Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
CAS ταχείας διαδικασίας για απόφαση ώς το τέλος της σεζόν
ΙΝΤΙΜΕ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

CAS ταχείας διαδικασίας για απόφαση ώς το τέλος της σεζόν

  • A-
  • A+

Να κλείσει η υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου θέλει ο ΠΑΟΚ, που από χθες άρχισε να υλοποιεί το πλάνο της προσφυγής στο CAS, μετά την απόφαση του Εφετείου της ΕΠΟ που διατήρησε την πρωτόδικη ποινή της αφαίρεσης 7 βαθμών.

«Εμείς διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν υπάρχει απόφαση δικαστηρίου, δεν δικάστηκε η υπόθεση. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, γι' αυτό και έχουμε προαναγγείλει εδώ και καιρό ότι αυτή η υπόθεση τελειώνει στο CAS, που ελπίζουμε ότι θα εξετάσει την ουσία και μετά να δούμε ποιος από τους λαλίστατους γκεστ σταρ θα μπορέσει να υπερασπιστεί τη θέση του», εξήγησε στην «Εφ.Συν.» την πολιτική του συλλόγου ο επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, απαντώντας στον Αλέξη Κούγια που χαρακτήρισε κατάπτυστη ανακοίνωση του συλλόγου της Θεσσαλονίκης μετά την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι ξεφτιλίζει την ελληνική Δικαιοσύνη.

Επί του πρακτέου, χθες το πρωί και μετά την επιβεβαίωση της απόφασης για προσφυγή στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης από τον Ιβάν Σαββίδη, έγινε τηλεδιάσκεψη των νομικών της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ και χαράχθηκε η στρατηγική από εδώ και στο εξής.

Ηδη, ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, ήρθε σε επικοινωνία με μεγάλο δικηγορικό γραφείο στην Ελβετία που εξειδικεύεται σε υποθέσεις του CAS και θα αναλάβει την υπόθεση. Μέσα στις επόμενες μέρες θα σταλούν εκεί μεταφρασμένα το κείμενο των 42 σελίδων της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ και όσα άλλα έγγραφα είναι απαραίτητο να έχουν στα χέρια τους οι ξένοι δικηγόροι.

Ο ΠΑΟΚ έχει επιλέξει την ταχεία διαδικασία στο CAS βάζοντας ως στόχο με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου ή τουλάχιστον πριν αρχίσουν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν, να έχει εκδοθεί οριστική απόφαση.

Οι συνεργάτες του Σαββίδη εκτιμούν ότι αυτό μπορεί να συμβεί μέσα σε διάστημα δύο μηνών από την ημέρα κατάθεσης της προσφυγής (ο ΠΑΟΚ έχει δικαίωμα να το πράξει εντός του επόμενου 20ημέρου) στο CAS, εφόσον βέβαια η λειτουργία του ανώτατου δικαστηρίου επανέλθει σε σχετικά φυσιολογικούς ρυθμούς.

Με δεδομένο ότι υπολογίζεται πως θα χρειαστεί να φτάσουμε στα μέσα Ιουλίου για να ολοκληρωθεί η σεζόν, η αισιοδοξία των ανθρώπων του ΠΑΟΚ έχει ρεαλιστική βάση.

Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ περιμένει και την οριστική εξέλιξη των προσφυγών που είχε κάνει στο Διοικητικό Εφετείο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας για παράνομη σύνθεση της ΕΕΑ, ενώ ο Κυριάκος Κυριάκος προαναγγέλλει και άλλες κινήσεις:

«Η υπόθεση έχει μέλλον, και δεν έχει να κάνει μόνο με το CAS, υπάρχουν και άλλα δικαστήρια στην Ελλάδα, που δεν θα κρίνουν την τιμωρία αλλά τη νομιμότητα των διαδικασιών».

«Καρφιά» Ξάνθης και δεύτερες σκέψεις για CAS

Δεν έχει κλείσει ούτε για την ΠΑΕ Ξάνθη η υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας, μετά την απόρριψη από την Εφέσεων της ΕΠΟ της προσφυγής που έκανε η θρακική ομάδα και τη διατήρηση της ποινής αφαίρεσης 12 βαθμών. Οπως διέρρεε χθες από το περιβάλλον του Χρήστου Πανόπουλου, ο ισχυρός άνδρας της Ξάνθης «εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στα ελληνικά δικαστήρια όταν αυτά δικάζουν, αλλά αυτό δεν συνέβη στη συγκεκριμένη υπόθεση». Κατά συνέπεια, υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για προσφυγή στο CAS, κάτι που θα κριθεί τις επόμενες μέρες, την ώρα που εκκρεμεί ακόμη η εκδίκαση των προσφυγών που είχε κάνει η ΠΑΕ Ξάνθη στο Διοικητικό Εφετείο και το Συμβούλιο της Επικρατείας για παράνομη σύνθεση της ΕΕΑ. Οι δεύτερες σκέψεις, μάλιστα, αποτυπώνονται και στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η θρακική ΠΑΕ:

«1. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι μηχανισμός του ελληνικού κράτους.

2. Ο πρωθυπουργός της χώρας μας δήλωσε: "Η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι γνωμοδοτική", αυτό σημαίνει ότι θα κρίνουν τα ελληνικά δικαστήρια (αρμόδια όργανα).

3. Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε το ίδιο.

4. Προσφύγαμε στα αρμόδια όργανα προκειμένου να εξετάσουν την ουσία της υπόθεσης και να τη δικάσουν. Αντ' αυτού τα όργανα έκριναν ότι η απόφαση του μηχανισμού του Ελληνικού κράτους είναι ΑΝΕΛΕΓΚΤΗ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ.

5. Δεν δίκασαν, στηρίχθηκαν σε ΑΝΕΛΕΓΚΤΗ αλλά ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ γ' αυτούς απόφαση.

6. Αρα ποιος ο λόγος να προσφεύγει κάποιος σε 1ο βαθμό και 2ο βαθμό όταν οι αποφάσεις του κρατικού μηχανισμού είναι δεσμευτικές;

7. Τι δεν πάει καλά;;;

8. Ολο αυτό είναι λογικό;;;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΕΕΑ μελέτησε πάνω από χίλιες σελίδες σε 3 ημέρες, εκ των οποίων οι 2 ήταν Σαββατοκύριακο και έβγαλε μια απόφαση, όπως χαρακτηρίστηκε από τα αρμόδια όργανα, ΑΝΕΛΕΓΚΤΗ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: «Τούμπα έξω από την Τούμπα»

Η μοναδική επίσημη αντίδραση του Ολυμπιακού, μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για αφαίρεση βαθμών από τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη για παράβαση του νόμου περί πολυϊδιοκτησίας, είχε να κάνει με τα επιχειρήματα που επιστράτευσε η πλευρά του Δικεφάλου μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση, είτε μέσω της ανακοίνωσης, είτε μέσω των δηλώσεων των νομικών του εκπροσώπων, αλλά και με την εκφρασμένη διάθεσή του να προσφύγει στο CAS.

«Τούμπα έξω από την Τούμπα» ήταν το λογοπαίγνιο που χρησιμοποίησαν οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι επιμένουν να χαρακτηρίζουν χάδι την ποινή από τη στιγμή που προέκυψε μετά από τροπολογία-εξπρές. Ο αρχικός νόμος για τέτοια παράβαση προέβλεπε υποβιβασμό και των δύο εμπλεκόμενων ομάδων. Παρεμπιπτόντως, έχοντας πλέον το πάνω χέρι, ακόμη και ως ακραίο σενάριο άφησαν να διαρρεύσει ότι μπορούν κι εκείνοι να προσφύγουν στο CAS επειδή η Επιτροπή Εφέσεων απέρριψε το αίτημα του Ολυμπιακού να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ με υποβιβασμό και όχι μόνο «-7». Μάλιστα υποστηρίζουν ότι σε μια τέτοια περίπτωση έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν εκείνοι και αυτή την υπόθεση, παρά ο ΠΑΟΚ. Το σίγουρο είναι ότι αποδείχθηκε πως έχει τελεστεί αδίκημα.

Από την άλλη ξεκαθαρίζουν ότι το πρωτάθλημα κατακτήθηκε στο γήπεδο, ειδικά μετά τη νίκη στην Τούμπα που αύξησε τη διαφορά και ταυτόχρονα επιβεβαίωσε ποια από τις δύο ομάδες είναι καλύτερη φέτος, επικαλούμενοι και τη γενική ομολογία επ' αυτού.

Επίσης, ο Ολυμπιακός έχει ήδη κάνει καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και ζητάει να επιληφθεί της υπόθεσης ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Η δε Επιτροπή είναι υποχρεωμένη να ασχοληθεί με την υπόθεση, αφού πάρει στα χέρια της και την τελεσίδικη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων. Πλέον δηλαδή η Επιτροπή Δεοντολογίας πρέπει να προσδιορίσει ποιοι από τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη ήξεραν ότι συντελέστηκε αδίκημα και να καταλήξει ποιες διατάξεις παραβιάστηκαν, ώστε να επιβάλει και η ίδια ποινές.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
CAS(H) οι 7 βαθμοί πίσω στον ΠΑΟΚ!
Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης, πέντε μέρες μετά την εκδίκαση, αποφάσισε να επιστραφούν οι 7 βαθμοί που είχαν αφαιρεθεί από τον ΠΑΟΚ και παράλληλα έστειλε πίσω την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ...
CAS(H) οι 7 βαθμοί πίσω στον ΠΑΟΚ!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
CAS: Στις 6 Ιουλίου η εκδίκαση της υπόθεσης πολυϊδιοκτησίας
Εδώ και μέρες είναι γνωστή και η σύνθεση της τριμελούς επιτροπής δικαστών που θα εκδικάσει την υπόθεση. Πρόεδρος και με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ, είναι ο Ολλανδός Μάνφερντ Ναν
CAS: Στις 6 Ιουλίου η εκδίκαση της υπόθεσης πολυϊδιοκτησίας
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
«Κλείδωσε» ο τίτλος για Ολυμπιακό, «φωτιά» στα πλέι οφ... αν γίνουν
Δεν ανατράπηκε η ποινή της αφαίρεσης βαθμών για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας μετά την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ.
«Κλείδωσε» ο τίτλος για Ολυμπιακό, «φωτιά» στα πλέι οφ... αν γίνουν
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου η υπόθεση ΠΑΟΚ - Ξάνθης
Νέες εντάσεις πυροδοτεί η είδηση πως έφτασε στο Πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League, το σκεπτικό της ΕΕΑ (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού), σχετικά με τη γνωστή υπόθεση του ΠΑΟΚ και της...
Στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου η υπόθεση ΠΑΟΚ - Ξάνθης
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Επεσε η πρώτη «καμπάνα»
Με ποινή αφαίρεσης του πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα τιμωρήθηκε από την επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ χθες η ΠΑΕ Ξάνθη κάτι που δεν σημαίνει οτιδήποτε παραπάνω από πρόστιμο.
Επεσε η πρώτη «καμπάνα»
ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ
Ο Μελιόπουλος απλώς δεν άντεξε...
«Δεν έκανα ποτέ μου κάτι για τα λεφτά, τα πεκούνια. Αλίμονο. Θα πρέπει να μη ζω αν το κάνω αυτό. Γιατί τίποτα δεν μπορεί να αγοράσει την προσπάθεια», έγραψε ο Δημήτρης Μελιόπουλος στον λογαριασμό του στο...
Ο Μελιόπουλος απλώς δεν άντεξε...

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας