Πέθαναν οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Μανίκας και Γιώργος Παπαγεωργίου

manikas-stef.jpg

EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Τον θάνατο δύο στελεχών και πρώην βουλευτών θρηνούν στην Χαριλάου Τρικούπη, καθώς οι Στέφανος Μανίκας και Γιώργος Παπαγεωργίου άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Ο 63χρονος Στέφανος Μανίκος, ο οποίος πάλευε με τον καρκίνο τους τελευταίους μήνες, ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ, στις τελευταίες εκλογές είχε συμπορευτεί με τη ΔΗΜΑΡ.

Ο Στέφανος Μανίκας σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέπτυξε αντιδικτατορική δράση, ενώ, διετέλεσε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ από το 1978 έως το 1984.  

Από το 1985 έως το 1986 ήταν γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς στην κυβέρνηση Ανδρέα Παναδρέου, υπήρξε γραμματέας Οργανωτικής Πολιτικής το 1989 και γραμματέας Επιστημόνων του κόμματος από το 1990 έως το 1994.

Υπήρξε ο ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, από το 1994 έως το 1996 ενώ, εκλέχθηκε βουλευτής Επικρατείας το 1996 και βουλευτής Α' Αθηνών το 2000. Διετέλεσε υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη από το 2001 ως το 2003. Ο Σ. Μανίκας είχε συμπαραταχθεί με τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη στις ευρωεκλογές του 2014.

Την τελευταία του πνοή άφησε την Τρίτη και ο Γιώργος Παπαγεωργίου, ο οποίο είχε εκλεγεί βουλευτής Ευβοίας με το ΠΑΣΟΚ το 2000, το 2004 και το 2007.

Ο κ. Παπαγεωργίου, δικηγόρος στο επάγγελμα, νοσηλευόταν από τον Ιούνιο έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, που συνδεόταν ιδιαίτερα με τον εκλιπόντα, δήλωσε ότι είναι κρίμα που ο Γιώργος Παπαγεωργίου έφυγε τόσο νωρίς από τη ζωή. «Θα τον θυμόμαστε πάντα εύγλωττο εκπρόσωπο της δημοκρατικής παράταξης στη Βουλή, δυναμικό δικηγόρο στα ακροατήρια, κοινωνικά ενεργό πολίτη και αγαπημένο φίλο και συνάδελφο που υπέμενε με αξιοπρέπεια τις δοκιμασίες της υγείας του τα τελευταία χρόνια. Στην οικογένεια του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια», δήλωσε.