Η ανεξαρτησία μας και η κριτική στάση μας εμπνέει σεβασμό στους πολιτικούς όλων των χώρων

Τι είπαν για την «Εφ.Συν» πολιτικοί από όλο το πολιτικό φάσμα: «υπηρετεί τον πλουραλισμό» με «επαγγελματική συνέπεια και ανεξαρτησία», «αναδεικνύει και προβάλει κρίσιμα οικονομικά πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα», «συνεισφέρει πολλά στην ενημέρωση», «τολμά να συνεχίζει την κριτική και στην παρούσα κυβέρνηση»...

Γιάννης Δραγασάκης: Πρωτότυπο συνεργατικό εγχείρημα

Κυβερνητικό πρόγραμμα τετραετίας ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Εύχομαι κάθε επιτυχία και μακροημέρευση της εφημερίδας σας. Η «Εφημερίδα των Συντακτών» συμβάλλει στον πλουραλισμό της ενημέρωσης και την ανάδειξη εναλλακτικών απόψεων που συχνά δεν ακούγονται από τα μέσα ενημέρωσης. Επίσης θέλω να επισημάνω την αποφασιστική συμβολή της «Εφημερίδας των Συντακτών» στον γενικότερο αγώνα ενάντια στον φασισμό, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό και ειδικότερα στην αποκάλυψη του ρόλου της Χρυσής Αυγής.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» αποτελεί ένα πρωτότυπο συνεργατικό εγχείρημα και, όπως είχα την ευκαιρία να τονίσω πρόσφατα στη Βουλή, ο πλουραλισμός στην ενημέρωση προϋποθέτει και την ύπαρξη πλουραλιστικών μορφών ιδιοκτησίας. Στο πλαίσιο αυτό η βιωσιμότητα και η επιτυχία του εγχειρήματος σας θα αποτελέσουν θετικό παράδειγμα με ευρύτερη σημασία.

Εχετε ήδη κερδίσει την εκτίμηση των πολιτών. Και αυτό είναι η μεγαλύτερη δημοσιογραφική νίκη. Αλλά και επιταγή να συνεχίσετε με το ίδιο πείσμα.

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Ευάγγελος Μεϊμαράκης: Υπηρετεί τον πλουραλισμό στην ενημέρωση

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Η «Εφημερίδα των Συντακτών», εδώ και τρία χρόνια, μέσα από εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, υπηρετεί τον πλουραλισμό στην ενημέρωση και την ανάπτυξη του δημόσιου διαλόγου. Αναπτύσσει, με το δικό της χρώμα, διακριτό ρόλο στην πληροφόρηση, τη διακίνηση απόψεων, προτάσεων και ιδεών. Αναδεικνύει και προβάλλει κρίσιμα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα. Στους ιδρυτές, τη διεύθυνση και το ανθρώπινο δυναμικό της εύχομαι κάθε επιτυχία.

Πρόεδρος της Ν.Δ.

Φώφη Γεννηματά: Ενα ιδιαίτερα θετικό και ενθαρρυντικό γεγονός στον Τύπο

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά -ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Η επιτυχία της εφημερίδας σας αποτελεί ένα ιδιαίτερα θετικό και ενθαρρυντικό γεγονός για τον χώρο του Τύπου. Η «Εφημερίδα των Συντακτών» καταφέρνει, μέσα σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες για τη χώρα, την κοινωνία αλλά και σε συνθήκες κρίσης των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, να υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια με επαγγελματική συνέπεια και ανεξαρτησία την ελευθεροτυπία, που συνιστά βασικό δείκτη για την ποιότητα της δημοκρατίας μιας χώρας. Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια, καλή δύναμη και πάντα επιτυχίες στην προσπάθειά σας.

Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Δημήτρης Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ αλληλέγγυο στους εργαζόμενους στον Τύπο

Λίστες χωρίς εκπλήξεις EUROKINISSI

Με την αφορμή της συμπλήρωσης 3 χρόνων κυκλοφορίας της εφημερίδας σας, θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή δύναμη και καλή συνέχεια στους δημοσιογράφους, τους εργαζόμενους, σ’ όλο το προσωπικό, στην προσπάθειά τους.

