Πέρα από τον φόβο του κορονοϊού, υπήρχαν και αρκετοί παίκτες του ΝΒΑ που δεν ήθελαν να συνεχίσουν να αγωνίζονται στο φετινό πρωτάθλημα, λόγω της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ αλλά και των περιστατικών που ακολούθησαν.
Εν τέλει πρυτάνευσε η λογική και άπαντες αποφάσισαν να γονατίζουν στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου πριν από κάθε παιχνίδι. Δεν το έκαναν όχι μόνο στον πρώτο τους αγώνα στο Ορλάντο, αλλά συνέχεια, σε κάθε ευκαιρία.
Οπως αναμενόταν, αυτή η επαναλαμβανόμενη κίνηση, που φτάνει σε πολλά εκατομμύρια σπίτια ανά τον κόσμο, έχει ενοχλήσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως δεν θα παρακολουθήσει ξανά φέτος κάποιον αγώνα του πρωταθλήματος μπάσκετ.
Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον Λεμπρόν Τζέιμς και εκφράζει κάθε λογικό φίλαθλο και άνθρωπο: «Ειλικρινά δεν νομίζω πως η μπασκετική κοινότητα λυπάται επειδή ο Τραμπ θα σταματήσει να βλέπει αγώνες. Θεωρώ πως εκπροσωπώ όλα τα παιδιά. Δεν θα μας λείψει ο Τραμπ».
Ο Λεμπρόν πάντοτε είναι λάβρος κατά του προέδρου, ενώ έχει και απήχηση. Διότι ο 36χρονος σταρ των Λος Αντζελες Λέικερς δεν είναι απλά ο μεγαλύτερος σταρ του ΝΒΑ, αλλά κι αυτός που βγαίνει πάντοτε μπροστά για να καυτηριάσει κοινωνικά ζητήματα.
Ο Τζέιμς είναι επικεφαλής μιας καμπάνιας που έχει βασικό στόχο να προστατεύσει τα εκλογικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών, εν όψει της μεγάλης αναμέτρησης του Νοεμβρίου. Πολλοί μαύροι πολίτες της Αμερικής φοβούνται να πάνε στις κάλπες, ειδικά μετά τα γεγονότα των τελευταίων μηνών. Και φυσικά το ενδεχόμενο αποχής τους ευνοεί τον Τραμπ.
Από τη μεριά του το ΝΒΑ ανακοίνωσε χθες τη δημιουργία ενός ιδρύματος που θα μαζέψει χρήματα, ώστε να ενισχύσει την κοινότητα των μαύρων, δίνοντας εργασιακές ευκαιρίες. Θα μαζευτούν 300.000.000 δολάρια την επόμενη δεκαετία με τον πλέον απλό τρόπο: Κάθε ομάδα από τις 30 θα δίνει ετησίως ένα εκατομμύριο.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας