• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 28.8°C / 32.4°C
  4 BF
  41%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 28.5°C / 32.5°C
  3 BF
  44%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  34°C 33.8°C / 34.4°C
  2 BF
  33%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 31.9°C / 31.9°C
  2 BF
  29%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 31.9°C / 31.9°C
  1 BF
  37%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  30°C 27.9°C / 34.9°C
  2 BF
  44%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 26.2°C / 27.6°C
  0 BF
  32%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  33°C 32.9°C / 32.9°C
  1 BF
  21%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 26.8°C / 29.9°C
  5 BF
  68%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.9°C / 29.6°C
  4 BF
  57%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.8°C / 28.4°C
  5 BF
  54%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 26.8°C / 27.7°C
  2 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  33°C 32.9°C / 32.9°C
  4 BF
  35%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  32°C 31.9°C / 31.9°C
  2 BF
  35%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  31°C 29.5°C / 32.2°C
  2 BF
  43%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.8°C / 30.8°C
  3 BF
  59%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 29.9°C / 32.0°C
  4 BF
  32%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 29.4°C / 30.3°C
  2 BF
  54%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.6°C / 30.5°C
  4 BF
  58%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  28°C 28.0°C / 28.0°C
  0 BF
  47%
INTIME SPORTS
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Προσβάσιμες θέσεις υπάρχουν...αλλά ομάδες, διοργανωτές τις κρύβουν!»

 • A-
 • A+

Αντί να ξυπνούν συνειδήσεις, οι ευθύνες σαν άλλα αντιμαχόμενα πυρά αλλάζουν στόχο. Ουσιαστικό αποτέλεσμα όμως, όπου ουσιαστικό αποτέλεσμα ο εκπολιτισμός (κυρίως αυτό είναι η δυνατότητα πρόσβασης των συμπολιτών με κινητικά προβλήματα σε τμήμα εξέδρας των γηπέδων), δεν υπάρχει.

Νεότερη αφορμή (μία από τις αναρίθμητες) το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» (6/6) για την… κακοποίηση (ποιος διαφωνεί με τη σημασία της λέξης;) θεατών καθισμένων σε αμαξίδιο στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, μαζί και του υπογράφοντος. Οσοι είδαμε από τον αγωνιστικό χώρο το παιχνίδι βόλεϊ Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ επειδή μας είπαν τόσο οι υπεύθυνοι του Παναθηναϊκού όσο και όσοι συστήθηκαν ως «υπεύθυνοι του ΟΑΚΑ» πως «τα δημοσιογραφικά θεωρεία δεν είναι προσβάσιμα, ούτε άλλος χώρος προβλέπεται, δύο ασανσέρ είναι χαλασμένα και δεν μπορείτε να πάτε αλλού παρά μόνο στο γήπεδο, πίσω από τους πάγκους!».

Εχει τη δική του σημασία ότι από την επόμενη ημέρα -και- ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού κ. Μαλακατές έχει στα χέρια του αίτημά μας για συνάντηση και «άνοιγμα» σχετικού διαλόγου. Την αρχική απάντησή του «θα σας ειδοποιήσω πότε θα συναντηθούμε» ακολούθησε η διευκρίνιση από το γραφείο Τύπου ότι «το κλειστό του ΟΑΚΑ είναι γήπεδο του τμήματος μπάσκετ του Παναθηναϊκού, εμείς του βόλεϊ είμαστε φιλοξενούμενοι(!), εκείνοι έχουν απαντήσεις».

Συναντηθήκαμε με τον γενικό διευθυντή του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνο Χαλιωρή, και τον διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών, Θανάση Σπέρτο, για να διατυπώσουμε την απαίτηση «επιτέλους προσβάσιμο τμήμα εξέδρας». Μας πρόλαβαν:

Ο κ. Σπέρτος ήταν ξεκάθαρος: «Υπάρχουν παντού στο Ολυμπιακό Κέντρο Αθήνας προβλεπόμενες θέσεις για θεατές με κινητικά προβλήματα. Στο κλειστό υπάρχουν στο επίπεδο 4 των εξεδρών 56 θέσεις για αμαξίδια και 56 για συνοδούς. Στο επίπεδο 5, 79 θέσεις για αμαξίδια, ισάριθμες για συνοδούς τους. Στο γήπεδο του ποδοσφαίρου, στον περιμετρικό διάδρομο που είναι ουσιαστικά τμήμα των εξεδρών, 126 θέσεις για αμαξίδια, άλλες τόσες για συνοδούς. Την ευθύνη για τη διάθεσή τους έχουν οι ομάδες που χρησιμοποιούν τα γήπεδα και όχι η διοίκηση του ΟΑΚΑ που απλά τους διαθέτει τον χώρο.

Κακώς σας είπαν πως τα δημοσιογραφικά θεωρεία δεν είναι προσβάσιμα, υπάρχει χώρος. Οσο για τα ασανσέρ, όλα λειτουργούσαν και τότε και τώρα».

«Ευθύνη τους»

Λίγη ώρα μετά λάβαμε και την επίσημη θέση του κ. Χαλιωρή: «Αγαπητέ κ. Τσάμη, σε συνέχεια της επικοινωνίας μας, σας ενημερώνουμε ότι στο Κλειστό Γυμναστήριο Αθλοπαιδιών υπάρχουν και λειτουργούν όλα τα ενδεδειγμένα μέσα πρόσβασης καθώς και ειδικοί χώροι για ΑμεΑ. Το ΟΑΚΑ έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα της πρόσβασης ατόμων με προβλήματα κινητικότητας συντηρεί αλλά και δημιουργεί επιπλέον χώρους για την πλήρη κάλυψη των αναγκών, όπως πρόσφατα δημιουργήθηκαν επιπλέον χώροι για αύξηση των θέσεων ΑμεΑ στις συναυλίες Scorpions και Iron Maiden, χωρίς να φείδεται κόστους υλοποίησης. Τονίζουμε ότι το σχέδιο προσβασιμότητας στο Κλειστό Γυμναστήριο αθλοπαιδιών κατατίθεται και λαμβάνει άδεια διεξαγωγής ευρωπαϊκών αγώνων μπάσκετ (“Euroleague”). Σε κάθε διοργάνωση είναι ευθύνη της διοργανώτριας αρχής ο τρόπος που θα χρησιμοποιηθούν οι υποδομές. Εκφράζουμε τη λύπη μας για το συγκεκριμένο περιστατικό το οποίο, καταλαβαίνετε, δεν εμπίπτει στο πλαίσιο της δικής μας ευθύνης. Το ΟΑΚΑ συνεργάζεται με όσους φορείς μπορούν να βοηθήσουν προκειμένου να εξασφαλίζουμε τις καλύτερες θέσεις, όχι μόνο άθλησης αλλά πρόσβασης και θέασης από τους συμπολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα κινητικότητας. Είμαστε στη διάθεσή σας προκειμένου να εξετάσουμε αλλά και να υλοποιήσουμε προτάσεις που θα διευκολύνουν κατά την προσέλευση στις αθλητικές εγκαταστάσεις μας».

Εν αναμονή (που δεν εξαντλείται μαζί με την υπομονή) καταφατικών απαντήσεων στα αιτήματα για συναντήσεις, όσα έχουμε απευθύνει προς τον κ. Αυγενάκη (από τις 8/5) και προ ημερών προς τον νέο πρόεδρο της Super League, κ. Μαρινάκη, και τον ομόλογό του της ΠΑΕ ΑΕΚ, κ. Μελισσανίδη...

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Απειλητικό διαγώνιο καρφί (και για την ανάπτυξη)...
Σημαντικές μεταγραφές στο βόλεϊ, ετοιμάζονται κι άλλες. Με τη βοήθεια του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη, κατανοήσαμε πως «όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι».
Απειλητικό διαγώνιο καρφί (και για την ανάπτυξη)...
ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
«Η ατομική ικανότητα υπηρέτησε το σύνολο»
Θανάσης Πρωτοψάλτης, το... ακραίο όπλο του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος βόλεϊ. Με άλμα-απογείωση στο φιλέ, με λόγια-σύνεση στον διάλογο με την «Εφ.Συν.»
«Η ατομική ικανότητα υπηρέτησε το σύνολο»
ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
«Εφοδιαστική αλυσίδα» επιτυχιών! - Επειδή «η ελπίδα δε σβήνει ποτέ»
Πρωτάθλημα και Κύπελλο κατέκτησε η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ. Η εξτρέμ Μαρία Μεντεσίδου με παρόμοιο (εξτρέμ) τρόπο αξιολογεί την επιτυχία.
«Εφοδιαστική αλυσίδα» επιτυχιών! - Επειδή «η ελπίδα δε σβήνει ποτέ»
ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Υπηρέτης δύο... αφεντάδων
Ο προπονητής βόλεϊ Δημήτρης Ανδρεόπουλος, με παράλληλη πορεία σε εθνική ομάδα και Παναθηναϊκό, νοσταλγεί «αίγλη», νοιάζεται για παίκτες-πολίτες του αύριο.
Υπηρέτης δύο... αφεντάδων
ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
«Δώστε χώρο σε δημιουργικές φωνές»
Η συζήτηση με την 32χρονη Αθηνά Παπαφωτίου βεβαίωσε πως μιλά λες και δεν... πασάρει, αλλά με σταθερή διατύπωση και επιχειρήματα, θαρρείς πως όταν εκφράζεται με λέξεις συνώνυμες αυτοπεποίθησης... καρφώνει...
«Δώστε χώρο σε δημιουργικές φωνές»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας