Έπειτα από ένα καταπληκτικό παιχνίδι, ίσως το καλύτερο στη διοργάνωση μέχρι στιγμής, η εθνική Σερβίας νίκησε τη Ρωσία με 87-79 και πήρε πανάξια την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής. Οι Σέρβοι θα διεκδικήσουν το τέταρτο χρυσό τους σε Eurobasekt, απέναντι στους «πολύ γνώριμους» Σλοβένους.
Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς απέδειξε γιατί η Σερβία παραμένει το μεγαλύτερο «εργοστάσιο» μπάσκετ στην Ευρώπη, καθώς, παρά τις μεγάλες απουσίες πριν και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, κατάφερε να φθάσει μέχρι τον τελικό.
Για να το κάνει αυτό χρειάστηκε να κάμψει την αντίσταση της πολύ μαχητικής Ρωσίας. Η ομάδα του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς προσπάθησε για την ανατροπή, όπως έκανε και με την εθνική μας, ωστόσο οι Σέρβοι φάνηκαν πολύ διαβασμένοι και αρκετά καλύτεροι.
Το παιχνίδι ήταν αντάξιο του ρόστερ και της διάθεσης των δύο ομάδων με τους σούπερ σταρ Μπογκντάνοβιτς και Σβεντ να ξεχωρίζουν από τις δύο ομάδες.
Οι Σέρβοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του και στο πρώτο ημίχρονο προηγήθηκαν ακόμη και με 16 πόντους. Η Ρωσία, όμως, δεν παρέδωσε τα όπλα, γύρισε το ματς προς το τέλος (η διαφορά πήγε ακόμη και στους δύο), όμως κάποιες άστοχες επιλογές, αλλά και η ετοιμότητα των Σέρβων έγειραν την πλάστιγγα προς τη μεριά της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς.
Οι Σέρβοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα άλλο λαμπρό τέκνο της πάλαι ποτέ γιουγκοσλαβικής σχολής, τους Σλοβένους, το βράδυ της Κυριακής.
Έπαθλο η κορυφή της Ευρώπης.
Τα δεκάλεπτα: 20-25, 34-48, 57-66, 79-87.
Ρωσία: Σβεντ 33 (5 ασίστ), Φριτζόν 3, Ίβλεφ, Αντόνοφ, Ζούμπκοφ 6, Χβοστόφ 10 (4 ασίστ), Μοζγκόφ 11 (9 ριμπ.), Βοροντσέβιτς 14 (4 ριμπ.), Ντ. Κουλάγκιν, Κουρμπάνοφ 2.
Σερβία: Μάτσβαν 4, Μπογκντάνοβιτς 24 (4 ασίστ), Λούτσιτς 13 (7 ριμπ.), Μιλοσάβλιεβιτς 7, Μπίρτσεβιτς 2, Στίματς, Μίτσιτς 5, Γκούντουριτς 3, Γιόβιτς 8 (6 ασίστ), Κούζμιτς, Μαριάνοβιτς.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας