• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 5.5°C / 10.7°C
  0 BF
  78%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  4°C 0.9°C / 6.6°C
  0 BF
  63%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.0°C / 11.0°C
  2 BF
  66%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 4.9°C / 5.9°C
  1 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  2°C 1.9°C / 1.9°C
  3 BF
  68%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  4°C 0.2°C / 5.7°C
  2 BF
  60%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  0°C 0.4°C / 1.3°C
  1 BF
  69%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 7.6°C / 10.6°C
  2 BF
  85%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 9.7°C / 11.5°C
  4 BF
  72%
 • Μυτιλήνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 4.9°C / 4.9°C
  4 BF
  72%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.9°C / 14.6°C
  6 BF
  60%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  9°C 9.0°C / 9.0°C
  3 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 12.2°C / 12.2°C
  4 BF
  75%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 1.9°C / 4.9°C
  0 BF
  81%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  7°C 4.5°C / 10.0°C
  2 BF
  81%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 0.8°C / 7.8°C
  2 BF
  71%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  8°C 5.8°C / 10.9°C
  2 BF
  72%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  7°C 1.0°C / 6.6°C
  2 BF
  56%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  3°C 1.0°C / 6.7°C
  1 BF
  83%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  1°C 0.8°C / 0.8°C
  1 BF
  84%

Ο Σπύρος Καπράλος νίκησε με 14-0 Κούβελο και... Νικολάου!

ΙΝΤΙΜΕ

Με σκορ... πόλο ξανά πρόεδρος ο Καπράλος

 • A-
 • A+

Ο Σπύρος Καπράλος, παλαιός κολυμβητής και πολίστας, επανεξελέγη στη θέση του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) για τρίτη φορά.

Ομως, την ώρα που δεχόταν κλήσεις για συγχαρητήρια από το εξωτερικό και αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία σε συνομιλητές του -εντός συνόρων- δεν έκρυβε την απογοήτευση και τη θλίψη του.

Το αρχαίο πνεύμα το αθάνατο (;) «σταυρώθηκε» και για τους σταυρούς των εκλογών στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Ελλάδας.

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε... Παγκοσμίως η Ολυμπιακή Κοινότητα ζέχνει σκάνδαλα συμφερόντων.

Το πρωί της Δευτέρας -πριν από τις εκλογές- ο Ιάκωβος Φιλιππούσης, που θα εκπροσωπούσε την ομοσπονδία της ποδηλασίας και επρόκειτο να ψηφίσει τον κ. Καπράλο, απέκτησε και τυπικά δικαίωμα ψήφου, καθώς απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει ο Θανάσης Τερζής, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει κώλυμα με τη θέση του πρώτου στην προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ.

Την ίδια τύχη είχαν και τα ασφαλιστικά μέτρα του Νίκου Τσώνη κατά της Γ’ αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ, Ξένιας Αργειτάκη, που εκπροσωπεί την ομοσπονδία στίβου ως αναπληρωματική του Γιάννη Σταματόπουλου, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του.

Και η κ. Αργειτάκη ψήφισε τον Σπύρο Καπράλο.

Λίγο μετά αφ’ ότου έγιναν γνωστές οι εξελίξεις των δύο υποθέσεων και ότι ο Σπύρος Καπράλος είχε την απόλυτη πλειοψηφία με 14 ψήφους (14-0) προέκυψε η ενημέρωση ότι ο Ισίδωρος Κούβελος εισήχθη στο «Ωνάσειο» με έντονους πόνους στο στήθος και οι αρχαιρεσίες έμπαιναν σε νέα περιπέτεια...

Ο κ. Κούβελος ήταν επίσης υποψήφιος για τη θέση του προέδρου στην Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ την τελευταία στιγμή έθεσε υποψηφιότητα και για τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία!

Πριν από τις 5 μ.μ. έγινε γνωστό ότι ο προεδρεύων της Επιτροπής, Λάμπης Νικολάου, θα πρότεινε την αναβολή των εκλογών για ηθικούς λόγους, λόγω της απουσίας του κ. Κούβελου, τον οποίο και προτιμούσε για πρόεδρο.

Η αναβολή -για μια τέτοια περίπτωση- δεν προβλέπεται από το καταστατικό και το αρνήθηκαν τα μέλη που βρίσκονταν στο κτίριο της Επιτροπής, όταν τους το πρότεινε.

Σύμφωνος με τον κ. Νικολάου ήταν και ο Γιάννης Σγουρός και αμφότεροι αποχώρησαν από την έδρα της ΕΟΕ.

«“Σηκώνομαι να φύγω”, μας είπε ο κ. Νικολάου. Θα οδηγούσε σε εκλογές την Ολυμπιακή Επιτροπή. Δεν μπορεί να αποφασίσει, αλλά να προτείνει, όπως και έκανε. Και με την πρότασή του δεν συμφώνησαν τα μέλη.

»Υπήρχε απαρτία. Ηταν 14 από τα 25 μέλη παρόντα και προχωρήσαμε στις εκλογές», είπε στην «Εφ. Συν.» ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και πρόσθεσε:

«Ενοχλεί η πλειοψηφία! Ενοχλεί και η δημοκρατία! Υπήρξαν δικαστικές διαμάχες, δικονομικά κόλπα και πραξικοπηματικές ενέργειες.

