Το ΤΑΙΠΕΔ «ακύρωσε» ΤΕΕ και... Σγουρό για το ξεπούλημα

elegktiko_sinedreio_eurokinissi.jpg

Ελεγκτικό Συνέδριο Εκδικάστηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο η αίτηση αναίρεσης της Περιφέρειας Αττικής για το ξεπούλημα του Ελληνικού | EUROKINISSI/ ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

Σε ευθεία αμφισβήτηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου κατέφυγε το ΤΑΙΠΕΔ, για να δικαιολογήσει το ξεπούλημα του Ελληνικού. Κατά τη χθεσινή εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της Περιφέρειας Αττικής στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο νομικός εκπρόσωπος του Ταμείου υποστήριξε ότι η μελέτη για τον υπολογισμό της αξίας του δημόσιου «φιλέτου» δεν έγινε από δημόσια αρχή(!), παραβλέποντας το γεγονός ότι το ΤΕΕ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και ο θεσμοθετημένος τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας.

Με βάση τη μελέτη, η αξία των 6.200 στρεμμάτων ανέρχεται σε 2,95 δισ. ευρώ και σε περίπτωση άμεσης καταβολής του ποσού σε 1,86 δισ. ευρώ, όταν το ΤΑΙΠΕΔ πανηγύρισε για το τίμημα των 915 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 300 εκατ. θα δοθούν μετά την επικύρωση της σύμβασης και τα υπόλοιπα σε βάθος δεκαετίας.

«Ο διαγωνισμός είναι γνωστός από το 2012 και σε αυτό το διάστημα η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει εκφράσει αντιρρήσεις», ανέφερε ο νομικός εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ και στην ουσία «άδειασε» τον πρώην περιφερειάρχη Γ. Σγουρό. Διαφορετική είναι η στάση της σημερινής περιφερειακής αρχής, η οποία με χθεσινή ανακοίνωσή της επιμένει στην προάσπιση της δημόσιας περιουσίας και διεκδικεί την έκταση των 40 στρεμμάτων όπου λειτουργεί το ΚΤΕΟ Ελληνικού, το οποίο τής ανήκει.

Στη συνεδρίαση εξετάστηκε η αίτηση ακύρωσης για το ίδιο θέμα που έχει υποβάλει ως πολίτης ο δικηγόρος Γ. Κόκκας, ο οποίος εκπροσώπησε επίσης την πολιτική κίνηση «Ελληνικό Κίνημα Αμεσης Δημοκρατίας» και την Ενωση Προσώπων «Συσπείρωση για Δημοκρατία και Σεισάχθεια». Ενταση προκλήθηκε, όταν συνεργάτις του δικηγόρου επιχείρησε να βιντεοσκοπήσει με το κινητό της τη διαδικασία, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τον πρόεδρο του σώματος.