Στη φάση της βαθιάς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, για τη χώρα μας και διεθνώς, που τσακίζονται συνολικά τα δικαιώματα και κεκτημένα των εργαζόμενων και έχουν πληγεί ιδιαίτερα τα ΜΜΕ, το ΚΚΕ βρίσκεται αλληλέγγυο στους εργαζόμενους στον Τύπο, για την εξασφάλιση της εργασίας τους με πλήρη και σύγχρονα δικαιώματα, αλλά κυρίως για το βασικό τους καθήκον: την ενημέρωση του λαού για τις πραγματικές αιτίες και τις συνέπειες της ασκούμενης πολιτικής και φυσικά για την προβολή των αιτημάτων, των διεκδικήσεων και των αγώνων του.

Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ

Σταύρος Θεοδωράκης: Εχουμε ανάγκη από απόψεις

Σταύρος Θεοδωράκης ΕUROKINISSI

Η γέννηση και η επιβίωση μιας εφημερίδας μέσα στην κρίση είναι αισιόδοξο μήνυμα γι’ αυτούς που αγαπούν το χαρτί, τις έρευνες, το ρεπορτάζ, τις συνεντεύξεις, τα σχόλια. Πόσω μάλλον που η εφημερίδα αυτή είναι στα χέρια δημοσιογράφων κι όχι «επιχειρηματικών ομίλων».

Εχουμε ανάγκη το χαρτί. Εχουμε ανάγκη από την ψύχραιμη διαμεσολάβηση ανάμεσα στους πολίτες και την πληροφορία.

Εχουμε ανάγκη από απόψεις που εκφράζονται επώνυμα και ει δυνατόν τεκμηριωμένα.

Εχουμε ανάγκη από δημοσιογράφους που ακούν τη βοή της κοινωνίας, την έλλογη οργή της.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» στα πρώτα τρία χρόνια της ζωής της συνεισέφερε πολλά στην ενημέρωση και τον πολιτικό διάλογο.

Ακόμη κι αν διαφώνησα ή διαφωνώ με απόψεις ή επιλογές της εφημερίδας ή ανθρώπων της, ελπίζω να συνεχίσουμε αυτή τη δημιουργική σχέση για πολλά χρόνια ακόμη.

Καλή συνέχεια.

Επικεφαλής στο Ποτάμι

Πάνος Καμμένος: Συνεχίστε με σθένος

Πάνος Καμμένος

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριών ετών από την έκδοση της εφημερίδας σας, σας εύχομαι να συνεχίσετε να μάχεστε με σθένος για την έγκυρη και αντικειμενική πληροφόρηση, που αποτελεί συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας.

Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Βασίλης Λεβέντης: Υπόδειγμα δημοσιογραφίας

Οι 9+2 «λεβέντικοι» όροι

Ευχόμεθα η «Εφημερίδα των Συντακτών» να συνεχίσει να εκδίδεται ανελλιπώς, υπηρετώντας την πληροφόρηση και τον πλουραλισμό. Η Ενωση Κεντρώων πιστεύει ότι στη σημερινή εποχή δεν είναι εύκολο ένα έντυπο, και δη μια εφημερίδα, να μένει χωρίς επηρεασμούς και χωρίς εξαρτήσεις από τον ευρύτερο κύκλο οικονομικών συμφερόντων. Ωστόσο, η «Εφημερίδα των Συντακτών», που ξεκίνησε ως πρωτοβουλία κάποιων από τους εργαζόμενους της πρώην «Ελευθεροτυπίας», έχει τη δυνατότητα να διαφέρει και να αποτελεί υπόδειγμα ανεξάρτητης δημοσιογραφικής προσπάθειας. Η Ενωση Κεντρώων δίνει αγώνα δημοκρατίας και ήθους σε ένα κουρασμένο και κακόφημο πολιτικό σύστημα. Το ίδιο ευχόμεθα να κάνει και η εφημερίδα σας: την επανάσταση της ηθικής και του πλουραλισμού σε ένα κακόφημο μιντιακό σύστημα.

Πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Ρήξη με τον μνημονιακό καπιταλισμό

Παναγιώτης Λαφαζάνης ΕUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Με την ευκαιρία των τριών χρόνων κυκλοφορίας της εύχομαι στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ό,τι το καλύτερο για την ενημέρωση του ελληνικού λαού και την πλουραλιστική έκφραση όλων των απόψεων από τις στήλες της. Ο τύπος κυρίως και γενικότερα η δημοσιογραφία περνάνε στους καιρούς μας βαθύτατη κρίση. Η χειραγωγημένη από μεγάλα συμφέροντα ενημέρωση και η προπαγάνδα των μονόδρομων, δυστυχώς, κυριαρχούν στα μέσα ενημέρωσης και στην ουσία ακυρώνουν τη δημοκρατία. Σήμερα μόνο μια μεγάλη ρήξη με τον μνημονιακό νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό στη χώρα μας μπορεί να φέρει μια ζωογόνα Ανοιξη στον χώρο των μέσων ενημέρωσης και ειδικότερα στον Τύπο. Χρόνια σας πολλά.

Επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας

Αγγελος Χάγιος-  ΑΝΤΑΡΣYΑ EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αγγελος Χάγιος: Απαλλαγή από τις θηλιές

Στα 3 χρόνια της «Εφημερίδας των Συντακτών» εύχομαι να συνεχίσει ως συνεταιριστικό εγχείρημα των εργαζομένων, μακριά από καναλάρχες και σειρήνες ιδιωτικοποίησης. Να είναι ανεξάρτητο από κέντρα εξουσίας οικονομικά και κυβερνητικά. Με την ευχή να ανοίξει πολύ περισσότερο τις σελίδες του στα βάσανα, στις αγωνίες του εργαζόμενου λαού, στους αγώνες του για «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία», για την απαλλαγή του από δυνάστες και εκμεταλλευτές ντόπιους και ξένους, για την απελευθέρωση από το αντιλαϊκό «αριστερό» και όλα τα Μνημόνια, από τη θανατηφόρα θηλιά του ευρώ και της Ε.Ε. Αλλά και στις διεργασίες για μια άλλη Αριστερά, μαχόμενη, αντισυστημική και αντι-Ε.Ε., με σύγχρονο πρόγραμμα επαναστατικής αλλαγής της κοινωνίας.

ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Ζωντανή ελπίδα για μια αδέσμευτη δημοσιογραφία

Ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής MOTIONTEΑM/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» είναι το προϊόν μιας προσπάθειας που αφετηρία έχει τα σπλάχνα των εργαζομένων της. Είναι μια απόπειρα με τεράστια ρίσκα και πολλή παλικαριά, που θυμίζει κάτι από τα παλιά... Την ενημέρωση να είναι στα χέρια των δημοσιογράφων...

Η επιτυχία αυτής της εφημερίδας συνιστά τη ζωντανή ελπίδα για μια αδέσμευτη δημοσιογραφία, για μια αδέσμευτη ενημέρωση. Είναι συγκινητική η έμπνευση της ονομασίας, καθώς προέρχεται από κείνο το πρώτο ιστορικό φύλλο του 1975 της πρώτης εφημερίδας που εκδόθηκε μετά τη Μεταπολίτευση και της οποίας η μετεξέλιξη ήταν η «Ελευθεροτυπία». Τότε, κάποιοι δημοσιογράφοι, 70 τον αριθμό, εγκατέλειψαν τις ασφαλείς δουλειές τους για να συμμετάσχουν σε ένα αβέβαιο εγχείρημα.

Εύχομαι να συνεχίσει στον δύσκολο αυτό στίβο της ενημέρωσης και να παρουσιάζει με την ίδια αμεροληψία την πραγματικότητα. Και το λέει ένας άνθρωπος που δεν έχει αποφύγει μια-δυο φορές κάποιες άδικες κατ’ εμέ επιθέσεις από τις στήλες της. Ωστόσο, στο σύνολό της, εκείνο που μου αφήνει από την καθημερινή παρουσία της στο δημόσιο γίγνεσθαι είναι η ανάγκη να συνεχίσουμε να έχουμε έναν τέτοιον φορέα ενημέρωσης που λογοδοτεί μόνο στον κόσμο. Στους αναγνώστες του. Εύχομαι πολλά και δημιουργικά χρόνια, με προσφορά, νηφάλιο λόγο, αλλά και μαχητικότητα όπου χρειάζεται.

Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Πάνος Σκουρλέτης: Δείξατε δείγματα διαφορετικής γραφής

Ο Πάνος Σκουρλέτης EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες για τον τόπο, αλλά και για την ενημέρωση, μια προσπάθεια συνεργατικής αντίληψης κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να δείξει δείγματα μιας διαφορετικής γραφής στην άσκηση της δημοσιογραφίας, με εντιμότητα, με τήρηση της δεοντολογίας, με μια σοβαρή προσπάθεια ανάδειξης των σημαντικών θεμάτων που επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων. Αυτά τα στοιχεία, που διακρίνουν το εγχείρημα της «Εφημερίδας των Συντακτών», έχουν ιδιαίτερη αξία για τον ταλαιπωρημένο στον τόπο μας χώρο της ενημέρωσης, τον εγκλωβισμένο στα δίχτυα της διαπλοκής και των συμφερόντων τα τελευταία χρόνια, απέναντι στα οποίο η κυβέρνηση προτάσσει τον πρόσφατο νόμο για τα ΜΜΕ.

Οι εργαζόμενοι στον Τύπο και σε όλα τα ΜΜΕ ήταν από τα πρώτα θύματα της κρίσης που έπληξε την οικονομία αλλά και τις αξίες της ενημέρωσης. Είδαμε στην Ελλάδα το παράδοξο μα και εξηγήσιμο φαινόμενο των προβληματικών επιχειρήσεων ΜΜΕ με τους πλούσιους ιδιοκτήτες. Ηταν καιρός να ακούσουμε τη φωνή των εργατών του Τύπου, όπως αυτή εκφράζεται και με τη δική σας προσπάθεια.

Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Γιώργος Σταθάκης: Πρακτικές αυτοδιαχείρισης προσφέρουν λύσεις

Γιώργος Σταθάκης EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Το συνεταιριστικό εγχείρημα της «Εφημερίδας των Συντακτών» συμπληρώνει 3 χρόνια ζωής και πλέον δείχνει να στέκεται σταθερά στα πόδια του και να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης, τόσο για την κοινωνία στο σύνολό της όσο και για τον χώρο του Τύπου, η προσπάθεια αυτή απέδειξε ότι πρακτικές αυτοδιαχείρισης μπορούν να προσφέρουν πρακτικές λύσεις και διεξόδους.

Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού

Νίκος Φίλης: Εμπρακτο δείγμα υπέρβασης της κρίσης στην ενημέρωση

Νίκος Φίλης EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Η «Εφ.Συν.» είναι γέννημα και ταυτόχρονα έμπρακτο παράδειγμα υπέρβασης της κρίσης που μαστίζει τον χώρο της ενημέρωσης. Συνεταιριστική προσπάθεια, με σεβασμό στον αναγνώστη, εφημερίδα πληροφόρησης και γνώμης με προοδευτικές αξίες.

Η έκδοση και η κυκλοφορία της αντανακλά τη λαϊκή - δημοκρατική προσπάθεια για την αποκατάσταση του δικαιώματος των πολιτών στην πληροφόρηση και τελικά για τη δημοκρατική αναγέννηση της χώρας.

Υπουργός Παιδείας

Γιάννης Μουζάλας: Συνεχίστε

Ο Γιάννης Μουζάλας

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» βγήκε σαν αποτέλεσμα συνεργατικής, συνεταιριστικής προσπάθειας σε μία εποχή που δεν υπήρχε καμία εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας που να μην ήταν υπέρ του Μνημονίου. Θυμάμαι ήταν όαση ο αντιμνημονιακός της λόγος. Αργότερα απέδειξε ότι μπορεί μία εφημερίδα να σταθεί στην ελληνική κοινωνία, κρατώντας την ανεξαρτησία της και χωρίς να είναι παιδί ή όμηρος των μονοπωλιακών συγκροτημάτων.

Συνεχίστε…

Αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

Νίκος Παρασκευόπουλος: Μοναδική συνεισφορά

ICON

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» εισφέρει καθημερινά στη χώρα μας πολυφωνική ενημέρωση και έγκυρη αρθρογραφία.

Η ειδησεογραφία της, ιδίως στην περιοχή των ανθρώπινων δικαιωμάτων, πολύ συχνά είναι μοναδική. Χαιρόμουν κάποτε να γράφω στις στήλες της, χαίρομαι σήμερα να τη διαβάζω.

Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων

Βαγγέλης Αποστόλου: Η αριστερή κυβέρνηση έχει ανάγκη την κριτική σας στάση

Β. Αποστόλου

Η έκδοση ενός ημερήσιου φύλλου από συνεταιριστικό εκδοτικό σχήμα, πρωτόγνωρη διαδικασία, τουλάχιστον για την Ελλάδα, ήταν οπωσδήποτε ένα στοίχημα. Η τρίχρονη πορεία της «Εφημερίδας των Συντακτών» δείχνει ότι το στοίχημα αυτό οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας το κέρδισαν «με το σπαθί τους». Δηλαδή με τη δουλειά τους.

Ταυτόχρονα κέρδισαν οι πολίτες και η ελευθεροτυπία, καθώς η προσφορά της εφημερίδας στην ουσιαστική και πλήρη ενημέρωση είναι αναμφισβήτητη. Στα θετικά του εγχειρήματος θέλω να προσθέσω την –πολλές φορές– κριτική στάση απέναντι στην κυβέρνησή μας από μια εφημερίδα που εκφράζει τον προοδευτικό χώρο και δεν χρεώνεται εξαρτήσεις από συμφέροντα.

Μια αριστερή κυβέρνηση, για να παραμένει γειωμένη με τις αγωνίες των πολιτών, έχει ανάγκη από φωνές που μεταφέρουν χωρίς ιδιοτελείς επιδιώξεις το κοινό αίσθημα.

Καλή συνέχεια, λοιπόν, στον ίδιο δρόμο.

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Χρήστος Σπίρτζης: Να παραμείνετε μία έγκυρη, ανεξάρτητη και δυνατή φωνή

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης EU/ CHRISTOS DOGAS

H κοινωνία των δημοκρατικών πολιτών σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, επιζητεί και διεκδικεί αποφασιστικά από τα μέσα ενημέρωσης να υπηρετούν την αντικειμενική πληροφόρηση, την έντιμη γνώμη και τη λαϊκή βούληση. Κρίνει αυστηρά και απορρίπτει έμπρακτα και ηχηρά όλους αυτούς που επί πολλά χρόνια έχουν μετατρέψει την ενημέρωση σε ευτελές προϊόν και χονδροειδή διατεταγμένη προπαγάνδα.

Καταδικάζει και οδηγεί οριστικά στο περιθώριο τις πολιτικές δυνάμεις της υποταγής, της συναλλαγής και της διαπλοκής με τα ισχυρά οικονομικά, τραπεζικά και επιχειρηματικά συμφέροντα. Τις δυνάμεις που λειτουργούν τα τελευταία χρόνια στο τοπίο της ενημέρωσης ως πολιορκητικός κριός για την επιβολή ισοπεδωτικών πολιτικών, την υφαρπαγή του δημόσιου πλούτου και τη λεηλασία των λαϊκών συμφερόντων.

Εύχομαι η «Εφημερίδα των Συντακτών» να συνεχίσει για πολλές δεκαετίες στο μέλλον να είναι μία έγκυρη, ανεξάρτητη και δυνατή δημοσιογραφική φωνή. Να αφουγκράζεται και να εκφράζει δυναμικά και ανυποχώρητα τη βούληση της κοινωνίας των πολιτών για δημοκρατική ενημέρωση.

Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Ράνια Σβίγκου: Ισχυρό θεμέλιο το κοινό

Ράνια Σβίγκου EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η συμπλήρωση τριών χρόνων λειτουργίας της «Εφημερίδας των Συντακτών» δείχνει πως το εγχείρημά σας για μια ανεξάρτητη συνεταιριστική εφημερίδα έχει ήδη εδραιωθεί. Σε μια περίοδο μεγάλης κρίσης, κατά την οποία ο χώρος των ΜΜΕ έχει δεχτεί πολλά πλήγματα, σίγουρα δεν ήταν μια εύκολη επιλογή η έκδοση μιας εφημερίδας χωρίς τη στήριξη κάποιου ισχυρού οικονομικού παράγοντα. Ωστόσο, η εμπιστοσύνη του αναγνωστικού κοινού αποτελεί το ισχυρότερο θεμέλιο για τη συνέχεια. Το ίδιο και οι δημοσιογραφικές σας επιτυχίες, πολλές από τις οποίες αφορούν ζητήματα που δεν βρίσκουν χώρο σε άλλα έντυπα, όπως για παράδειγμα το συστηματικό έργο αποκάλυψης της εγκληματικής δράσης της Χ.Α.

Εύχομαι o αγώνας σας για αντικειμενική και πλουραλιστική ενημέρωση να διαρκέσει χρόνια πολλά.

Εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πιστοί στις αρχές της

Κυριάκος Μητσοτάκης

Το συνεταιριστικό εγχείρημά σας -σε πείσμα των Κασσάνδρων- συμπληρώνει τρία χρόνια ξεχωριστής παρουσίας στην ενημέρωση. Η «Εφημερίδα των Συντακτών» πιστεύω ότι καλύπτει ένα κενό που υπήρχε στον χώρο του Τύπου. Είναι ενδιαφέρουσα για μένα η σκοπιά από την οποία παρουσιάζει τα πολιτικά, κοινωνικά, διεθνή, πολιτιστικά και κυρίως τα ανθρωπιστικά θέματα. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δέχθηκα με μεγάλο σεβασμό την καλοπροαίρετη, πιστεύω, κριτική σας. Διαπιστώνω ότι τολμάτε να συνεχίζετε την κριτική και στην παρούσα κυβέρνηση, πιστοί στις αρχές της ελευθερίας μιας αυτοδιαχειριζόμενης εφημερίδας που ανήκει μόνο στους συντάκτες της.

Βουλευτής της Ν.Δ.

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Η χώρα σάς χρειάζεται

Θανάσης Θεοχαρόπουλος ΕUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η «Εφ.Συν.» μπήκε δυναμικά στη ζωή μας πριν από τρία χρόνια δημιουργώντας μια νέα, σύγχρονη, δυναμική πολιτική εφημερίδα στον χώρο της Αριστεράς και της προόδου. Μια ομάδα έμπειρων και νέων δημοσιογράφων έστειλαν με την επιτυχία τους στον καιρό της κρίσης σαφές μήνυμα προς την κοινωνία ότι τα συνεταιριστικά σχήματα έχουν μέλλον αν υπάρχει έμπνευση, όραμα και πάθος για τη δημοσιογραφία. Εύχομαι η «Εφ.Συν.» να κλείσει πολλά χρόνια στην ενημέρωση, γιατί η χώρα χρειάζεται εφημερίδες και δημοσιογράφους με άποψη, γνώση και πληροφόρηση.

Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, βουλευτής Επικρατείας

Αδωνις Γεωργιάδης: Τηρείτε με συνέπεια την ιδεολογική σας γραμμή

Άδωνης Γεωργιάδης EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αν και ιδεολογικά έχουμε διαφωνίες, οφείλω να αναγνωρίσω ότι τηρείτε με συνέπεια την ιδεολογική σας γραμμή και προσπαθείτε να μην αδικείτε τους πολιτικούς αντιπάλους. Αυτό το σέβομαι και σας εύχομαι μακροημέρευση.

Βουλευτής της Ν.Δ.

Ρένα Δούρου: Διεκδικεί καθημερινά την αξιοπιστία

Ρένα Δούρου EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε μια περίοδο κατά την οποία η κρίση χρέους έχει μετατραπεί σε κρίση Δημοκρατίας, η αξιοπιστία των ΜΜΕ καθίσταται κρίσιμο ζητούμενο. Ζητούμενο από τους αναγνώστες, από τους δημοσιογράφους, από τους θεσμούς της πολιτείας. Είναι ο «καμβάς» και η προϋπόθεση για την υπέρβαση της κρίσης, χωρίς ο δημόσιος λόγος να καταστεί «παράπλευρη απώλεια».

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» δεν αποτελεί εξαίρεση: διεκδικεί καθημερινά την αξιοπιστία, δίνει τον αγώνα της για εγκυρότητα και πλουραλισμό. Οι αναγνώστες της τη στηρίζουν, οι πολίτες την κρίνουν καθημερινά.

Πρόκειται για ένα στοίχημα - αυτό της ενημέρωσης που δίνεται καθημερινά χωρίς εκπτώσεις. Αυτόν τον δρόμο έχει επιλέξει η «Εφ.Συν.» με τους πολίτες συνοδοιπόρους και κριτές.

Περιφερειάρχης Αττικής

Γιώργος Καμίνης: Η επιτυχία σας αφορά τη δημοκρατία στη χώρα

Γιώργος Καμίνης EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σε καιρούς δύσκολους για τις εφημερίδες σε όλο τον κόσμο και ακόμη περισσότερο στη χώρα μας, είναι εξαιρετικά σημαντικό για μια νέα εκδοτική προσπάθεια, συνεργατικού χαρακτήρα, να μετρά ήδη τρία χρόνια επιτυχούς παρουσίας.

Συνεχίστε με τον ίδιο ενθουσιασμό, με το ίδιο ανήσυχο πνεύμα αλλά και με επιμονή στις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, και είμαι σίγουρος ότι η επιτυχία της «Εφημερίδας των Συντακτών» εν τέλει δεν θα αφορά μόνο τον ελληνικό Τύπο αλλά τη δημοκρατία στη χώρα μας.

Δήμαρχος Αθηναίων

Γιάννης Μπουτάρης: Διακριτή και αξιόλογη

Επιμένει ο Μπουτάρης για τη χρηματοδότηση της «Parallaxi» EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Τον Δεκέμβριο του 2011 έκλεισε η ιστορική «Ελευθεροτυπία», με ό,τι αυτό συνεπαγόταν για τους εκατοντάδες εργαζόμενους που έμειναν στον δρόμο, αλλά και για την ενημέρωση, που δεχόταν άλλο ένα πλήγμα – το χαριστικό, ίσως, επειδή την «Ελευθεροτυπία» την εκτιμούσαμε και τη διαβάζαμε. Περίπου ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησε η «Εφημερίδα των Συντακτών». Ηταν συνεταιρισμός που έφτιαξαν κάποιοι από τους εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας», και αυτό από μόνο του, σε συνδυασμό με τα ονόματα των συντακτών, των αρθρογράφων και της διευθυντικής ομάδας, ήταν πολύ ενδιαφέρον, πολύ ελπιδοφόρο και πολύ καινοτόμο.

Πέρασαν τρία χρόνια και η εφημερίδα, ευτυχώς, εξακολουθεί να κυκλοφορεί, έχοντας καταφέρει να εδραιώσει τον τόνο και το ύφος της, αλλά κυρίως να καταγραφεί στο μυαλό των αναγνωστών ως κάτι διακριτό και αξιόλογο. Εύχομαι καλή συνέχεια, πάντα με γνώμονα την ουσιαστική, αντικειμενική και αμερόληπτη ενημέρωση που τόσο έχουμε ανάγκη, ιδιαίτερα σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε.

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Γιάνης Βαρουφάκης: Η μοναδική όαση

«Στηρίζω πλήρως την κυβέρνηση»

Μια εφημερίδα που ανήκει στους συντάκτες της και που ζει μόνο από τον οβολό των αναγνωστών της έχει δυνατότητες αντικειμενικής ενημέρωσης που τα εξαρτημένα από την ολιγαρχία μέσα απλώς δεν διαθέτουν. Η «Εφημερίδα των Συντακτών» είναι η μοναδική όαση στον χώρο του ελληνικού Τύπου όπου η αντικειμενικότητα δεν καταργείται εκ προοιμίου. Ξεφύτρωσε μέσα από το ναυάγιο μιας ιστορικής εφημερίδας, της «Ελευθεροτυπίας», που κι εκείνη είχε γεννηθεί, στη δεκαετία του ’70, μέσα από τους αγώνες καλών δημοσιογράφων που θέλησαν να γράφουν ακηδεμόνευτοι από συμφέροντα μεγάλα και μικρότερα. Εκείνο το πείραμα απέτυχε. Ελπίζω το (σχετικά) νέο πείραμα με αυτοδιοικούμενο μέσο ενημέρωσης, η «Εφημερίδα των Συντακτών», να μακροημερεύσει μέσα στο χυδαίο, αποπνικτικό και άκρως τοξικό μιντιακό περιβάλλον που δηλητηριάζει έναν λαό ο οποίος αξίζει καλύτερη ενημέρωση.

Πρώην υπουργός Οικονομικών

Διονύσης Τσακνής: Ενα μετερίζι

Διονύσης Τσακνής

Μια πλατιά αριστερή εφημερίδα, όπως είναι η «Εφημερίδα των Συντακτών», αποτελεί αναγκαιότητα στη σημερινή εποχή. Αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να δημιουργηθεί. Το ότι υπάρχει είναι ευτύχημα, καθώς δίνει τη δυνατότητα να αναδειχτούν τα καθημερινά προβλήματα του λαού μας, να προβληθούν σοβαρές γνώμες από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και να εκφραστούν σημαντικές απόψεις, ανεξαρτήτως αν προέρχονται από τις μεγάλες ή από τις μικρές συλλογικότητες του αριστερού χώρου. Αυτή την ενημέρωση κι αυτόν τον διάλογο τα υποστηρίζετε και τα υπηρετείτε χωρίς αποκλεισμούς και σκοπιμότητες. Είστε ένα μετερίζι που το έχουμε ανάγκη. Πολύχρονοι και πάντα στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης.

Πρόεδρος ΕΡΤ

Σάββας Μιχαήλ: Παράθυρο στην πολυφωνία

Σάββας Μιχαήλ

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» είναι τέκνο μιας περιόδου μεγάλων ανατροπών κι ανακατατάξεων, εξεγέρσεων κι οπισθοδρομήσεων, φόβου κι ελπίδας, διαψεύσεων κι αναζητήσεων -των σκληρών χρόνων της κρίσης που συγκλονίζει τον κόσμο, την Ευρώπη και την Ελλάδα, χωρίς να φαίνεται ακόμα το περίφημο «φως στην άκρη του τούνελ».

Οταν τα μονοφωνικά κυρίαρχα μνημονιακά ΜΜΕ απαιτούσαν κι απαιτούν, επιχειρούσαν κι επιχειρούν να επιβάλουν γενική αφωνία στον βασανισμένο λαό, η «Εφημερίδα των Συντακτών» άνοιξε ένα παράθυρο για να ακουστεί η πολυφωνία των αγώνων του και «η μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων».

Ευχόμαστε στους Συντάκτες της Εφημερίδας να έχουν μόνον εργοδότη τούς αναγνώστες, εκείνους που αντιπαλεύουν τους εργοδότες και τους εργολάβους των Μνημονίων.

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας