Οποιος συνδικαλίζεται, απολύεται στη «γαλέρα» του Μοσχάτου

ergazomenoi.jpg

«Στο τηλεφωνικό κέντρο του Μοσχάτου επικρατούν συνθήκες γαλέρας» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» η Βάσω Χριστοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Icap Outsourcing Solutions και γενική γραμματέας του ΣΥΔΑΠΤΤ

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας στη Διεύθυνση Διαχείρισης Απαιτήσεων Λιανικής Τραπεζικής (το τμήμα που διαχειρίζεται τις ληξιπρόθεσμες οφειλές δανείων ιδιωτών ή αλλιώς... τμήμα collections) ξεπέρασε κάθε όριο, καθώς φαίνεται ότι προσέβαλε την άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο τμήμα, λέγοντάς τους ότι «όποιος είναι στο Σωματείο, δεν θα γίνει ποτέ οκτάωρος και αργά ή γρήγορα θα φύγει».

Το διευθυντικό στέλεχος της τράπεζας, αναφερόμενο στον Σύλλογο Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ) και στον Σύλλογο Εργαζομένων Icap Outsourcing Solutions, ουσιαστικά παρακώλυσε την άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων κατά παράβαση του άρθρου 14 του ν. 1264/1982 που ορίζει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα.

«Στο τηλεφωνικό κέντρο του Μοσχάτου επικρατούν συνθήκες γαλέρας. Μιλάμε για προφανέστατη εργοδοτική τρομοκρατία. Και μάλιστα σε ανθρώπους που είναι επισφαλώς εργαζόμενοι, καθώς -πλην των προϊσταμένων- όλοι οι υπόλοιποι είναι ενοικιαζόμενοι μέσω τρίτων εταιρειών».

»Θα το επαναλάβω. Είναι πραγματικά απαράδεκτο, άνθρωποι που είναι χρόνια συνδικαλιστικά ενεργοί και γνωρίζουν καλά τα οφέλη του συνδικαλισμού να προβαίνουν σε τέτοιες πρακτικές», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» η Βάσω Χριστοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Icap Outsourcing Solutions και γενική γραμματέας του ΣΥΔΑΠΤΤ.

Τα μέλη των Δ.Σ. των δύο Σωματείων απέστειλαν στις 15 Μαΐου επιστολή προς τη διοίκηση της τράπεζας καταγγέλλοντας το περιστατικό, καθώς και τη γενικότερη στάση του συγκεκριμένου στελέχους προς τους εργαζομένους. Στην επιστολή δεν υπήρξε καμία απάντηση και οι διοικήσεις των Σωματείων αποφάσισαν να προχωρήσουν σε σχετική καταγγελία στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας.

•Επικοινωνήσαμε με την Εθνική Τράπεζα, η οποία απέφυγε να σχολιάσει, καθώς υποστηρίζει ότι η διοίκηση δεν έχει λάβει καμία τέτοια καταγγελία.