Την ίδια κασέτα έπαιξε και στον Κουτσούμπα

mitsotakis_koutsoubas.jpg

Κυριάκος Μητσοτάκης - Δημήτρης Κουτσούμπας EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Συναντήθηκαν για να επαναβεβαιώσουν ότι διαφωνούν. Με αυτήν τη συνάντηση με τον γραμματέα του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα έκλεισε ο διερευνητικός κύκλος συζητήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αρχηγούς των κομμάτων του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου.

Κατά τα λοιπά, η Ν.Δ. κατέθεσε χθες πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία και για τη διετία διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Β. Κικίλιας

Ο δε εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος επέρριψε για άλλη μια φορά όλες τις ευθύνες για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης στον πρωθυπουργό προσωπικά και την κυβέρνηση.

Επί της ουσίας ο Βασ. Κικίλιας προέτρεψε τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να μην ψηφίσουν τα όποια μέτρα λέγοντας ότι ο Αλ. Τσίπρας «προσπαθεί να δραματοποιήσει την υποτιθέμενη διαπραγμάτευσή του, για να δικαιολογήσει στους βουλευτές του αυτά που δεν θα έπρεπε να αποδέχονται με βάση τις διακηρύξεις τους».

Κι αυτό, παρότι κατά τον ίδιο «εδώ που έχουμε φτάσει με αυτήν την κυβέρνηση, αν δεν κλείσει η αξιολόγηση οδηγούμαστε σε χρεοκοπία, αλλά πλέον και αν κλείσει, η χώρα θα σέρνεται σε συνθήκες ύφεσης, οικονομικής οπισθοδρόμησης και μαρασμού».

Βάσει της ενημέρωσης από τη Ν.Δ. ο αρχηγός της επανέλαβε και στον γραμματέα του ΚΚΕ όσα είχε πει και στις προηγούμενες συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς αναφερόμενος:

«Στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας και της οικονομίας, στο κλίμα αβεβαιότητας που κυριαρχεί και στη συνεχή υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Στις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης και στις παρεμβάσεις της σε θεσμούς όπως η Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ. Στην ανάγκη πολιτικής αλλαγής ώστε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις της επανεκκίνησης της οικονομίας και της ανασυγκρότησης της χώρας».

Στο τέλος βέβαια σημειώνεται πως «ασφαλώς με το ΚΚΕ υπάρχουν σημαντικές ιδεολογικές διαφορές, αλλά είναι κοινή θέση μας ότι έχουμε -και οφείλουμε να έχουμε- ειλικρινείς και αξιόπιστες σχέσεις προς όφελος της λειτουργίας της δημοκρατίας».

Κάτι που άλλωστε οι δύο άντρες είχαν τονίσει και μπροστά στις κάμερες.

Οι συνακροάσεις

Αυτό ήταν και το μόνο στο οποίο συμφώνησαν. Στις δικές του δηλώσεις ο γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της συνακρόασης τηλεφωνικών συνομιλιών στα γραφεία του κόμματος.

«Οπωσδήποτε πρόκειται για υπηρεσίες, για κρατικούς ή παρακρατικούς, εντός εισαγωγικών, μηχανισμούς» εκτίμησε, ενώ ερωτηθείς αν συζήτησε το ζήτημα αυτό με τον κ. Μητσοτάκη, απάντησε: «Ναι, μου είπε ότι θα αναπτύξει και η Ν.Δ. αντίστοιχες πρωτοβουλίες και βεβαίως εκφράζει και η Ν.Δ. την ίδια ανησυχία, όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα κόμματα».