• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 27.8°C / 30.7°C
  3 BF
  44%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  26°C 23.8°C / 29.4°C
  2 BF
  73%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.6°C / 27.7°C
  0 BF
  65%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  1 BF
  64%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.9°C / 24.9°C
  0 BF
  65%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  26°C 24.6°C / 27.0°C
  1 BF
  68%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.3°C / 23.4°C
  2 BF
  43%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  29°C 29.0°C / 29.0°C
  1 BF
  45%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 24.8°C / 27.7°C
  5 BF
  66%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.1°C / 25.9°C
  4 BF
  61%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 26.4°C / 26.8°C
  4 BF
  65%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.7°C / 25.7°C
  2 BF
  53%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.9°C / 24.9°C
  0 BF
  100%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.2°C / 26.9°C
  0 BF
  57%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  28°C 25.6°C / 28.3°C
  1 BF
  51%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.8°C / 26.0°C
  3 BF
  50%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.6°C / 29.3°C
  2 BF
  44%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 23.3°C / 26.0°C
  2 BF
  58%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.7°C / 27.3°C
  2 BF
  82%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.0°C / 23.0°C
  0 BF
  67%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σηματοδοτεί τη μεταμόρφωση της μάρκας

 • A-
 • A+
Η γκάμα της Tonale είναι διαθέσιμη σε τέσσερις εκδόσεις με πλήρη εξοπλισμό και ξεχωριστό χαρακτήρα.

Η Tonale είναι το πρώτο βήμα της μάρκας προς τον εξηλεκτρισμό της. Και μια ευκαιρία επιτέλους οι ανά τον κόσμο Alfisti να χαμογελάσουν. Ενώ, παράλληλα, ο ανταγωνισμός οφείλει να ανησυχεί!

Ολα αυτά σε ένα αυτοκίνητο που έχει την υπογραφή και τη γοητευτική εικόνα που του έχει δώσει ο επιτυχημένος Ελληνας σχεδιαστής τής Alfa Romeo, Αλέξανδρος Λιώκης.

Και επειδή και τούτος ο κατασκευαστής κινείται πλέον (και) ηλεκτρικά, ο «ναός» του Alessandro Volta –του εφευρέτη της μπαταρίας–, στο Κόμο, αποτελεί τον συμβολικό χώρο απ’ όπου ξεκίνησε την πορεία της η Tonale. Πρόκειται για το μοντέλο που σηματοδοτεί τη μεταμόρφωση της Alfa Romeo και την είσοδό της στην εξηλεκτρισμένη εποχή του αυτοκινήτου.

Με αναφορές στο παρελθόν της μάρκας, αλλά με το βλέμμα στο μέλλον της αυτοκίνησης, ο Αλέξανδρος Λιώκης και η ομάδα του Centro Stile Alfa Romeo δημιούργησαν ένα αυτοκίνητο με έντονη ταυτότητα και χαρακτήρα.

Η είσοδος της Alfa Romeo στην εξηλεκτρισμένη εποχή πραγματοποιείται με την εφαρμογή ενός νέου, καινοτόμου υβριδικού συστήματος 48V που δίνει δυνατότητες κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά. Αποκλειστικά για την Alfa Romeo διαθέσιμος είναι ο υβριδικός κινητήρας 1.5 48V 160hp VGT (Variable-Geometry Turbo), ο οποίος συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 15kW (20hp) και 55Nm ροπής, ο οποίος είναι σε θέση να κινήσει το όχημα ακόμα κι αν ο θερμικός κινητήρας είναι εκτός λειτουργίας.

Διαθέσιμη με την Tonale είναι και η αντίστοιχη έκδοση του κινητήρα με τους 130 ίππους, που επίσης συνδυάζεται με τον ηλεκτροκινητήρα των 20 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο των 7 σχέσεων και έχει δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά.

Χάρη στην υψηλή απόδοση του ηλεκτροκινητήρα, και οι δύο εκδόσεις επιτρέπουν την κίνηση του αυτοκινήτου χωρίς να λειτουργεί ο θερμικός κινητήρας. Η μπαταρία των 48V που τροφοδοτεί το σύστημα βρίσκεται στο πάτωμα του αυτοκινήτου (περίπου στο κέντρο) και επιβαρύνει ελάχιστα το συνολικό βάρος (11 κιλά). Η φόρτισή της γίνεται από τον κινητήρα αλλά και κατά την επιβράδυνση του οχήματος χάρη στο προηγμένο σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

Τα δυναμικά χαρακτηριστικά της Tonale δίνουν αμέσως το στίγμα μιας πραγματικής Alfa Romeo, χάρη και στις τεχνικές επιλογές που περιλαμβάνουν:

Το πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης στην κατηγορία με λόγο μετάδοσης 13,6:1 για εξαιρετική ακρίβεια και ταχύτητα αντίδρασης στις εντολές του οδηγού.

Το καινοτόμο brake-by-wire σύστημα πέδησης IBS που περιλαμβάνει τις τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo και προσφέρει απόδοση, αμεσότητα και αντοχή με πολύ μικρότερο βάρος σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα.

Το σύστημα Dynamic Torque Vectoring που μεγιστοποιεί τα επίπεδα πρόσφυσης στις στροφές και ελαχιστοποιεί το φαινόμενο της υποστροφής.

Το σύστημα που βρίσκεται στον βασικό εξοπλισμό της Tonale αποτελείται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3’’ και την οθόνη αφής των 10,25’’ που χάρη στο νέο λογισμικό ξεχωρίζουν για την άμεση ανταπόκριση στις εντολές και τα καθαρά γραφικά που επιτρέπουν την απροβλημάτιστη πληροφόρηση του οδηγού, χωρίς εκείνος να χρειάζεται να πάρει τα μάτια του από τον δρόμο.

Επίσης, με την Tonale, για πρώτη φόρα σε παγκόσμιο επίπεδο ένα όχημα εφαρμόζει το ψηφιακό πιστοποιητικό NFT (Non-Fungible-Token), το οποίο –εφόσον το επιθυμεί ο χρήστης– δημιουργεί ένα αναλυτικό και αδιάβλητο «ημερολόγιο» χρήσης του αυτοκινήτου που μπορεί να πιστοποιήσει τη σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου, προστατεύοντας την υπολειμματική αξία του. Στο άμεσο μέλλον το πιστοποιητικό NFT αναμένεται να αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό που θα καθορίζει την τιμή ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Τέλος, η Tonale εφοδιάζεται με σειρά εξελιγμένων συστημάτων προηγμένης οδήγησης (ADAS) νέας γενιάς που της δίνουν τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2. Την ίδια στιγμή το σύστημα παραμετροποίησης Alfa D.N.A. επιτρέπει στον οδηγό να διαμορφώνει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου σύμφωνα με τις προτιμήσεις του. Το σύστημα D (Dynamic), N (Natural), A (Advance Efficiency) επενεργεί στην απόκριση του κινητήρα και τη διαχείριση του υβριδικού συστήματος, στη χαρτογράφηση του κιβωτίου ταχυτήτων, την αίσθηση του συστήματος διεύθυνσης, αλλά και στην ανάρτηση σε περίπτωση που το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο με την «Alfa Active Suspension».

Η γκάμα της Tonale είναι διαθέσιμη σε τέσσερις εκδόσεις με πλήρη εξοπλισμό και ξεχωριστό χαρακτήρα. Κατά τη διάρκεια του λανσαρίσματος διαθέσιμη είναι και η ειδική έκδοση «EDIZIONE SPECIALE», η οποία εφοδιάζεται τόσο με τον κινητήρα των 130 όσο και με εκείνον των 160 ίππων.

Στην ελληνική αγορά η Alfa Romeo Tonale είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελίες. Μέσω της χρηματοδότησης της FCA Bank και του προγράμματος «Drive Now» το νέο μοντέλο μπορεί να αποκτηθεί με 274 ευρώ/μήνα, ενώ καλύπτεται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 200.000 χλμ. και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας.

Alfa Romeo Tonale Hybrid 130

Κινητήρας: 1.469 κ.εκ., 4 κύλινδροι, βενζίνη
Ισχύς: 130 PS/ 5.750 σ.α.λ.
Ροπή: 240 Nm/1.500 σ.α.λ
0-100: 9,9 δευτερόλεπτα
Τελική: 195 χλμ./ώρα
Κατανάλωση: 5,6 λίτρα/100 χλμ.
CO2: 127 γραμμάρια
Τέλη: 81 ευρώ
Τιμή: 37.300 ευρώ

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Πεντάστερο
Το αμιγώς ηλεκτρικό crossover Kia EV6 τιμήθηκε με την υψηλότερη βαθμολογία ασφάλειας ύστερα από εκτεταμένες δοκιμές από τον Euro NCAP, τον κορυφαίο ανεξάρτητο οργανισμό δοκιμών ασφάλειας της Ευρώπης.
Πεντάστερο
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Μικροκινητικότητα
Τα σκούτερ SILENCE διατίθενται σε δύο εκδόσεις, με την τελική ταχύτητα είτε στα 45 χλμ./ώρα είτε στα 110 χλμ./ώρα.
Μικροκινητικότητα
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Ευκολία φόρτισης
Με το CUPRA Born, η μάρκα επαναπροσδιορίζει τον τρόπο φόρτισης του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού αντισυμβατικού αυτοκινήτου της.
Ευκολία φόρτισης
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Εξηλεκτρισμός της γκάμας
Τα Fiat 500X και Tipo είναι διαθέσιμα και στην ελληνική αγορά με το νέο υβριδικό σύστημα που κατ’ αποκλειστικότητα για την κατηγορία προσφέρει δυνατότητες αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης.
Εξηλεκτρισμός της γκάμας
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Βραβείο σχεδιασμού
Το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα crossover Nissan Ariya κέρδισε το Βραβείο Red Dot Design στην κατηγορία σχεδίασης προϊόντων.
Βραβείο σχεδιασμού
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Το καλύτερο ηλεκτρικό
Το Hyundai Motor Group κέρδισε το βραβείο «e-Business of the Year» στα Move Electric Awards 2022, με το επαναστατικό IONIQ 5 «Καλύτερο Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο».
Το καλύτερο ηλεκτρικό

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας