Η άμυνα έκανε τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό στον δεύτερο χρονικά προημιτελικό του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των Ανδρών, χαρίζοντας στους «πράσινους» το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά, όπου την Παρασκευή (14/2, 17:00) θα αντιμετωπίσουν τον Προμηθέα Πατρών. Το «τριφύλλι» επικράτησε άνετα με 93-63 του Περιστερίου και συνεχίζει την πορεία του προς τον τελικό του θεσμού, στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου.
Νωρίτερα, ο Προμηθέας Πατρών έκαμψε με 86-77 την αντίσταση της ΝΕ Μεγαρίδος.
Την Πέμπτη, διεξάγονται οι άλλοι δύο προημιτελικοί (ΠΑΟΚ - ΑΕΚ και Ολυμπιακός-Καρδίτσα) με τους νικητές να κοντράρονται στον δεύτερο ημιτελικό.
Η εξέλιξη της αναμέτρησης
Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να «καθαρίσει» νωρίς την πρόκριση και το πέτυχε. «Χτυπώντας» την ανοργάνωτη άμυνα του Περιστερίου, οι «πράσινοι» ξέφυγαν με 7-2 στο 3΄ και 14-9 στο 5΄, ενώ στο 8΄ εξασφάλισαν για πρώτη φορά μία διψήφια διαφορά (23-13), απέναντι στην ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη που τα είχε και με την... αστοχία της.
Το σύνολο του Εργκίν Αταμάν έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +15 (28-13), ενώ με τον Τούρκο τεχνικό να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής στη συνέχεια και την άμυνα να συνεχίζει τον... στραγγαλισμό του Περιστερίου, η διαφορά εκτοξεύτηκε για πρώτη φορά στο +20 (39-19 στο 15΄) και εκεί παράμεινε μέχρι το ημίχρονο για το «τριφύλλι», που είχε κυριαρχήσει και στα ριμπάουντ.
Δίχως να κατεβάσουν ταχύτητα, οι πρωταθλητές Ευρώπης συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης.
Κορυφαίος των νικητών ο Τσεντί Όσμαν με 15 πόντους, ενώ ο Γουένιεν Γκέιμπριελ κυριάρχησε στη ρακέτα με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ. Διψήφιος και ο Ντίνος Μήτογλου (12π.), ενώ ο Εργκίν Αταμάν μπορεί να είναι χαρούμενος για τον επιθετικό πλουραλισμό της ομάδας του, καθώς σκόραραν όλοι οι παίκτες.
Από το Περιστέρι πάλεψε ο Τζάρελ Έντι με 15 πόντους και 4/9 τρίποντα.
- Τα δεκάλεπτα: 28-13, 48-26, 71-50, 93-63
- Διαιτητές: Καρπάνος, Τηγάνης, Κατραχούρας
Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Μπράουν 8, Μωραϊτης 3 (1), Σλούκας 8 (2), Οσμάν 15 (2), Σαμοντούροβ 8 (1), Παπαπέτρου 6, Γκραντ 9 (2), Ναν 4, Γκέιμπριελ 12, Ερνανγκόμεθ 8 (2), Μήτογλου 12 (1).
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Γιώργος Λιμνιάτης): Κόφι 6, Πάπας 6, Χιλ 2, Σταυρακόπουλος, Πουλιανίτης 2, Τσουργιάννης, Ράιλι 10 (2), Αβδάλας 6(1), Χάρις 5 (1), Μπράουν 2, Έντι 15 (4), Ζούγρης 9,
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας