• Αθήνα
    Αραιές νεφώσεις
    27°C 25.4°C / 30.7°C
    3 BF
    40%
  • Θεσσαλονίκη
    Ελαφρές νεφώσεις
    28°C 25.8°C / 29.3°C
    3 BF
    46%
  • Πάτρα
    Αίθριος καιρός
    26°C 25.0°C / 28.3°C
    2 BF
    62%
  • Ιωάννινα
    Ελαφρές νεφώσεις
    20°C 19.9°C / 19.9°C
    5 BF
    60%
  • Αλεξανδρούπολη
    Ελαφρές νεφώσεις
    25°C 24.9°C / 25.2°C
    4 BF
    41%
  • Βέροια
    Αυξημένες νεφώσεις
    25°C 24.0°C / 25.1°C
    1 BF
    51%
  • Κοζάνη
    Θύελλα
    20°C 20.4°C / 20.4°C
    4 BF
    40%
  • Αγρίνιο
    Αίθριος καιρός
    28°C 27.8°C / 27.8°C
    3 BF
    42%
  • Ηράκλειο
    Ελαφρές νεφώσεις
    25°C 22.1°C / 26.1°C
    4 BF
    64%
  • Μυτιλήνη
    Ελαφρές νεφώσεις
    25°C 24.0°C / 24.9°C
    2 BF
    61%
  • Ερμούπολη
    Ελαφρές νεφώσεις
    25°C 24.8°C / 25.4°C
    2 BF
    53%
  • Σκόπελος
    Αυξημένες νεφώσεις
    26°C 25.7°C / 25.7°C
    2 BF
    51%
  • Κεφαλονιά
    Ελαφρές νεφώσεις
    24°C 23.9°C / 23.9°C
    3 BF
    69%
  • Λάρισα
    Σποραδικές νεφώσεις
    30°C 29.0°C / 29.9°C
    0 BF
    25%
  • Λαμία
    Ελαφρές νεφώσεις
    27°C 27.5°C / 27.5°C
    2 BF
    38%
  • Ρόδος
    Σποραδικές νεφώσεις
    23°C 22.7°C / 22.8°C
    5 BF
    78%
  • Χαλκίδα
    Ελαφρές νεφώσεις
    29°C 27.1°C / 31.0°C
    2 BF
    21%
  • Καβάλα
    Ελαφρές νεφώσεις
    23°C 23.3°C / 23.3°C
    4 BF
    67%
  • Κατερίνη
    Αυξημένες νεφώσεις
    26°C 25.8°C / 27.7°C
    2 BF
    56%
  • Καστοριά
    Αυξημένες νεφώσεις
    22°C 22.2°C / 22.2°C
    1 BF
    66%
INTIME SPORTS
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Ερυθρόλευκη» μαγεία

  • A-
  • A+
Ο υπερηχητικός Ολυμπιακός διέλυσε με 93-73 στην Πόλη τη Φενέρμπαχτσε του Ιτούδη και έμεινε στην κορυφή, πριν από το ντέρμπι με την Εφές. Τρομεροί Παπανικολάου, Κάναν.

Ενας υπερηχητικός Ολυμπιακός, παρότι εμφανίστηκε στην Πόλη χωρίς τον Κώστα Σλούκα και τον Αλεκ Πίτερς, διέλυσε για δεύτερη φορά φέτος τη Φενέρμπαχτσε σε ένα ματς που υποτίθεται ότι ήταν ντέρμπι κορυφής. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα,πήρε ένα ακόμη μεγάλο «διπλό» τη φετινή σεζόν, αφού επικράτησε με 93-73, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας και επιβεβαιώνοντας ότι κυμαίνεται σε πολύ υψηλά ποιοτικά στάνταρ. Παράλληλα, είναι πολύ σημαντικό ότι πλέον μετράει δύο νίκες κόντρα σε βασικούς ανταγωνιστές της για τη μάχη της τετράδας, δηλαδή τη Φενέρ και τη Ρεάλ, που είναι το φαβορί στην αποψινή αναμέτρησή της με τον Παναθηναϊκό.

Με την επιβλητική αυτή νίκη οι νταμπλούχοι Ελλάδας ανέβασαν το ρεκόρ τους στο 15-7, είναι αγκαλιά με την εξασφάλιση μιας θέσης στα πλέι οφ που παραμένει αρχικός στόχος και φυσικά, αν συνεχίσουν έτσι, είναι από τα φαβορί να εξασφαλίσουν και το πλεονέκτημα έδρας για δεύτερη σερί χρονιά. Και βέβαια όλοι περιμένουν με ακόμη μεγαλύτερη ανυπομονησία το ντέρμπι της Παρασκευής με τη δις πρωταθλήτρια Ευρώπης, Εφές, την οποία θα υποδεχθούν στο κατάμεστο ΣΕΦ. Με την ήττα αυτή η Φενέρ έμεινε δύο νίκες πίσω από την κορυφή με ρεκόρ 13-9, παραμένει σε τροχιά οκτάδας, ωστόσο αυτό που προβλημάτισε περισσότερο τον Δημήτρη Ιτούδη είναι ο τρόπος με τον οποίο παραδόθηκε η ομάδα του.

Το ματς δεν ήταν εύκολο, μέσα σε ένα γήπεδο που «έβραζε» κόντρα σε έναν αντίπαλο που ήθελε οπωσδήποτε ρεβάνς για τη βαριά ήττα του α' γύρου με 94-67. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός με αφετηρία το τέλειο πρώτο 15λεπτο, όχι απλά αιφνιδίασε τους γηπεδούχους μεταφέροντάς τους από νωρίς όλη την πίεση, αλλά παρέδωσε μαθήματα ολοκληρωτικού μπάσκετ.

Με πολλούς πρωταγωνιστές, με πρώτους μεταξύ ίσων τους Παπανικολάου (21 π., άγγιξε το ατομικό του ρεκόρ), Κάναν (20 π. με 6/9 τρ.), Λαρεντζάκη (11 π.), «έχτισε» μια διαφορά που έφτασε τους 30 πόντους (46-16 στο 17'). Διψήφιοι τελείωσαν επίσης οι ΜακΚίσικ (12 με 3/5 τρ.), Βεζένκοφ (12 π.) και φυσικά ο βιονικός Τόμας Γουόκαπ (12 π., 5 ρ., 7 ασ.), ο οποίος όταν χρειάστηκε (ελλείψει Σλούκα) πήρε σημαντικές ανάσες από τον Λούντζη.

Ο τελικός απολογισμός των 17/29 τριπόντων (ποσοστό 58,6%) δείχνει την αυτοπεποίθηση και το καθαρό μυαλό που είχε ο Ολυμπιακός, ο οποίος είχε δημιουργήσει όλη την άνεση να μην κλονιστεί όταν η Φενέρ, στο μοναδικό διάστημα που αντέδρασε, με ένα σερί 10-0 μείωσε στους 13 πόντους. Ούτε καν χρειάστηκε πόντους από τους ψηλούς, που έκαναν μεν τη βρόμικη δουλειά σε άμυνα και ριμπάουντ, αλλά ο μόνος από τους τρεις σέντερ που έβαλε 4 πόντους ήταν ο Μπολομπόι, με τους Φαλ και Μπλακ να μην ανοίγουν λογαριασμό.

Ενδεικτικό της νευρικότητας την οποία επέδειξε η τουρκική ομάδα ήταν η αποβολή του Γουίλμπεκιν με δύο τεχνικές ποινές. Από όλους τους παίκτες της, μόνο ο Γκούντουριτς (24 π.) πάλεψε, αλλά ήταν μόνος του, από τη στιγμή που και ο Καλάθης (0 π., 4 ασ.) ήταν σκιά του εαυτού του.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΜΠΑΣΚΕΤ
Αυτός ο Ολυμπιακός, ο μέγας
Παίζοντας καταπληκτική ομαδική άμυνα και με μαέστρο στην επίθεση τον Κώστα Σλούκα (22 π., 6α σ.) γονάτισε με 84-72 τη Φενέρμπαχτσε στο 5ο και τελευταίο παιχνίδι.
Αυτός ο Ολυμπιακός, ο μέγας
ΜΠΑΣΚΕΤ
Ωρα... Κάουνας στο ΣΕΦ
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (21.30, NS prime) τη Φενέρμπαχτσε στο κατάμεστο «Ειρήνης & Φιλίας», στο 5ο και τελευταίο παιχνίδι των πλέι οφ. Προπονήθηκε ο Παπανικολάου.
Ωρα... Κάουνας στο ΣΕΦ
ΜΠΑΣΚΕΤ
«Ερυθρόλευκη έξαψη»
Ο αγώνας στο κατάμεστο ΣΕΦ με τη Φενέρμπαχτσε θα κρίνει οριστικά και αμετάκλητα την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Κάουνας.
«Ερυθρόλευκη έξαψη»
ΜΠΑΣΚΕΤ
Με νίκη πάει στο Κάουνας!
Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να πάρει απόψε την πρόκριση στο φάιναλ φορ, χωρίς να σκέφτεται το «μαξιλαράκι» του 5ου ματς στο ΣΕΦ.
Με νίκη πάει στο Κάουνας!
ΜΠΑΣΚΕΤ
Μαθημένα τα βουνά!
Ο Ολυμπιακός δοκιμάζει τις αντιστάσεις του απόψε στην Πόλη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε.
Μαθημένα τα βουνά!
ΜΠΑΣΚΕΤ
Ο πρώτος «τελικός»
Την πρώτη από τις τρεις νίκες που χρειάζεται για να προκριθεί στο φάιναλ φορ του Κάουνας (19-21 Μαΐου) θα διεκδικήσει απόψε ο Ολυμπιακός, που υποδέχεται την τουρκική Φενερμπαχτσέ.
Ο πρώτος «τελικός»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας