• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 16.6°C / 19.5°C
  2 BF
  52%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 15.2°C / 16.9°C
  1 BF
  48%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 17.1°C / 22.0°C
  5 BF
  58%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 13.6°C / 17.9°C
  1 BF
  42%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  4 BF
  51%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  16°C 14.6°C / 16.3°C
  2 BF
  53%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 12.2°C / 12.4°C
  0 BF
  38%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 15.2°C / 18.6°C
  2 BF
  41%
 • Ηράκλειο
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 16.1°C / 22.5°C
  3 BF
  73%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.9°C / 18.9°C
  3 BF
  59%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 17.2°C / 19.6°C
  5 BF
  63%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 13.5°C / 15.6°C
  4 BF
  70%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 19.9°C / 19.9°C
  2 BF
  68%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.5°C / 15.9°C
  0 BF
  44%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.7°C / 15.5°C
  2 BF
  100%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.8°C / 22.8°C
  2 BF
  58%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 16.1°C / 19.8°C
  3 BF
  55%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 14.9°C / 16.3°C
  2 BF
  50%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.4°C / 17.0°C
  2 BF
  58%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.8°C / 12.8°C
  2 BF
  52%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τεχνολογικό άλμα

 • A-
 • A+
Η τελευταία γενιά Jazz προσφέρει αβίαστη οδηγική εμπειρία με άμεση απόκριση και αποδοτική λειτουργία.

Το Jazz, που κυκλοφορεί πλέον αποκλειστικά σε υβριδική έκδοση, είναι ένα σημαντικό μοντέλο στη δέσμευση της Honda να εξηλεκτρίσει το 100% των ευρωπαϊκών mainstream αυτοκινήτων της μέχρι το 2022.

Η ολοκαίνουργια 4η γενιά του ιαπωνικού αυτοκινήτου διατηρεί τον χαρακτήρα MPV, αλλά τον συνδυάζει με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και παρουσιάζεται αναβαθμισμένη σε κάθε τομέα.

H Honda έχει εξελίξει την αμέσως αναγνωρίσιμη σιλουέτα ενός όγκου του Jazz. Χάρη στις νέες δομικές τεχνολογίες, η κολόνα Α είναι μισή σε πλάτος συγκριτικά με αυτή του προηγούμενου μοντέλου, βελτιώνοντας την οριζόντια ορατότητα προς τα εμπρός. Η καλαίσθητη σχεδίαση της κολόνας Α είναι αποτέλεσμα της πολύ βελτιωμένης στρεπτικής ακαμψίας και νέων δομικών τεχνολογιών που μεταφέρουν τα φορτία πρόσκρουσης προς τα ειδικά σχεδιασμένα σημεία κατάρρευσης.

Φυσικές, ζωηρές γραμμές εκτείνονται οριζόντια κατά μήκος των πλευρών του αυτοκινήτου, αποτυπώνοντας μια φρέσκια σχεδίαση.

Οι πιο απότομες, πιο κάθετες γραμμές τονίζουν το πίσω φτερό και τα τόξα των θόλων των τροχών, ενισχύοντας οπτικά το φαρδύτερο στήσιμο του αυτοκινήτου και την αίσθηση σταθερότητας. Η σχεδίαση του πίσω τμήματος απηχεί τις καθαρές γραμμές του εμπρός τμήματος με μια κομψή, νέα οριζόντια διάταξη των φωτιστικών σωμάτων και μια διακριτική αεροτομή οροφής.

Η τελευταία γενιά Jazz προσφέρει αβίαστη οδηγική εμπειρία με άμεση απόκριση και αποδοτική λειτουργία, συμπληρώνοντας τα κορυφαία επίπεδα ευρυχωρίας, άνεσης και χρηστικότητας που το χαρακτηρίζουν.

Tο νέο Jazz διατηρεί την ψηλή σιλουέτα και οι εξωτερικές αναλογίες είναι σχεδόν αμετάβλητές συγκριτικά µε το απερχόµενο µοντέλο. Με µήκος 4.044 χλστ., πλάτος 1.694 και ύψος 1.526, είναι µόνο 16 χλστ. πιο µακρύ από το προηγούμενο.

Το σύστημα e:HEV δημιουργήθηκε για το Jazz στοχεύοντας σε ακόμα καλύτερη οδηγική εμπειρία. Περιλαμβάνει δύο ηλεκτροκινητήρες υψηλής πυκνότητας ισχύος, έναν βενζινοκινητήρα 1.5L i-VTEC, μία μπαταρία ιόντων λιθίου και ένα καινοτόμο κιβώτιο μιας σχέσης μετάδοσης. Ολα αυτά συνεργάζονται με σκοπό τη βέλτιστη ισορροπία οικονομίας / επιτάχυνσης.

Παράλληλα, δένουν αρμονικά μεταξύ τους ώστε να πετυχαίνουν μια ομαλή, άμεση απόκριση. Η οποία δεν είναι εκείνη των αμιγώς ηλεκτρικών, αλλά την ώθηση που δίνουν οι ηλεκτροκινητήρες τη νιώθεις. Στο πάτημα του γκαζιού οι στροφές ανεβαίνουν γρήγορα, έχοντας και τη συνδρομή των 253 Nm των ηλεκτρικών μοτέρ, που απογειώνουν το αυτοκίνητο.

Το σύστημα e:HEV περιλαμβάνει τρία προγράμματα οδήγησης: στο πρόγραμμα EV Drive το Jazz κινείται αμιγώς ηλεκτρικά, στο Hybrid Drive ο βενζινοκινητήρας παράγει ενέργεια τροφοδοτώντας το ηλεκτρικό μοτέρ, ενώ υπάρχει και το Engine Drive, όπου ο κινητήρας εσωτερικής καύσης εμπλέκεται άμεσα στην κίνηση του οχήματος.

Στα περισσότερα σενάρια οδήγησης στην πόλη, η βέλτιστη απόδοση επιτυγχάνεται με τη χρήση των EV Drive και Hybrid Drive. Στις υψηλές ταχύτητες του αυτοκινητόδρομου χρησιμοποιείται το Engine Drive, με υποστήριξη από τον ηλεκτροκινητήρα για γρήγορη επιτάχυνση.

Στο Hybrid Drive, η περίσσεια ισχύος από τον βενζινοκινητήρα μπορεί να μεταφέρεται για επαναφόρτιση της μπαταρίας. Το EV Drive ενεργοποιείται επίσης κατά την επιβράδυνση ανακτώντας ενέργεια μέσω της πέδησης για επαναφόρτιση της μπαταρίας. Αντί συμβατικού κιβωτίου, χρησιμοποιείται ένα κιβώτιο μιας σχέσης που προσφέρει άμεση διασύνδεση κινούμενων μερών, με αποτέλεσμα πιο ομαλή μεταφορά ροπής και γραμμική αίσθηση κατά την επιτάχυνση.

Με όλα τα παραπάνω μπορείς να πετύχεις εξαιρετικά χαμηλές τιμές κατανάλωσης. Δηλαδή μόλις 4 λ./100 χλμ.! Εκτός από την ομαλή επιτάχυνση που προσφέρει το e:HEV, η οδηγική άνεση στο νέο Jazz έχει αναβαθμιστεί χάρη στην ανάρτηση χαμηλών τριβών και τη βελτιωμένη ακαμψία του αμαξώματος. Η συνολικά αναθεωρηµένη ανάρτηση προσφέρει άριστη ποιότητα κύλισης και υψηλού επιπέδου άνεση.

Η ευρυχωρία του Jazz είναι αντίστοιχη μεγαλύτερων αυτοκινήτων. Κάτι το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μεγιστοποίηση του χώρου της καμπίνας ήταν η τοποθέτηση του ρεζερβουάρ στο κέντρο του πλαισίου κάτω από τα εμπρός καθίσματα, μοναδικό στην κατηγορία.

Με τον τρόπο αυτό, το Jazz διατηρεί τα εξαιρετικά ευέλικτα πίσω καθίσματα Magic Seats που παρέχουν δυνατότητα αναδίπλωσης και αναστροφής. Και στις αποσκευές δέχεται από 304 μέχρι 1.205 λίτρα. Αυτό επιτεύχθηκε με την έξυπνη διάταξη των εξαρτημάτων του υβριδικού συστήματος στο πλαίσιο και στον χώρο του κινητήρα.

Στην καμπίνα, το ταμπλό διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα κατασκευής και την αισθητική του, ενώ στο κέντρο του δεσπόζει μια απόλυτα αναβαθμισμένη κεντρική οθόνη αφής 9 ιντσών, η οποία είναι ιδιαίτερα ευκρινής και ταχύτατη στην εκτέλεση των εντολών. Την ίδια στιγμή, η διαισθητική τεχνολογία και η αδιάλειπτη συνδεσιμότητα του αυτοκινήτου εντάσσονται εύκολα στην καθημερινή ζωή των χρηστών, ενώ η ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών infotainment περιλαμβάνει τον προσωπικό βοηθό Honda Personal Assistant και την εφαρμογή My Honda+ app.

Το νέο Honda Jazz διατίθεται με αναβαθμισμένη γκάμα προηγμένων χαρακτηριστικών ασφάλειας και βοηθημάτων οδηγού στάνταρ, χάρη σε μια νέα εμπρός ευρυγώνια κάμερα που αυξάνει το πεδίο ορατότητας.

Επίσης διαθέτει 10 (!) αερόσακους, μεταξύ των οποίων ένας νέος εμπρός κεντρικός αερόσακος. Αυτός ο πρωτοποριακός αερόσακος είναι ενσωματωμένος στο κέντρο της πλάτης του καθίσματος του οδηγού και εκτείνεται από την πλευρά του ατυχήματος, προστατεύοντας τα κεφάλια των επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης.

Honda Jazz e:HEV 1.5 i-MMD Hybrid

Κινητήρας: 1.498 κ.εκ. βενζίνη
Ισχύς: 109 ίπποι/5.500 σ.α.λ.
Ροπή: 253 Nm/4.500 σ.α.λ.
0-100: 9,4''
Τελική: 175 χλμ./ώρα
Κατανάλωση: 4,5 λ./100 χλμ.
CO2: 102 γραμμάρια
Τέλη: 0 ευρώ
Τιμή: 22.700 ευρώ

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Το ανανεωμένο Focus
Το νέο Focus εισάγει για πρώτη φορά ένα προαιρετικό, αυτόματο κιβώτιο για τα κινητήρια σύνολα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας EcoBoost Hybrid 48-volt, που αποδίδουν μέχρι 155 ίππους.
Το ανανεωμένο Focus
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Μια επιτυχημένη διοργάνωση
Στο Tour du Péloponnèse 2021 έπρεπε να τιμηθούν τα 65 πληρώματα που εμπιστεύτηκαν την οργάνωση μαζί με 18 ακόμη που δήλωσαν για τη μικρότερη διαδρομή.
Μια επιτυχημένη διοργάνωση
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Ηλεκτρικό κόσμημα
Το νέο μικρό, ηλεκτρικό όχημα της Honda είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που βασίζεται σε μια αποκλειστική πλατφόρμα EV, σχεδιασμένη εξ αρχής σύμφωνα με πρότυπα δυναμικής συμπεριφοράς Honda.
Ηλεκτρικό κόσμημα
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Το ανανεωμένο Polo
Η Volkswagen ανανέωσε το Polo, ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας και παγκόσμιο best-seller της μάρκας.
Το ανανεωμένο Polo
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Με ξεχωριστή σχεδίαση
Το εντελώς νέο μεσαίο SUV της Renault χάρη στην ξεχωριστή κουπέ σχεδίαση στο πίσω μέρος του συνδυάζει την πρακτικότητα και την υψηλή απόσταση από το έδαφος των SUV με τον σχεδιασμό και τον δυναμισμό των κουπέ.
Με ξεχωριστή σχεδίαση
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Νέα μοντέλα Voge
Η Voge Motorcycles παρουσιάζει τέσσερα νέα μοντέλα 2022 διπλής χρήσης, τα οποία απευθύνονται σε ένα μεγάλο εύρος κοινού.
Νέα μοντέλα Voge

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας