Ο Θ. Τερζόπουλος πανεπιστημιακός

Την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι ο Θόδωρος Τερζόπουλος αναγορεύεται σε επίτιμο διδάκτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών. Η τελετή θα γίνει στην αίθουσα τελετών «Οδυσσέας Ελύτης» και τον τιμώμενο θα παρουσιάσει ο καθηγητής Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, Δημήτρης Τσατσούλης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (17.30 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο) ο Θ. Τερζόπουλος, σε συνεργασία με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Σάββα Στρούμπο θα κάνει επίδειξη της σκηνοθετικής μεθόδου του. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Ε.Μ.

Επιχορηγήσεις ξανά

Οι επιχορηγήσεις επανέρχονται, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου. Ετσι, έως την Τετάρτη 31 Μαΐου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά στο υπουργείο Πολιτισμού τις θεατρικές προτάσεις για επιχορήγηση επαγγελματικών σχημάτων του ελεύθερου θεάτρου για την περίοδο 2017-18.

Οι αιτήσεις θα κατατεθούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση tmthch@culture.gr§ μαζί με τον πλήρη φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Στην ίδια χρονική προθεσμία και στην ίδια διεύθυνση μπορούν να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις οι ομάδες κλασικού και σύγχρονου χορού. Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις στο www.yppo.gr.

Β.ΤΖ.

Πέθανε η Εριν Μοράν

Εριν Μοράν

Σε ηλικία 56 ετών πέθανε η Αμερικανίδα ηθοποιός Εριν Μοράν, ιδιαίτερα γνωστή από τον ρόλο της ως Τζόανι Κάνιγχαμ στην τηλεοπτική σειρά «Happy Days» (προβαλλόταν από το 1974 μέχρι το 1984) στην οποία είχε αρχίσει να παίζει από 13 ετών. Υπήρξε πρωταγωνίστρια στο «Joanie Loves Chach» και έπαιξε στις σειρές «Οικογένεια Γουόλτον», «Murder She Wrote».

Οι Πρώτες Βοήθειες στην Ιντιάνα ειδοποιήθηκαν ότι η ηθοποιός βρέθηκε νεκρή κάτω από άγνωστες συνθήκες καθώς ζούσε σε πάρκο για τροχόσπιτα. Θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου της.

Ε.Μ.