Στο ίδιο καζάνι βράζουν;

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ανεχτεί καμία συμφωνία που θα στρεβλώνει το επιχειρηματικό περιβάλλον και θα ζημιώνει τα συμφέροντα του Δημοσίου και επομένως του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει κράτος δικαίου. Οι επίμονες προσπάθειες της κυβέρνησης να οικοδομήσει το δικό της σύστημα διαπλοκής, ιδιαίτερα στα ΜΜΕ, θα πέσει και αυτήν τη φορά στο κενό

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ., με αφορμή τις διεργασίες στον χώρο των μέσων ενημέρωσης. Δεν ξέρεις τι να πρωτοθαυμάσεις. Την ογκώδη και εσκεμμένη αμνησία; Τη θηριώδη υποκρισία; Τις μισές αλήθειες που είναι χειρότερες από το καθαρό ψέμα;

■ Η αξιωματική αντιπολίτευση δηλώνει πως δεν θα ανεχθεί καμία συμφωνία «που θα στρεβλώνει το επιχειρηματικό περιβάλλον και θα ζημιώνει τα συμφέροντα του Δημοσίου». Δεν μας λέει όμως γιατί αλλάζει στάση αφού μέχρι τώρα έκανε αυτό που καταγγέλλει. Σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ (την εποχή της παντοδυναμίας τους) οργάνωσαν ένα σύστημα προκλητικά μεροληπτικό υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων, εξωφρενικά ιδιοτελές ως προς την πολιτική συμπεριφορά του και εκκωφαντικά προβληματικό ως προς το οικονομικό εκτόπισμά του.

Ενθάρρυναν την πρακτική των χαριστικών δανείων από τις τράπεζες προς τα ΜΜΕ χωρίς εξασφαλίσεις, συναίνεσαν στην αναδιάρθρωση των δανείων με σκανδαλώδεις όρους για να κερδίσουν πολιτική στήριξη, βοήθησαν τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ στις άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητές τους, σιώπησαν όταν τα αφεντικά έκαναν μαζικές απολύσεις και διαμόρφωναν συνθήκες γαλέρας στους εργασιακούς χώρους και, το κυριότερο, προστάτευσαν τους φίλους τους επιχειρηματίες όταν αυτοί χρησιμοποιούσαν τα δάνεια όχι για να εξυγιάνουν τις εταιρείες τους, αλλά για να φτιάξουν προσωπικές περιουσίες.

Το τοπίο μεταβάλλεται, νέοι παίκτες διεκδικούν μερίδιο, οι συσχετισμοί αλλάζουν, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ νιώθουν να απειλούνται. Και γι’ αυτό εξεγείρονται.

■ Σύμφωνα με τη Ν.Δ., «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και θα παραμείνει». Μα, είναι κράτος δικαίου η Ελλάδα; Αλλιώς μας τα έλεγε η αξιωματική αντιπολίτευση. Ακόμη ηχούν στα αυτιά μου οι κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης ότι στήνει κομματικό κράτος, ότι χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη, ότι αντιγράφει τη λογική του Μαδούρο, ότι έχει αγκαλιάσει τις καρέκλες της εξουσίας και θα κάνει το παν για να μην τις χάσει.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρός της προσφάτως είπε ότι «αν ήταν στο χέρι του Τσίπρα, δεν θα έκανε ξανά εκλογές». Πιστός στη γραμμή του «συντρόφου» Βέμπερ του Λαϊκού Κόμματος, ο οποίος νομίζει ότι στην Ελλάδα υπάρχει κομμουνιστής πρωθυπουργός! Αβυσσος η ψυχή του φανατικού δεξιού.

■ Και βεβαίως όλο το ζουμί στην παρέμβαση της Ν.Δ. βρίσκεται στη φράση «η κυβέρνηση προσπαθεί να οικοδομήσει το δικό της σύστημα διαπλοκής». Το πιάσαμε το υπονοούμενο. Η δική σας διαπλοκή ήταν καλή και ευλογημένη, η δική τους είναι κακή και διαβολική.

Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να πείσουν τους πολίτες στο θέμα αυτό. Το παρελθόν τους είναι κακόφημο και τους κυνηγά. Παίρνοντας πόζες θυμάτων και ντύνοντας τις σκοτεινές προθέσεις τους με μεγάλες λέξεις ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να προκαλέσουν γενικευμένη σύγχυση. Η κυβέρνηση θα υποστεί ήττα πρώτου μεγέθους αν με τις πράξεις της και τις παραλείψεις της ενισχύσει την άποψη ότι η διαπλοκή δεν χτυπιέται. Απλώς μεταμφιέζεται.

Ανάγωγα

«Είναι προφανές ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συγκάλυψε αυτήν την απίστευτη υπόθεση κατασκοπίας των φορολογικών αρχών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Οταν η Β. Ρηνανία-Βεστφαλία άρχισε να αγοράζει CD με τα στοιχεία (Γερμανών φοροφυγάδων) στην Ελβετία, ένας ήταν εντελώς αντίθετος, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Οταν αποκαλύφθηκε ότι πληροφοριοδότες και κατάσκοποι είχαν τοποθετηθεί στις φορολογικές αρχές της Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας, σιώπησε ένας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε». Αυτό αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του SPD στη Β. Ρηνανία-Βεστφαλία, Αχιμ Ποστ. Φροντίστε λοιπόν να πάτε μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ξανά σε μεγάλο συνασπισμό με τους Χριστιανοδημοκράτες.