Ντροπιαστικοί διαξιφισμοί των Μ. Σαλμά και Αδ. Γεωργιάδη με τον Π. Πολάκη

georgiadis_salmas.jpg

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ενα ντροπιαστικό σκηνικό για το ελληνικό Κοινοβούλιο με απίστευτη ένταση και πρωτοφανείς εκφράσεις εκτυλίχθηκε χθες το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής. Πρωταγωνιστές ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. Μάριος Σαλμάς.

Η συζήτηση ξεκίνησε από τον… Σόιμπλε και κατέληξε στο σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ και σε άλλες υποθέσεις των πρώην υπουργών της Ν.Δ. Ακολουθούν χαρακτηριστικοί διάλογοι, όπως καταγράφηκαν στα επίσημα πρακτικά της Βουλής.

Πολάκης: Εσύ με ποιον είσαι και όλη η υπόλοιπη παρέα σου; Με την κυβέρνηση ή με τον Σόιμπλε; Εγώ κοιμάμαι ήσυχος, εσένα σε βαστούν από τα ραβασάκια που έστελνες εσύ και η γυναίκα σου για το ποιον θα διορίσουν στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ταΐζατε ένα σύστημα με έξι εκατ. ευρώ τον χρόνο για να σας λιβανίζει.

Γεωργιάδης: Θα φέρεις τώρα τα ραβασάκια, αλλιώς θα κάνω μήνυση…

Πολάκης: Ξανακάνε μου μήνυση και εσύ και αυτός που κάθεται από πίσω…

Σαλμάς: Τώρα θα σου απαντήσω παλιοκτήνος, παλιοτόμαρο.

Γεωργιάδης: Δεν θα κρύβεσαι όμως, ρε γαϊδούρι, πίσω από την ασυλία. Το κατάλαβες; Ψεύτη! Θρασύδειλε, απατεώνα, που τολμάς και πιάνεις στο στόμα σου το όνομα της γυναίκας μου. Φέρε τα χαρτάκια αρχιγαϊδούρι, αλλιώς θα γίνει εδώ της Κρήτης. Ακου Πολάκη, θα πέσετε κάποια στιγμή.

Πολάκης: Και τι θα γίνει; Σε κοιτάω στα μάτια.

Γεωργιάδης: Δεν τη γλιτώνεις με τίποτα. Θα αρθεί η ασυλία σου για τον φάκελο που έχει έρθει; Οχι βέβαια, κότα λειράτη ο κ. Πολάκης.

Σαλμάς: Θα σε κλείσω φυλακή όταν αρθεί η ασυλία σου.

Στο σημείο αυτό ο προεδρεύων Τάσος Κουράκης (ΣΥΡΙΖΑ) προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, μπροστά στα έκπληκτα μάτια μαθητών από την Καλαμάτα που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση από τα θεωρεία. «Εχει γίνει μια παρένθεση ανάμεσα σε βουλευτές, συνηθίζονται αυτά», είπε χωρίς να πείσει ιδιαίτερα.

Στη συνέχεια η ένταση συνεχίστηκε.

Πολάκης: Είσαι κατηγορούμενος γιατί κατέθεσες 850 χιλιάρικα, όταν έπρεπε να έχεις πάρει όχι πάνω από 100.

Σαλμάς: Τι λες, βρε ανόητε; Βλάκα! Πουλακίδα!

Πολάκης: Βγαίνουν οι πομπές σας στη φόρα.