ σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν.

Πρώτος απ' όλους, όπως φαίνεται, ο ίδιος ο Μελισσανίδης. Αλλά, όπως επίσης φαίνεται, ίσως και επειδή γνωρίζει πως το πρώτο βήμα που θα έπρεπε να κάνει για να αλλάξει την κατάσταση θα ήταν να αποκόψει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς από κάθε ευθύνη σε σχέση με τις Ακαδημίες, μάλλον προτίμησε, για να μη φτάσει σε αυτό το σημείο άμεσα, να δεχτεί την πρόταση του Σαράντη.

Και έτσι μέσω μιας συνολικής, ολοκληρωτικής αλλαγής να πάψει και η σχέση του Ντούσκο με τις υποδομές, έτσι κι αλλιώς.

Η ειρωνεία είναι πως η πρώτη κίνηση του Γ. Σαράντη είναι να αναθέσει την ευθύνη του νέου project στον Ακη Ζήκο, ο οποίος είχε αποχωρήσει λόγω του Μπάγεβιτς. Την πρόθεση του Σαράντη φυσικά γνώριζε από την αρχή ο Δ. Μελισσανίδης...

Ασχετα αν όσοι έχουν εικόνα καταλογίζουν και στον ίδιο τον Ζήκο ευθύνες για διάφορες αστοχίες, του αναγνωρίζουν όμως, όπως και σε άλλους που έχουν περάσει από διάφορα πόστα στην ΑΕΚ την τελευταία τριετία, πως η συνεργασία με τον Μπάγεβιτς δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα.

Ο Ζήκος θα αναλάβει κανονικά καθήκοντα από το καλοκαίρι, θα έχει μαζί του τον Γιάννη Σαμαρά, που είχε για χρόνια της ευθύνη για τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού.

Επίσης, μεταξύ άλλων θα έχουμε και επιστροφή του Δημήτρη Μάρκου, που επίσης πρόσφατα αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό. Γενικώς οι αλλαγές στη στελέχωση θα είναι σαρωτικές.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Στο χορτάρι τα ωραία!
​Στο ερώτημα αν η ΑΕΚ ήταν τόσο καλή ή η Λάρισα τόσο κακή, για να έρθει με χαρακτηριστική ευκολία το 4-0 χθες στο άδειο λόγω της τιμωρίας ΟΑΚΑ, η απάντηση είναι... και τα δύο. Αναμφισβήτητα το συγκρότημα του...
Στο χορτάρι τα ωραία!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΑΕΚ: Βλέπουν «μάχη» με Ολυμπιακό
Η ΑΕΚ θα πάει στη συνάντηση της Μεγάλης Δευτέρας έχοντας ξεκάθαρες θέσεις, το τελευταίο διάστημα, για όλα τα κεντρικά ζητήματα στο ποδόσφαιρο. Σαφές είναι πως στην Ενωση βλέπουν θετικά το έργο της προσωρινής...
ΑΕΚ: Βλέπουν «μάχη» με Ολυμπιακό
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Δεν σκότωσε και το θηρίο, αλλά ήταν καλή...
​Η ΑΕΚ δεν κέρδισε βέβαια... την Μποταφόγκο το Σάββατο το βράδυ, όπως ισχυρίστηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης για να μειώσει τη σημασία της πρώτης εύκολης της ομάδας του έπειτα από καιρό και να προλάβει τα πολλά...
Δεν σκότωσε και το θηρίο, αλλά ήταν καλή...
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Οσο αντέξει...
Σε άσχημη κατάσταση βρίσκει την ΑΕΚ η επομένη της τραγικής κατάληξης του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό καθώς αυτή τη στιγμή στην Ενωση υπάρχει μια κρίση. Και οι διέξοδοι κάθε άλλο παρά προφανείς είναι.
Οσο αντέξει...
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Νέα εποχή Ιβιτς στην ΑΕΚ
To πρώτο βήμα έγινε για να κλείσει το «ζευγάρι» στο οποίο όπως όλα δείχνουν ο Δ. Μελισσανίδης βλέπει τη διέξοδο για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ. Ο Ιλια Ιβιτς ανακοινώθηκε και επίσημα ως νέος τεχνικός διευθυντής.
Νέα εποχή Ιβιτς στην ΑΕΚ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Αίνιγμα το κέντρο ενόψει ΠΑΟ
Φτάσαμε Πέμπτη κι ακόμη ο Μανόλο Χιμένεθ, ίσως και λόγω των προβλημάτων, δεν έχει δείξει κάτι από τις σκέψεις του για το μεθαυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Κι αν στην άμυνα τα πράγματα φαίνονται...
Αίνιγμα το κέντρο ενόψει ΠΑΟ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας