Με Μπέζο - Φιλιππίδη «φουλάρει» μηχανές…

media

Με Μπέζο - Φιλιππίδη «φουλάρει» μηχανές… Αλλη μια ελληνική σειρά με τίτλο «Μη με σκας» (22.30) ρίχνουν απόψε στη μάχη της τηλεθέασης τα στελέχη του ALPHA

Τα στελέχη του ALPHA, έχοντας δοκιμάσει με επιτυχία ελληνικές σειρές και με τις δύο από πέρσι να έχουν κάνει εκκίνηση και αυτήν την τηλεοπτική σεζόν, ετοιμάζονται να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το ψυχαγωγικό κομμάτι του προγράμματος. Και μάλιστα φουλάρουν για τα καλά τις μηχανές του καναλιού της Κάντζας, καθώς απόψε ρίχνουν στη μάχη της τηλεθέασης ένα εξαιρετικά ισχυρό δίδυμο πρωταγωνιστών, τους Γιάννη Μπέζο και Πέτρο Φιλιππίδη.

Πρεμιέρα λοιπόν απόψε κάνει η νέα κωμική σειρά του καναλιού με τίτλο «Μη με σκας» (κάθε Τρίτη στις 22.30) με τον Γιάννη Μπέζο να υποδύεται τον Σωκράτη και τον Πέτρο Φιλιππίδη τον Αιμίλιο. Ενα ζευγάρι γκέι μεσήλικων που συζούν εδώ και τρεις δεκαετίες, η καθημερινότητά τους, οι άνθρωποι γύρω τους.

Πριν από 24 χρόνια ο Γιάννης Μπέζος ενσάρκωνε με το δικό του εξαιρετικό στιλ στη μικρή οθόνη, στα πρώτα βήματα της ιδιωτικής τηλεόρασης, έναν γκέι στους αξέχαστους «Απαράδεκτους» (MEGA, πρώτο επεισόδιο στις 18/91991). Το σενάριο του «Μη με σκας» στον ALPHA συνυπογράφουν οι Βασίλης Ρίσβας και Δήμητρα Σακαλή, τη σκηνοθεσία ο Κώστας Βαρελίδης και συμπρωταγωνιστούν οι Γιώργος Κωνσταντίνου (Δαμιανός), Μαρία Αντουλινάκη (Λουκία), Χρήστος Σπανός (Τάσος), Γιάννα Παπαγεωργίου (Ελσα), Δημήτρης Μοθωναίος (Θέμης), Κατερίνα Μισιχρόνη (Στέλλα).

Στην ιστορία ο Σωκράτης έχει μεγαλώσει στο Περιστέρι, από μικροαστική οικογένεια, πεισματάρικο παιδί που από νωρίς ήθελε να ανοίξει τα φτερά του και τα κατάφερε. Εγινε πιλότος της πολιτικής αεροπορίας. Συνταξιούχος πλέον, προσπαθεί να γράψει τα απομνημονεύματά του. Ανθρωπος ευθύς, ευέξαπτος, με ιδιαίτερο και πολλές φορές δηκτικό χιούμορ. Ο Αιμίλιος είναι γόνος εύπορης οικογένειας. Διευθυντής και ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου. Ευαίσθητος, ευφυής, με εκλεπτυσμένο -αλλά και φαρμακερό όταν χρειάζεται- χιούμορ.

Γύρω τους κινούνται μια σειρά ανθρώπων που επηρεάζουν τη ζωή τους. Η Λουκία είναι η οικιακή βοηθός, κυματοθραύστης αλλά και δερβέναγας, που είναι κοντά τους πάνω από δέκα χρόνια. Η Ελσα, φίλη του Σωκράτη, αποτυχημένη ζωγράφος που θέλει διακαώς να κάνει οικογένεια, αλλά ερωτεύεται μονίμως τους λάθος άντρες.

Ο Δαμιανός, πατέρας του Αιμίλιου, γηραλέος, αλλά σεξουαλικά ρωμαλέος που δεν αφήνει να του ξεφύγει ούτε… θηλυκιά γάτα. Ο Τάσος και η Στέλλα είναι οι καινούργιοι και προβληματικοί γείτονες. Οδοντίατρος εκείνος, πρώην μοντέλο εκείνη που μονίμως καβγαδίζουν. Και ο Θέμης είναι ο νεαρός γιος της Λουκίας, που άθελά του γίνεται το μήλον της Εριδος ανάμεσα στον Σωκράτη και τον Αιμίλιο.

Στο αποψινό πρώτο επεισόδιο Σωκράτης και Αιμίλιος ξεκινούν τη μέρα τους μουτρωμένοι κι έτοιμοι να αρπαχτούν με την παραμικρή αφορμή. Δεν ομολογούν ο ένας στον άλλον την αιτία του εκνευρισμού τους. Η Λουκία αποφεύγει να μπει στη μέση, αλλά δεν τα καταφέρνει.

Της ομολογούν, ο ένας κρυφά από τον άλλον, ότι έχουν την επέτειο της γνωριμίας τους. Κλείνουν 30 χρόνια μαζί. Ο Σωκράτης θεωρεί ότι ο Αιμίλιος δεν το έχει θυμηθεί και ο Αιμίλιος θεωρεί το ίδιο για τον Σωκράτη. Η Λουκία, με τη βοήθεια της Ελσας, τους ετοιμάζει πάρτι-έκπληξη. Την έκπληξη όμως τους την κάνει ο πατέρας του Αιμίλιου, ο Δαμιανός, που καταφθάνει πάνω στο κόψιμο της τούρτας...