»Αποκλείστηκε ένα άθλημα που μας έχει προσφέρει τόσες επιτυχίες, το τζούντο! Ολα αυτά επειδή ενοχλεί η πλειοψηφία. Λυπηρό που δεν είχαμε fair play». Ερωτηθείς για την υπόθεση Φιλιππούση, απάντησε: «Μα απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα».

Ο κ. Κούβελος εισήχθη στο «Ωνάσειο» και δεν μπορούσε να παραστεί στο κτίριο της ΕΟΕ. Ωστόσο, δεν τίμησαν με την παρουσία τους τις εκλογές τα 11 μέλη που τον στήριζαν.

Η δικαιολογία τους ήταν ότι ενημερώθηκαν από τον Λάμπη Νικολάου πως θα ζητήσει την αναβολή των εκλογών και ότι είχε το δικαίωμα να το πράξει στην περίπτωση που θεωρούσε ότι συντρέχει σοβαρός λόγος. Συνεπώς, οι εκλογές δεν τελείωσαν χθες.

Η πλευρά Κούβελου -όπως διεμήνυσαν και οι υποστηρικτές του- θα κινηθεί νομικά προκειμένου το δικαστήριο να μην αποδεχτεί το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών, αλλά και τη διαδικασία.

Τονίζουν δε ότι οι αρμοδιότητες του κ. Νικολάου ολοκληρώνονται όταν εκλεγεί ο νέος πρόεδρος, ο οποίος συνεχίζει τη διαδικασία.

Οπως αναφέρουν αν εκλεγόταν ο Κούβελος δεν θα συνεχιζόταν η διαδικασία, λόγω της απουσίας του...

Το μοναδικό ένδικο μέσο για να αμφισβητήσει τη διαδικασία ο Ισίδωρος Κούβελος είναι η προσφυγή στο διοικητικό Εφετείο.

Επίσης, αναμένεται τον Απρίλιο και η δίκη για τον εκπρόσωπο της ποδηλασίας.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τη νόμιμη παρουσία του Ιάκωβου Φιλιππούση δεν είναι απαραίτητο να προκαλέσει πρόβλημα στην προεδρία του Σπύρου Καπράλου.

Μπορεί να κριθεί ακατάλληλος για εκπρόσωπος και παράλληλα να θεωρηθεί ότι δεν έχει επηρεάσει το αποτέλεσμα, λόγω της πλειοψηφίας που συγκέντρωσε ο Καπράλος.

Οι μάχες σε αυτές τις εκλογές είναι αδυσώπητες, καθώς ο νέος πρόεδρος θα ήταν και υποψήφιος αντικαταστάτης του Λάμπη Νικολάου στη ΔΟΕ με τα προνόμια που αυτή συνεπάγεται (τιμές αρχηγού κράτους, «μεροκάματο» 414 ευρώ και άλλα πολλά).

Εκτός από τον Σπύρο Καπράλο παμψηφεί αναδείχθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και των διαφόρων επιτροπών: α’ αντιπρόεδρος Παύλος Κανελλάκης, β΄αντιπρόεδρος Βασίλης Κατσώρας, γενικός γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης, ταμίας Αντώνης Νικολόπουλος, εκτελεστική επιτροπή: Αριστείδης Αδαμόπουλος, Πολυξένη Αργειτάκη, Ιάκωβος Φιλιππούσης, πρόεδρος Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Μιχάλης Φυσετζίδης, πρόεδρος Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος Μανώλης Κατσιαδάκης, πρόεδρος Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας Γιάννης Καρράς, πρόεδρος Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Αθανάσιος Βασιλειάδης.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Στους Ολυμπιακούς του Τόκιο η Εθνική πόλο
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 13-10 της Ρωσίας στον ημιτελικό του προ-ολυμπιακού τουρνουά του Ρότερνταμ, και έτσι θα δώσει το «παρών» στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη. 
Στους Ολυμπιακούς του Τόκιο η Εθνική πόλο
ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Γυναίκες έτοιμες για όλα
Τις 15 αθλήτριες που θα μετάσχουν στην αποστολή του Προολυμπιακού Τουρνουά της Τεργέστης με την εθνική ομάδα πόλο γυναικών για να διεκδικήσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανακοίνωσεο ομοσπονδιακός...
Γυναίκες έτοιμες για όλα
ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Ο «κεραυνός» χτύπησε δύο χρονιές την ίδια μέρα
Ο μεγαλύτερος σπρίντερ όλων των εποχών, ο Γιουσέιν Μπολτ, γιορτάζει αύριο τα 34α γενέθλιά του. Ο Τζαμαϊκανός υπεραθλητής, σαν σήμερα, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 200 μ. Και μάλιστα δύο φορές.
Ο «κεραυνός» χτύπησε δύο χρονιές την ίδια μέρα
ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Καπράλος ο 13ος
Ετοιμος να περάσει στην... αθανασία είναι ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αποδέχτηκε την εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής της ΔΟΕ.
Καπράλος ο 13ος

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας