Καθαρή φωνή και στον αθλητισμό

Ο Λάκης Νικολάου τη χαρακτηρίζει «ευχάριστο μήνυμα δημοκρατίας». Ο Γιάννης Αλαφούζος ζητάει τέτοιες «“φωνές” στα ΜΜΕ στον αγώνα κατά της διαφθοράς».  Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς διακρίνει ότι «η συνεπής προσπάθεια πάντα θα βρίσκει ανταπόκριση». Και ο Παναγιώτης Γιαννάκης πιστεύει ότι «δείχνει έναν δρόμο στον χώρο του Τύπου που δοκιμάζεται».

Ολα αυτά για εμάς. Για την «Εφημερίδα των Συντακτών». Τους ευχαριστούμε. Σας ευχαριστούμε. Συνεχίζουμε...

Γιάννης Αλαφούζος

Γιάννης Αλαφούζος

Εύχομαι στην εφημερίδα να συνεχίσει να δίνει τη μάχη της ενημέρωσης με τον ίδιο δυναμικό τρόπο που το πράττει τώρα. Χρειάζονται τέτοιες «φωνές» στα ΜΜΕ στον αγώνα κατά της διαφθοράς τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και σε όλα τα φάσματα της κοινωνίας.

Πρόεδρος ΠΑΕ Παναθηναϊκός, επιχειρηματίας ΜΜΕ

Παναγιώτης Γιαννάκης

Παναγιώτης Γιαννάκης INTIME

Σε μια εποχή που ο άνθρωπος δέχεται καταιγισμό πληροφοριών, εκτός από την απλή παράθεσή τους σημαντικό ρόλο παίζει η διαδικασία αξιολόγησης, ανάλυσης και ερμηνείας. Οσο περισσότερες είναι οι οπτικές γωνίες που εξετάζονται τα γεγονότα τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να προκύψουν τεκμηριωμένες απόψεις. Κι όσο περισσότερες είναι οι τεκμηριωμένες απόψεις τόσο περισσότερες είναι και οι πιθανότητες να οδηγηθούμε σε γόνιμες συνθέσεις που είναι απαραίτητες για την αναζήτηση λύσεων και την εξέλιξη.

Η έκδοση της εφημερίδας σας -και μάλιστα μέσα από ένα πρωτοποριακό συνεταιριστικό πνεύμα- αφενός εκπορεύεται από την επιθυμία επαγγελματιών δημοσιογράφων να συνεισφέρουν με εντιμότητα και ευσυνειδησία σ’ αυτό το καθοριστικό στάδιο της ενημέρωσης και αφετέρου δείχνει έναν δρόμο στον χώρο του Τύπου που δοκιμάζεται. Η συμπλήρωση των πρώτων τριών χρόνων της ζωής της, είναι μια πρώτη αλλά πολύ ουσιαστική επιβράβευση.

Προπονητής, παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας, πρόεδρος ΣΕΠΚ

Θόδωρος Ζαγοράκης

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης EUROKINISSI

Σε μια περίοδο που η κρίση έχει «χτυπήσει» τον ελληνικό Τύπο, η προσπάθεια της «Εφημερίδας των Συντακτών» αποτελεί παράδειγμα και δείχνει σ’ όλους τον δρόμο προς ένα καλύτερο μέλλον. Ειδικότερα, ο ελληνικός αθλητισμός έχει ανάγκη από την παρουσία κι άλλων παρόμοιων πετυχημένων προσπαθειών.

Ευρωβουλευτής, αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας - Πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004

Σάββας Θεοδωρίδης

Ο Σάββας Θεοδωρίδης

Ο αγώνας για την ενημέρωση είναι πάντα σημαντικός και σε μία δημοκρατική χώρα έχει ιδιαίτερη αξία. Είναι καλό να επιβραβεύεται μία προσπάθεια σαν τη δική σας, που έχετε ως μοναδικούς εργοδότες τους αναγνώστες σας, και εύχομαι πάντα επιτυχίες!

Αντιπρόεδρος ΠΑΕ Ολυμπιακός, παλαίμαχος διεθνής

Λάκης Νικολάου

Ο Λάκης Νικολάου

Σε εποχές πίεσης για τον έντυπο Τύπο, η επιβίωση, πόσω μάλλον η άνοδος μιας δημοκρατικής εφημερίδας όπως η «Εφημερίδα των Συντακτών» στις πρώτες θέσεις της κυκλοφορίας, είναι και ευχάριστο μήνυμα δημοκρατίας! Πρόκειται για απόδειξη ύπαρξης δημοκρατικών αποθεμάτων στο πλατύ κοινό, και τέτοια συμπεράσματα τα χρειαζόμαστε, πόσω μάλλον ως κοινωνία βρισκόμενη σε κρίση... Εύχομαι να συνεχίσετε, κατ’ αρχήν, τη συγγένειά σας με την «Ελευθεροτυπία», που ήταν ως εφημερίδα ό,τι ακριβώς υποδήλωνε ο τίτλος της! Το ίδιο, σ’ αυτά τα πρώτα τρία χρόνια της, είναι και η «Εφημερίδα των Συντακτών»! Χρόνια πολλά, λοιπόν, και όσο για το αθλητικό ρεπορτάζ που έχετε, εύχομαι να συνεχίσετε στο ίδιο πνεύμα... Δηλαδή, αθλητικές αναφορές και πέρα από τις προφανείς, όπως σ’ αυτά τα τρία χρόνια!»

Χειρουργός ορθοπεδικός, ΑΕΚ, παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής

Αριστείδης Καμάρας

Αριστείδης Καμάρας EUROKINISSI

Εύχομαι μακροημέρευση στην «Εφημερίδα των Συντακτών» μέσα στις δύσκολες μέρες της χώρας μας και τις ακόμη δυσκολότερες που έρχονται... Περισσότερο από αναγκαίο είναι να συνεχίσετε τη σωστή, ειλικρινή, πλήρη ενημέρωση, επειδή λαός σωστά ενημερωμένος και προειδοποιημένος στις μέρες μας, αξίζει, όσο τίποτα άλλο, στη χώρα μας, εντός της δύσκολης εποχής που ζούμε, και η ίδια ετοιμότητά του ισοδυναμεί με μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον.

Νομικός, παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής

Γιώργος Κούδας

Γιώργος Κούδας EUROKINISSI/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ

Πιστεύω με βάση ό,τι μαθαίνω και σε σχέση με διάφορα που βλέπω γύρω μας ότι έχετε μία «φωνή» δική σας. Εκφράζει αυτά που εσείς θέλετε να πείτε και τίποτα άλλο. Εύχομαι να συνεχίσετε έτσι και κυρίως να διατηρήσετε την εμπιστοσύνη που σας δείχνει ο κόσμος, γιατί η χώρα έχει ανάγκη από τέτοιου είδους, συνεταιριστικές προσπάθειες.

ΠΑΟΚ, παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής

Ιβάν Σαββίδης

Ιβάν Σαββίδης ΜΟΤΙΟΝΤΕΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Θα ήθελα να ευχηθώ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» χρόνια πολλά, μακροημέρευση, μακριά από περιπέτειες του παρελθόντος, με πνεύμα αντικειμενικής και μαχητικής δημοσιογραφίας. Οι καθαρές φωνές στον χώρο του Τύπου είναι σήμερα πιο απαραίτητες από ποτέ για την ενημέρωση αλλά και τη συσπείρωση της ελληνικής κοινωνίας.

Ιδιοκτήτης ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Θωμάς Μαύρος

Ο Θωμάς Μαύρος

Γενέθλια έχετε, άρα, αρχικά, θα δώσω ευχές... Χαρά, λοιπόν, εύχομαι στη ζωή όλων των εργαζομένων στην εφημερίδα σας, στις δύσκολες εποχές που ζούμε όλοι μας. Συχνά διαβάζω την «Εφημερίδα των Συντακτών»... Παρατηρώ εγκυρότητα, αλήθεια, άρα δίνω συγχαρητήρια! Από την άλλη, εγώ, ως παίκτης που πετύχαινε πολλά γκολ, εκτός από ταλέντο, οξυδέρκεια, αντίληψη της φάσης, έκανα συνεχώς αυτοκριτική και διόρθωνα τα λάθη μου... Αυτό ας κάνει και η εφημερίδα σας! Αυτοκριτική, ο μόνος τρόπος για να γίνεστε ακόμη καλύτεροι και να συνεχίσετε να πετυχαίνετε τα... δημοσιογραφικά γκολ! Οσο για τα αθλητικά θέματά σας, μ’ αρέσει ότι κοιτάτε και πίσω από την επικαιρότητα, αλλά θέλω περισσότερο αθλητισμό στις σελίδες σας! Κι αυτό επειδή ο αθλητισμός που καλεί κοντά του συμπολίτες κάθε τάξης, μόρφωσης και οικονομικής επιφάνειας, είναι, λοιπόν, αναπόφευκτα, καθρέφτης της κοινωνικής πραγματικότητας! Οταν αρχίσατε, είχατε περισσότερες αθλητικές σελίδες... Ας τις επαναφέρετε!

Παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής

Στέλιος Μηγιάκης

Στέλιος Μηγιάκης INTIME

Στη ζωή μου μ’ αρέσουν οι δυναμικές απόψεις, η διεκδίκηση στόχων, η πάλη, εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου! Αρα, σ’ αυτά τα τρία χρόνια της εφημερίδας σας κυρίως μου άρεσε ο δυναμισμός, η κριτική σας που αν και ήταν συχνά σκληρή δεν έθιξε την προσωπικότητα κάποιου όταν αναφερθήκατε στις πράξεις του! Μακάρι να συνεχίσετε έτσι... Το λέω αυτό επειδή ο κόσμος, δίκαια πλέον, δεν εμπιστεύεται τους δημοσιογράφους και έχω πολλά παραδείγματα... Και μακάρι να έχετε περισσότερα αθλητικά θέματα! Το στυλ της εφημερίδας με οδηγεί να πω ότι ταιριάζει ώστε να στραφείτε περισσότερο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό που ήταν, είναι και μακάρι να μη συνεχίσει να είναι στην Ελλάδα το ίδιο πιεσμένος όπως η κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια. Μια ευχή: Να υπηρετείτε την αλήθεια!

Χρυσός Ολυμπιονίκης πάλης

Ντούσαν Μπάγεβιτς

Ντούσαν Μπάγιεβιτς ICONPRESS

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» αποτέλεσε πρωτοποριακό βήμα για τα δεδομένα του ελληνικού Τύπου και μόνο για το γεγονός ότι οι εκδότες της είναι οι δημοσιογράφοι που δουλεύουν σ’ αυτήν. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, πολλοί ενδεχομένως να περίμεναν ότι το εγχείρημα δεν θα είχε επιτυχία, αλλά τελικά διαψεύστηκαν. Το γεγονός ότι η εφημερίδα συμπληρώνει τρία συναπτά χρόνια έκδοσης αποτελεί κάτι το σημαντικό και δικαιώνει τις προσπάθειες όσων εργάστηκαν γι’ αυτό το εγχείρημα, ανεξαρτήτως του τι μπορεί ο καθένας να πιστεύει ή αν συμφωνεί με τις θέσεις της «Εφημερίδας των Συντακτών». Από τη δική μου πλευρά, εύχομαι καλή επιτυχία και καλή συνέχεια στην προσπάθεια των δημοσιογράφων της εφημερίδας. Η συνεπής προσπάθεια πάντα θα βρίσκει ανταπόκριση.

Εκτελεστικός διευθυντής ΠΑΕ ΑΕΚ, πρώην προπονητής

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας