Η ΕΡΤ 3 επιστρέφει, η ΕΡΤ 2 αλλάζει...

ert3.jpg

Συνάντηση του προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη με εργαζόμενους της ΕΡΤ3 Συνάντηση του προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη με εργαζόμενους της ΕΡΤ3 | ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Από νωρίς το πρωί αύριο θα ξεκινήσει να εκπέμπει και πάλι κανονικά το σήμα της νέας ΕΡΤ3. Ψηφιακό σήμα βέβαια, που έχει ήδη ανέβει στο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ. Την ίδια ώρα, το πρόγραμμα της ΕΡΤ2 επανασχεδιάζεται με διαφοροποιήσεις, σε ορισμένες τουλάχιστον ζώνες.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της διοικούσας επιτροπής της ΕΡΤ3, η αρχή θα γίνει «με ένα πανηγυρικό πρόγραμμα, στη διάρκεια του οποίου θα γίνει αναδρομή στην πολύχρονη ιστορία της ΕΡΤ3, αλλά και την εκπομπή της τα δύο χρόνια του “μαύρου”. Το τρίτο κανάλι της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και πανελλαδική εμβέλεια, επανέρχεται με δημοκρατική ευαισθησία, με έγκυρη και πλουραλιστική ενημέρωση, ποιοτική ψυχαγωγία, προγράμματα παιδείας και πολιτισμού, και πάντα με σεβασμό στην ελευθερία έκφρασης του δημιουργού».

Στο εορταστικό πλαίσιο έχει προγραμματιστεί και μια ανοιχτή συναυλία αύριο (20.00), έξω από το κτίριο της ΕΡΤ3, στη Λεωφόρο Στρατού, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων των ερμηνευτών: Σοφίας Αβραμίδου, Ευγένιου Δερμιτάσογλου, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Φώτη Θεοδωρίδη, Γιώργου Καζαντζή, Λιζέτας Καλημέρη, Γιάννη Μήτση, Γιώργου Μπαγιώκη, Ελσας Μουρατίδου, Δημήτρη Νικολούδη, Μαρίας Παπανικολάου, Βασίλη Πρατσινάκη, Κώστα Πρατσινάκη, Μαρίας Φραγκούλη και Μαρίας Φωτίου και των μουσικών: Γιάννη Φιλιππουπολίτη (πιάνο), Νίκου Ψοφογιώργου (τύμπανο), Δημήτρη Γουμπερίτση (μπάσο), Κώστα Ματσίγκου (κιθάρα), Ηλία Βελλή (μπουζούκι) και Κώστα Τσούγκρα (ακορντεόν).

Με παιδικά προγράμματα, ντοκιμαντέρ, παλιές ελληνικές σειρές, ελληνικές και ξένες ταινίες, εκπομπές από το Αρχείο της ΕΡΤ αλλά και αθλητικές διοργανώσεις θα γεμίσει το καλοκαιρινό της πρόγραμμα η ΕΡΤ 2. Κάθε πρωί υπάρχει ένα τρίωρο παιδικό πρόγραμμα (07.00-10.00), ενώ αμέσως μετά και μέχρι τις 13.00 δημιουργείται ζώνη ντοκιμαντέρ.

Στις 15.00 θα μεταδίδεται το «Raccontami/ Θυμάμαι», η κοινωνική σειρά 52 επεισοδίων ιταλικής παραγωγής (RAI), που παρουσιάζει τις περιπέτειες της οικογένειας Φερούτσι, στη δεκαετία του ’60, μέσα από το βλέμμα ενός μικρού παιδιού. Κάθε βράδυ μετά τις 22.30 εντάσσεται μια παλέτα επιλογών, από το Θέατρο της Δευτέρας, τη σειρά εκπομπών «Στην Υγειά μας» (Τρίτη και Τετάρτη), θερινό σινεμά (Πέμπτη και Παρασκευή), ενώ τα σαββατόβραδα θα μεταδίδονται συναυλίες και μουσικά προγράμματα και τις Κυριακές το «Doc On ERT», με ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, και αμέσως μετά η ζώνη του μικροφίλμ. Και τον Ιούλιο, η ΕΡΤ2 θα καλύψει -απευθείας και μαγνητοσκοπημένα- τουρνουά και αθλητικές διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων, που θα διεξάγεται έως τις 5 Ιουλίου στο Ηράκλειο της Κρήτης, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Νέων (Κ18), που θα γίνει στον Βόλο, καθώς και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, που θα διεξαχθεί στο Καζάν.