Νέα πολιτική ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

dikaiosini.jpg

Ποιον προσπαθεί άραγε να πείσει για την αμερόληπτη στάση του το προεδρείο της ΕΔΕ;

Μπορεί σήμερα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να αναφέρεται σε πόλεμο επιχειρηματικών συμφερόντων αλλά δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση εκδόθηκε αμέσως μετά την κριτική στην απόφαση άρσης της απαγόρευσης εξόδου του Β. Μαρινάκη και των τριών συνεργατών του εναντίον των οποίων ασκήθηκαν διώξεις για βαρύτατα κακουργήματα.

Εμφανώς λοιπόν η ανακοίνωση εντάσσεται στο προεκλογικό και έντονα πολιτικά φορτισμένο κλίμα των εκλογών της Ένωσης που σημειωτέον όχι απλά δεν βρήκε δύο λόγια να πει για τους εισαγγελείς διαφθοράς (τους οποίους δεν συμπεριλαμβάνει καν στους θιγόμενους) και την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πειραιά που υφίσταται επί μήνες ανελέητο πόλεμο από άλλα «αόρατα» επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά ούτε καν για τους εισαγγελείς που τις προηγούμενες ημέρες χαρακτηρίστηκαν ακόμα και δολοφόνοι!

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Το τελευταίο διάστημα πύκνωσαν και πάλι δημοσιεύματα που είτε κάνουν χυδαίες αναφορές στην προσωπική ζωή δικαστικών λειτουργών είτε κατασκευάζουν φανταστικά σενάρια συνομωσίας που εμπλέκουν Προέδρους Πρωτοδικών, Αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου μέχρι και τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου! Πέρα από τη φαιδρότητα τέτοιων δημοσιευμάτων και το αστήρικτο των αναφορών θα πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητή η στόχευση που επιδιώκεται.

Η αγριότητα και η σφοδρότητα του επιχειρηματικού πολέμου δεν έχει όρια. Η προσωπική - ονομαστική διαπόμπευση δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και η απαίτηση επιβολής ενός άτυπου πειθαρχικού ελέγχου όχι από τα αρμόδια όργανα αλλά από Μέσα Ενημέρωσης προσπαθεί να λειτουργήσει εκβιαστικά και εκφοβιστικά, ώστε τελικά οι συνειδήσεις των δικαστών να είναι έμμεσα ελεγχόμενες από τα παράκεντρα οικονομικής εξουσίας, τα οποία έχουν το θράσος να επικαλούνται τη Δικαιοσύνη ως πυλώνα Δημοκρατίας και να θεωρούν ότι ορθή δικαστική κρίση είναι μόνο αυτή που ταυτίζεται με τα συμφέροντά τους.

Γνωρίζουμε ότι τέτοιες «δημοσιογραφικές» αναφορές δεν θα σταματήσουν να γίνονται όσο υπάρχουν οι συνθήκες που τις δημιουργούν.

Ο Ελληνικός Λαός με την εμπειρία, που έχει αποκτήσει, αντιλαμβάνεται τις σκοπιμότητες τέτοιων δημοσιευμάτων και ποιοι εξυπηρετούνται από αυτά. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στηρίζει όλους τους συναδέλφους που με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια επιτελούν το καθήκον τους, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, η νομοθεσία και η συνείδησή τους, χωρίς να λογαριάζουν τέτοιου είδους συκοφαντικές επιθέσεις.