Παίζοντας ψυχωμένα, ειδικά στην τέταρτη και καθοριστική περίοδο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση της Αλμπα και να φύγει από το παρκέ του ΣΕΦ πανηγυρίζοντας. Επικράτησε με 86-76 και ανέβασε το ρεκόρ του σε 7-3, απολογισμός που τον κρατάει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Παρεμπιπτόντως, αυτή ήταν η 7η σερί ήττα της Αλμπα, η οποία ξεκίνησε με 3-0, αλλά από τις 19 Οκτωβρίου, τότε που κατατρόπωσε τον Παναθηναϊκό με 94-65, δεν έχει ξαναχαρεί.
Η αλήθεια είναι ότι η τελική επικράτηση ήρθε πιο δύσκολα απ' όσο μαρτυρά μια διαφορά 10 πόντων. Οι «ερυθρόλευκοι» για 30 λεπτά προσπαθούσαν να «χτίσουν» μια διαφορά που να τους επιτρέψει να νιώσουν πιο άνετα, αλλά δεν τα κατάφερναν. Η παρουσία του θηριώδους Κουμάντζε (2.24) κάτω από το καλάθι τούς ανάγκαζε να βγάζουν την μπάλα έξω και να σουτάρουν πολλά τρίποντα, αλλά με άσχημα ποσοστά (8/28). Ωστόσο την κρίσιμη στιγμή γράφτηκε ένα σενάριο αντίθετο με εκείνο του Τελ Αβίβ.
Ο συγκλονιστικός Κώστας Παπανικολάου (19 π., 9 ρ.) που ήταν πανταχού παρών, μαζί με τον Κώστα Σλούκα (12 π., 11 ασ.), ο οποίος έβαλε το καθαρό μυαλό, ήταν οι πρωταγωνιστές στην καθοριστική τέταρτη περίοδο. Τότε που μαζί με τον Βεζένκοφ (24 π.) και τον Μπολομπόι (12 π. χωρίς να χάσει σουτ), οι Πειραιώτες πάτησαν το γκάζι και έφτασαν στο αποτέλεσμα που ήθελαν, αν αναλογιστούμε ότι στο 30' το σκορ ήταν στο εύθραυστο 61-59. Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα το πρόβλημα παραμένει ότι οι περισσότεροι καινούργιοι και ειδικά οι Κάναν και Πίτερς, που έπαιξαν μόλις από 6 λεπτά (καθόλου ο Μπλακ), δεν έχουν μπει στον ρυθμό της ομάδας.
Ευκαιρία για σερί
Μετά τη δύσκολη όσο και σημαντική προχθεσινή νίκη επί της Βίρτους, ο Παναθηναϊκός (3-6) έχει τη μεγάλη ευκαιρία να βελτιώσει το ρεκόρ του και να πετύχει, για πρώτη φορά φέτος, δύο σερί νίκες και να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Υποδέχεται απόψε (21.00, NS Prime) την ασταθή και ισόβαθμή του Βιλερμπάν (3-6), η οποία μπορεί να έχει ξανά στη σύνθεσή της τον Νάντο ΝτεΚολό, αλλά προέρχεται από μια οδυνηρή εντός έδρας ήττα από την Μπάγερν στην παράταση.
Ολα δείχνουν πως ούτε και σε αυτό το παιχνίδι θα παίξει ο Μάριους Γκριγκόνις, ο οποίος εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από τη μέση του, ωστόσο ο Ντέγιαν Ράντονιτς θέλει να πιστεύει ότι οι παίκτες του θα «χτίσουν» πάνω στο καλό μομέντουμ που οι ίδιοι δημιούργησαν.
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε με μεγάλη θέληση και ενέργεια, να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν θα είναι εύκολο. Η προσέγγισή μας με τη Βίρτους ήταν σωστή και πρέπει να την επαναλάβουμε κόντρα στη Βιλερμπάν, που έχει ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες. Θυμίζω ότι η γαλλική ομάδα έχει πετύχει τις δύο από τις τρεις νίκες της εκτός έδρας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μαυροβούνιος τεχνικός.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας